UniCredit Bank:
objem investic do podílových fondů vzrostl na pětinásobek


07. 03. 2013  19:01     tz     komentáře (0)

Největší boom spořicích účtů je u konce, klienti intenzivně hledají jiná řešení, která odolají aktuálně vysoké inflaci. Stále více klientů se seznamuje s investicemi do podílových fondů, které nabízejí zajímavý potenciál zhodnocení jejich volných finančních prostředků. Vysoký růst podílu investic UniCredit Bank eviduje také u investičního životního pojištění, jednotlivé emise obvykle banka vyprodá během měsíce.

UniCredit Bank: objem investic do podílových fondů vzrostl na pětinásobek




„Objem investic do podílových fondů vzrostl meziročně na pětinásobek, to překonalo veškerá naše očekávání. Řada lidí s nimi zatím nemá osobní zkušenost, ale jakmile získají více informací a porozumí jim, obvykle u nich zůstávají a investici navýší nebo zopakují,“ říká Ondřej Lokvenc, manažer segmentu fyzických osob UniCredit Bank. „Navíc poskytujeme širokou škálu možností od investic do rozvíjejících se trhů až po americké či evropské. Výhodou je i eliminace měnového rizika vzhledem k nabídce podílových fondů i v české měně,“ dodává Ondřej Lokvenc. 

Klienti UniCredit Bank mohou dle svých potřeb, cílů a přání vybírat z širokého portfolia produktů, jak depozitních, tak investičních. Kombinací produktů obecně balancují své investiční riziko s atraktivním výnosem, který překonává inflaci. Oblíbeným řešením je například Program DUET PLUS, který kombinuje tříměsíční termínovaný vklad s nadstandardním úrokem (4 % p. a.) s investičními produkty – na výběr je buď investiční životní pojištění nebo více jak 50 podílových fondů skupiny Pioneer Investments (je součástí skupiny UniCredit).

Celkem 20 fondů Pioneer nabízených v České republice překonalo v loňském roce svůj benchmark. 8 z nich navíc dosáhlo na vyšší rating podle agentury Morningstar, která se hodnocení výkonnosti fondů dlouhodobě věnuje. Zhodnocení některých fondů za uplynulý rok přesáhlo 20 %.

„Nejprodávanější jsou aktuálně dluhopisové fondy, zejména ty specializované na korporátní dluhopisy,“ říká Roman Dvořák, analytik Pioneer Investments.

Například korunová třída fondu „Pioneer Funds - Strategic Income“ specializovaného na americký trh, měla k 5. 3. 2013 průměrný roční výnos 5,49 % od svého založení, za loňský rok pak 10,2 %. „Klienti banky do tohoto fondu loni investovali přes 1 miliardu Kč a silný prodejní trend korunových tříd dluhopisových fondů zaměřených na firemní dluhopisy pokračuje i v letošním roce,“ dodává Dvořák.


Vývoj ceny podílového listu Pioneer Funds - Strategic Income (CZK Hedged)
od založení 19. 7. 2011
.

undefined

.

Zdroj: www.pioneerinvestments.cz. Použité údaje se týkají minulosti, výkonnost v minulosti není spolehlivým ukazatelem budoucích výnosů.

Investory, kteří vyžadují kvalitu prověřenou časem, by mohl oslovit akciový „Pioneer Funds - U.S. Pioneer Fund“, lucemburský klon třetího nejstaršího fondu na světě a zároveň jediného, který již dosáhl zhodnocení přes 1 000 000 % od svého založení (v roce 1928).



UniCredit Bank: objem investic do podílových fondů vzrostl na pětinásobek

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12597697632

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3060
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4400
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8760
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5935
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0060
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4250
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0918
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více