UniCredit Bank a Česká pojišťovna vyplatily letos již více než 21 miliard


05. 12. 2007  19:10     Tomáš Pavlík     komentáře (0)

V rámci národních i evropských dotačních programů obdrželi úspěšní žadatelé o dotace prostřednictvím UniCredit Bank (dříve HVB Bank) a České pojišťovny přes 21 miliard korun.





  • Úspěšní žadatelé o dotace již dostali prostřednictvím UniCredit Bank (dříve HVB Bank) a České pojišťovny vyplaceno přes 21 miliard korun (stav k 5.12. 2007: 21,420 mld. Kč).
  • Pátek 14. prosince 2007 byl pokynem Ministerstva financí ČR stanoven jako nejzazší datum pro účetní období roku 2007, kdy mohou žadatelé předložit na vybraných pobočkách UniCredit Bank a České pojišťovny kompletní a bezchybnou dokumentaci potřebnou k proplacení výdajů nárokovaných za rok 2007.

 

Úspěšným žadatelům a dalším příjemcům podpor z prostředků státního rozpočtu za rok 2007, zahrnující též prostředky fondů EU, kteří do současné doby nedodali potřebné podklady pro vyplacení dotace, tak zbývá čas nejdéle do 14. prosince 2007. „Toto datum je závazné pro Banku, stejně jako pro všechny příjemce dotací, jednotlivá ministerstva a další zúčastněné,“ komentuje situaci Ing. Dušan Hladný, ředitel divize Korporátní klientela UniCredit Bank. Na zvýšené nároky spojené s výplatou dotací v závěru roku jsme připraveni jak na úrovni poboček UniCredit Bank a České pojišťovny, tak na úrovni centrály prostřednictvím Evropského kompetenčního centra, které proces výplat koordinuje a výplaty schvaluje a finalizuje.

 

„Vysoký objem podaných žádosti v měsíci říjnu a listopadu nám přitom napovídá, že v prosinci opravdu  vysoký nárůst očekáváme. Tato očekávání jsou dána i na základě analýzy dosavadního vývoje od počátku roku a analytickými přehledy vývoje v předchozích letech.  Žadatelé by proto skutečně neměli překládání žádosti směřovat k poslednímu termínu. Doporučujeme tedy datum podání posledních podkladů a faktur nejdéle v průběhu 10. až 12. prosince,“ doplňuje informaci Ing. Zdeněk Jana, ředitel Evropského kompetenčního centra UniCredit Bank.

Konsorcium UniCredit Bank (dříve HVB Bank) a České pojišťovny zajišťuje výplaty prostředků státního rozpočtu a strukturálních fondů Evropské Unie úspěšným žadatelům o dotace od začátku letošního roku na základě výběrového řízení Ministerstva financí z června 2006. Vplacení schválených dotací z fondů Evropské unie a z prostředků státního rozpočtu bude toto konsorcium pro Ministerstvo financí ČR zprostředkovávat až do roku 2010.

 

UniCredit Bank poskytuje podporu při získávání dotací ze strukturálních fondů Evropské unie již od roku 2004, a to především prostřednictvím Evropského kompetenčního centra, které mimo jiné zajišťuje odborné zázemí pro celou oblast dotací a podpor v celé skupině UniCredit.

 



UniCredit Bank a Česká pojišťovna vyplatily letos již více než 21 miliard

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15576737792

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2620
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7020
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8330
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5365
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,9990
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4050
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0774
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více