Úvěry ze stavebního spoření jsou historicky nejlevnější, průměr poprvé pod 4 procenty


07. 10. 2015  12:45          komentáře (0)

Úrokové sazby úvěrů ze stavebního spoření i nadále klesají a jsou na historicky nejnižších úrovních. Podle statistik ČNB průměrná úroková míra všech poskytnutých úvěrů ze stavebního spoření v létě poprvé za dobu měření dat klesla pod 4 procenta. Českomoravská stavební spořitelna (ČMSS) prodlužuje akci zvýhodněných úvěrů ze sazbou od 1,9 %.

Úvěry ze stavebního spoření jsou historicky nejlevnější, průměr poprvé pod 4 procenty




Úvěry ze stavebního spoření jsou historicky nejlevnější. Podle statistik České národní banky klesla v létě průměrná úroková sazba celkového portfolia všech poskytnutých úvěrů a překlenovacích úvěrů ze stavebního spoření poprvé v historii měření dat pod 4 procenta, když v srpnu dosáhla 3,95 % a v červenci 3,88 %. „Nízké úrokové sazby se odrážejí v nárůstu zájmu o úvěrování, my jsme za prvních devět měsíců roku meziročně zvýšili objem poskytnutých úvěrů o 7 procent,“ uvedl místopředseda představenstva ČMSS Manfred Koller. 

Půjčky ze stavebního spoření jsou podle řady průzkumů nejvíce využívané především na rekonstrukce a modernizace bydlení. „Oproti spotřebitelským úvěrům jsou úvěry ze stavebního spoření až 3x levnější, podle stejné statistiky ČNB je průměrná úroková sazba spotřebitelských úvěrů na úrovni 12,6 procenta,“ vysvětlil Manfred Koller. 

Uvedená průměrná sazba se týká všech aktuálně poskytnutých úvěrů, u nových půjček jsou sazby ještě nižší. ČMSS aktuálně nabízí u překlenovacích úvěrů nejnižší dostupnou sazbu 1,9 %. „Vnímáme velký zájem klientů o podobně výhodné úvěry, proto jsme nabídku zvýhodněných půjček prodloužili do 23. října,“ dodal Manfred Koller. 

Podle nedávného průzkumu ČMSS chystá velká část českých domácností v blízké době rekonstrukci svého bydlení. Tu chtějí financovat převážně z vlastních úspor, pokud se rozhodnou i pro úvěr, míří nejčastěji do stavebních spořitelen. Úvěr od stavební spořitelny volí 26 % dotázaných, spotřebitelskou půjčku by si vzalo jen 17 % a hypotéku 11 % klientů. 



Úvěry ze stavebního spoření jsou historicky nejlevnější, průměr poprvé pod 4 procenty

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15554087680

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2620
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7020
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8330
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5365
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,9990
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4050
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0774
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více