V Hradci Králové začala výstavba nové regionální centrály ČSOB


12. 12. 2018  12:51          komentáře (0)

Začátkem prosince začaly stavební práce na klíčovém architektonickém projektu banky ČSOB v regionu. V lokalitě Aldis v Hradci Králové během následujících dvou let vyroste vysoce moderní a ekologická kancelářská budova, která pojme více jak 1 000 zaměstnanců banky. Nová regionální centrála ČSOB nabídne také řadu služeb pro obyvatele z blízkého okolí.

V Hradci Králové začala výstavba nové regionální centrály ČSOB




Výstavba nové budovy ČSOB odstartovala začátkem prosince a je plánována až do závěru roku 2020. První fázi výstavby zajišťuje společnost Geosan Group, a.s., která vyhrála výběrové řízení na dodavatele spodní stavby budovy. Vznikající regionální centrála ČSOB v Hradci Králové, jinak označovaná také zkratkou HHQ, bude pracovištěm pro více jak 1 000 zaměstnanců banky, a to již počátkem roku 2021. Vedle regionálních služeb se bude jednat především o call centrum a zpracovatelské centrum, tedy významné bankovní útvary s celorepublikovou působností.

„Vznikající hradeckou centrálu banky bude, stejně jako naše další nové budovy, charakterizovat respekt k ekologickým principům a soulad s okolním prostředím. Objekt banky bude jako poslední ukončovat řadu velkých budov na Eliščině nábřeží a věříme, že bude zároveň impulsem pro vznik zajímavého lokálního centra na Aldisu,“ popisuje Ivo Koukol, vedoucí projektů výstavby nových budov ČSOB.

Součástí budovy bude regionální bankovní pobočka, kavárna sloužící nejen pracovníkům banky, ale také veřejnosti, a další pronajímatelné prostory pro drobné obchody a služby v parteru, jež napomohou oživení lokality. U vjezdové rampy do domu pak banka plánuje instalovat drive-in vkladový a výběrový bankomat, který bude obsluhován klienty přímo z okénka vozidla.

„Z hlediska ekologie a technologií bude budova zajímavá především svým hospodařením s tepelnou energií. K vytápění a chlazení objektu budou sloužit tepelná čerpadla, která budou využívat jako zdroj energie 108 energetických vrtů v podloží objektu. Tyto systémy spolu s vysoce kvalitním pláštěm budovy a důslednou rekuperací tepla z vnitřních zdrojů umožní dosáhnout mimořádně úsporného provozu,“ vysvětluje Ivo Koukol.

Moderní technologie se pak promítnou také do denního chodu na centrále. Příkladem budou biometrické systémy pro kontrolu vstupů či plynulé řízení osvětlení podle přítomnosti pracovníků a intenzity denního světla. Moderní kancelářské prostory doplní také vlastní jídelna, zázemí se speciálním parkovištěm pro kola a šatnami, pobytové střešní zahrady, sloužící zároveň k retenci dešťových vod a zlepšování mikroklimatu, a další.

V rámci výstavby banka také spolupracuje s městem Hradec Králové na vytvoření koncepce veřejného prostranství celé lokality Aldis.


 



V Hradci Králové začala výstavba nové regionální centrály ČSOB

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12481297744

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3140
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4540
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8640
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,6035
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,9030
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0905
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více