UniCredit Bank již nabízí SEPA inkaso


19. 12. 2009  20:50     Bankovnictví     komentáře (0)

UniCredit Bank je první bankou v ČR, která svým klientům od listopadu poskytuje novou službu v bezhotovostním platebním styku - SEPA inkaso (SEPA Direct Debit).





Doposud nebylo možné využívat inkaso v eurech, ani mimo území ČR. UniCredit svým klientům umožňuje platit inkasem z jednoho eurového účtu v 32 evropských zemích. SEPA inkasem lze nyní platit například nájemné a energie v Itálii, splátku hypotéky ve Švýcarsku, telefon v Německu a předplatné časopisu v Anglii. Klientům se výrazně zvýší komfort, protože pro provádění těchto pravidelných inkas už nemusí mít účty v dané zemi. Mezi další z výhod patří i předem určený den, kdy budou peněžní prostředky strženy a možnost zaslat s inkasní výzvou krátkou zprávu pro plátce. SEPA inkaso je zajímavé také pro firemní klientelu. "Obrovskou výhodou je standardizace. Pevně stanovené časy zpracování umožňují firmám přesné plánování finančních toků, nově předávané údaje bezproblémovou a automatizovanou identifikaci transakcí," upřesňuje Daniel Čermák, manažer odboru Cash Management & eBanking.

Systém přímého inkasa tvoří dvě části. Zatímco aktivní část umožňuje vysílat žádosti o inkasa, pasivní část zajistí úhradu na základě došlé žádosti o inkaso. "Spuštění pasivní části SEPA inkasa je významným milníkem implementace tohoto projektu v UniCredit Bank. Již nyní jsme zahájili práce na přípravě aktivní části, kterou chystáme ke spuštění během příštího roku," uvedla Jaroslava Gregová, vedoucí projektového týmu SEPA inkaso.



UniCredit Bank již nabízí SEPA inkaso

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16519194384

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1550
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4670
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8270
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3610
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,6875
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0552
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více