V Česku kartou nejraději platí Němci a Američané. Na paty jim začínají šlapat Číňané


26. 11. 2015  19:02          komentáře (0)

Přes pět miliard korun utratili v tuzemských obchodech zahraniční držitelé karet VISA. Za dalších 900 milionů nakoupili zboží v českých e-shopech.

V Česku kartou nejraději platí Němci a Američané. Na paty jim začínají šlapat Číňané




Německo, USA, Slovensko, Rusko a Velká Británie – návštěvníci z těchto zemí utratili nejvíce za platby kartou. Jen samotní Němci nechali u domácích obchodníků přes 800 milionů korun, druzí Američané bezmála 550 milionů a třetí Slováci zhruba 470 milionů korun.  

Z aktuálního žebříčku lze vypozorovat jeden trend, který bude sílit – to je nárůst čínských turistů v České republice. „Tím, jak se zvětšuje kupní síla obyvatel Číny, je velmi pravděpodobné, že do budoucna jejich současné osmé místo s útratami kolem 170 milionů korun není rozhodně konečné. Díky prohlubujícím se hospodářským vztahům České republiky a Číny se bude počet turistů z této asijské země zvyšovat,“ informuje regionální manažer Visa Europe pro Českou republiku a Slovensko Marcel Gajdoš.

graf.PNG

Na Českých e-shopech nejvíce nakupují Slováci a Britové 

Celkově cizinci v domácích internetových obchodech utratili během července přes 900 milionů korun. Nejaktivnější jsou Slováci (necelých 170 milionů korun), občané Velké Británie (126 milionů korun) a Spojených států amerických (více než 60 milionů korun). Stále platí, že na internetu stále nejraději nakupují elektroniku nebo oblečení. 

 

graf1.PNG

 

I v nákupním chování ale dochází k postupným změnám. Podle údajů Visa Europe totiž více roste počet placení kartou na internetu než částka, kterou Češi na internetu utratí. „Trend přechodu k levnějšímu zboží sledujeme již delší dobu. S tím souvisí i stále rostoucí obliba nakupování takzvaného digitálního obsahu, jako jsou mobilní aplikace nebo hudba. Stále významnou roli při nakupování hraje u Čechů široká nabídka slevových portálů,“ dodává Gajdoš. 




V Česku kartou nejraději platí Němci a Američané. Na paty jim začínají šlapat Číňané

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12608671664

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3060
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4400
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8760
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5935
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0060
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4250
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0918
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více