UniCredit Bank:
rok 2013 ve znamení stomiliardového refinancování hypoték


19. 03. 2013  17:21     tz     komentáře (0)

Až 6 z 10 Čechů, kteří si v minulosti vzali hypotéku, může letos změnit svoji financující banku. V praxi se jedná až o 100 tisíc klientů, kterým v roce 2013 končí tříleté či pětileté fixní období hypotéky. UniCredit Bank poskytne zájemcům o refinancování výhodné úrokové sazby ihned a garantuje je až do konce tohoto roku. Řádně splácející klienti mohou také ušetřit díky optimalizaci spotřebitelských úvěrů, a to až 2 % z roční úrokové sazby. Banka navíc oznámila poplatkovou dovolenou a nebude účtovat měsíční poplatky za vedení u hypoték a spotřebitelských úvěrů při uzavření smlouvy do konce května.

UniCredit Bank: rok 2013 ve znamení stomiliardového refinancování hypoték




Více než 68 % respondentů, kteří splácí hypotéku, si ji vzalo v době, kdy úrokové sazby byly vyšší než 4 %, u 38 % respondentů byl tento úrok dokonce více než 5 %. Během jejich fixního období ale průměrná sazba klesla o více než 2 % na dnešních v průměru 3,21 %. Logicky tak budou hledat zajímavější možnosti splácení úvěru. Navíc lze také očekávat silný konkurenční boj o klienty.

 

„Výsledky exkluzivního průzkumu UniCredit Bank odhalují, že 77 % žadatelů o refinancování hypotéky začne sbírat informace 2 až 5 měsíců před koncem jejich úrokové fixace a více než polovina z nich se snaží o nové sazbě vyjednávat i s cizími bankami. Zájemci o refinancování však nemusí čekat na konec fixace jejich hypotéky, poskytneme jim ihned výhodnou úrokovou sazbu a garantujeme ji až do konce tohoto roku,“ zdůrazňuje Giovanni Guidi, ředitel osobního bankovnictví UniCredit Bank. Počínaje dneškem navíc začíná poplatková dovolená. Klientům, kteří si do konce května uzavřou hypotéku, nebo spotřebitelský úvěr či sloučení úvěrů, nebudeme po celou dobu trvání smlouvy účtovat měsíční poplatek za vedení úvěru,“ upozorňuje Giovanni Guidi na další výhodu. Cílem UniCredit Bank je výrazné zvýšení podílu na trhu s hypotékami na 10 % a další posílení tržního podílu spotřebitelského financování.

Při rozhodování o refinancování hypotéky se více než třetina lidí nezajímá, z čeho se skládá nabídnutá cena hypotéky, rozhodujícím kritériem pro ně je konečná výše měsíční splátky. Samotné informace o nabídkách si nejraději zjišťují sami na internetu. „Zareagovali jsme na požadavky klientů a připravili speciální internetovou aplikaci, kde zjistí všechny tyto informace na jednom místě. Navíc jim ušetříme čas a stres s administrativou. Pokud svou hypotéku řádně splácí, nemusí znovu dokládat své příjmy, neplatí žádný poplatek za sjednání hypotéky, akceptujeme také původní odhad nemovitosti nebo za klienta zaplatíme odhad nový, “ říká Michal Neubauer, manažer hypotečního segmentu UniCredit Bank.

 

 

Bez ohledu na finanční krizi v České republice stabilně roste poptávka po financování vlastního bydlení. Napomáhají tomu rekordně nízké úrokové sazby i situace na trhu s bydlením. Pro srovnání - sazby na slovenském hypotečním trhu jsou výrazně vyšší, přes 4 %.

 

 

Zároveň s refinancováním hypoték se banka zaměří také na optimalizaci spotřebitelských úvěrů. Ta je určena pro klienty, kteří mají úvěr, řádně ho splácí a ani je nenapadlo, že by si mohli podmínky úvěru upravit. Takový klient si bude moci nově vybrat mezi třemi možnostmi – snížením měsíční splátky, možností získat dodatečné finanční prostředky a nebo celkovou úsporou.

 

„Existuje celá řada řešení pro klienty, kteří z různých důvodů nectí své závazky a mají potíže se splácením svých půjček. Jen málokdo ale myslí na klienty, kteří si zakládají na tom, aby zaplatili každou dohodnutou splátku řádně a včas. Podle nás v UniCredit Bank to není úplně fér, a proto jsme připravili nabídku optimalizace úvěrů právě pro ně. Mohou získat výhodnější úrokovou sazbu, než jakou si původně sjednali, a to až o 2 % ročně,“ vysvětluje Giovanni Guidi.

 

Unikátní online optimalizátor je k dispozici na www.splatkomat.cz, internetových stránkách, v bankovním e-shopu a na pobočkách banky.



UniCredit Bank: rok 2013 ve znamení stomiliardového refinancování hypoték

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16463590864

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1550
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4670
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8270
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3610
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,6875
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0552
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více