V České republice dnes začíná fungovat služba Apple Pay pro držitele karet Visa


19. 02. 2019     Tisková zpráva     komentáře (0)

Od dnešního dne můžou držitelé karet Visa České spořitelny, Komerční banky, mBank a MONETA Money Bank využívat Apple Pay, službu nahrazující mobilní platby jednoduchým a bezpečným způsobem, jak platit rychle a pohodlně na zařízeních iPhone a Apple Watch. Apple Pay lze využívat na 210 tisíci prodejních místech s bezkontaktními platebními terminály v České republice.

V České republice dnes začíná fungovat služba Apple Pay pro držitele karet Visa




Jádrem Apple Pay je bezpečnost a soukromí. Čísla debetních a kreditních karet se při placení s Apple Pay neukládají do zařízení, ani do serveru Applu. Místo toho je vygenerováno jedinečné číslo, které je bezpečně uložené v secure elementu daného zařízení. Každá transakce je ověřena jednorázovým bezpečnostním kódem. Visa používá technologii tokenizace Visa Token Service, která zvyšuje bezpečnost mobilních a online plateb nahrazením uživatelských údajů jedinečným digitálním identifikátorem neboli tokenem pro každé zařízení. Tak nejsou údaje o účtu a kartě nikdy zveřejněny, což zvyšuje bezpečnost digitálních plateb.

Jsme nadšení, že držitelé karet Visa v Česku mohou ode dneška jednoduše a bezpečně platit prostřednictvím Apple Pay v mobilním telefonu. Používání služby Apple Pay je bezpečnější a mnohem rychlejší než hledání peněženky a vytahování karty,“ říká Marcel Gajdoš, generální ředitel Visa pro Českou republiku a Slovensko.

Věříme, že zákazníci Visa ocení dobře navržené uživatelské rozhraní spojené s pohodlím a bezpečností Apple Pay, které změní každodenní návyky spotřebitelů a digitální i fyzické platby kartou u obchodníků,“ prozradil Sebastian Geldner, zodpovědný za Inovaci a strategická partnerství ve středovýchodní Evropě.

Po jednoduchém nastavení Apple Pay uživatelé i nadále obdrží všechny výhody a odměny za platby debetní nebo kreditní kartou. V obchodech je Apple Pay kompatibilní s Apple Watch, iPhone SE a iPhone 6 a novějšími.

Nakupování přes mobilní aplikace či u online obchodníků pomocí Apple Pay usnadní Touch ID nebo dvojité stisknutí bočního tlačítka na vašem iPhone X pro ověření Face ID. S Apple Pay není nutné manuálně vyplňovat dlouhé formuláře o účtu či opakovaně vypisovat fakturační údaje a informace o dodání. Apple Pay při placení za produkty a služby na cestách v aplikacích nebo přes Safari používá iPhone 6 a novější, iPhone SE, iPad Pro, iPad (5. generace), iPad Air2 a iPad mini 3 a novější. Apple Pay můžete rovněž používat na jakémkoli zařízení Mac používajícím macOS Sierra vydaném v roce 2012 či později, a platbu potvrdit s iPhone 6 či novějším nebo s Apple Watch a Touch ID na nových MacBook Pro a MacBook Air.



V České republice dnes začíná fungovat služba Apple Pay pro držitele karet Visa

Diskutovat (0)


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více