V Era finančních centrech se v pohodě domluví klienti se sluchovým postižením


02. 07. 2012  12:37     tz     komentáře (0)

Na vybraných pěti Era finančních centrech v Praze bude v červenci vůbec poprvé testován projekt Era eScribe, díky kterému se neslyšící či těžce nedoslýchavý lidé bez problémů domluví. Odpovědi klientského pracovníka úřednice totiž budou moci sledovat na monitoru počítače. Na projektu společně spolupracují Era, ČVUT a Česká unie neslyšících.





„Pokud se tato služba během pilotního testování osvědčí a bude o ni dostatečný zájem mezi klienty se sluchovým postižením, zvážíme její zavedení do rutinního provozu. Díky možnostem on-line přepisu bychom ještě více přiblížili naši speciální nabídku pro osoby se zdravotním postižením, kterým už delší dobu nabízíme a vedeme Era osobní účty za zvýhodněných podmínek," uvádí Jitka Švejcarová, manažerka Společenské odpovědnosti Poštovní spořitelny. 

 

Celý proces komunikace s neslyšícím nebo těžce nedoslýchavým klientem je velice jednoduchý. Stačí, aby si zákazník požádal o simultánní přepis, a pracovník pobočky se spojí telefonicky                 s přepisovatelem, kterého zajišťuje Česká unie neslyšících. Poté otevře soubor na webové stránce Era eScribe a od této chvíle se veškeré promluvy pracovníka, přenášené přes hlasitý odposlech telefonu do sluchátek přepisovatele, budou ihned zobrazovat v textové podobě na monitoru. Oba účastníci rozhovoru tak budou mít jistotu, že neslyšící klient dostal všechny potřebné informace a správně jim porozuměl.

 

"S přepisem jsem byl velice spokojen. Sice dokážu docela dobře odezírat, ale nikdy bych neměl jistotu, že jsem pochopil všechno správně. Navíc pracovnice mluvila dost rychle, ale když občas mrkla na monitoru na přepis své řeči, tak byla nucena se přizpůsobit tempu přepisu a já jsem mohl všechny informace v pohodě vstřebat a hned na ně reagovat," pochvaluje si prezident České unie neslyšících Ing. Martin Novák, který si při školení vyzkoušel roli potenciálního neslyšícího klienta.

 

Simultánní přepis bude Česká unie neslyšících zajišťovat po dobu pilotního provozu v červenci po všechny pracovní dny vždy od 9 do 12 a od 13 do 18 hodin. Neslyšící zájemci jej budou moci využít na Era Finančních centrech v Praze 1, Revoluční 11, Praze 4, Roztylská 1, Praze 5, Štefánikova 18/25, Praze 8, Střelničná 1660 a Praze 9, Krátkého 211/2.

 


V Era finančních centrech se v pohodě domluví klienti se sluchovým postižením

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15204794080

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2110
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7010
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8040
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5065
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,9570
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,3900
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0661
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více