V Polsku působí první samoobslužné pobočky banky


05. 02. 2015  00:27     Miroslav Zeman     komentáře (0)

BANKY A INOVACE: V Polsku začali testovat první mobilní a samoobslužné pobočky bank. Jedná se o zajímavou novinku, která se může v budoucnu uplatnit po celém světě.

V Polsku působí první samoobslužné pobočky banky




Výhod mají bankovní kiosky hned několik. Předně se jedná o mobilní kiosek, který lze velmi snadno přemístit na jakékoliv místo. V současné době se kiosky instalují především do obchodních center, kde je největší pohyb a výskyt lidí a potencionálních klientů. Od začátku zkušebního provozu přitom navštívilo kiosky už několik tisíc klientů. 

Další velkou výhodou kiosku jsou nízké náklady na jeho provoz. Kiosky totiž fungují bez zaměstnanců. Vše funguje automaticky, pomocí počítačů a techniky.

Výhoda je i fakt, že klient má na vše čas, není ovlivňován jinými lidmí ve frontě a není ani pod teoretickým tlakem zaměstnance banky. Nikdo zde klientovi nic nevnucuje a ten si vybírá konkrétní službu či informaci, kterou chce využít. Klient může veškeré informace sledovat na velké obrazovce a vše ovládá způsobem jakým jsme zvyklý u notebooků či tabletů. 

Jako klient si tak můžete v kiosku zřídit bankovní účet, můžete si zde sjednat úvěr, kiosek vám zpracuje a vydá dokonce i bankovní kartu. Samozřejmostí je dostupnost veškerých informací o produktech a to velmi zajímavou a nápaditou formou.

Pokud se kiosky v testovacím provozu osvědčí a bude o ně ze strany klientů dostatečně velký zájem, budou následně tyto kiosky instalovány v běžném, standardním režimu. Určitě se tak jedná o inovaci, která si zaslouží velkou pozornost. 

Karikatura - lístky na akce přes bankomat.JPG

Představte si, že v budoucnu půjdete po nákupním středisku, otevřete si kiosek, kde se pohodlně usadíte, jako v kokpitu letadla. Kiosek vás přivítá, otiske prstu prokážete svou totožnost, která se potvrdí i scanem vašeho obličeje. Do kiosku nemá kromě vás nikdo jiný přístup. Vy si zde pohodlně vyberete hotovost, nebo naopak hotovost vložíte. Při té příležitosti můžete například využít akce k založení nějakého výhodného produktu. Kdo nemá na kontě dostatek peněz na nákup, tak si v kiosku přímo sjedná půjčku a hotovost si rovnou odnese. Vše bez zásahu člověka.

I to může být budoucnost moderního bankovnictví.

POJĎTE ROZHODNOUT O SVÉ NEJVSTŘÍCNĚJŠÍ BANCE A OZNÁMKUJTE SVOU BANKU V UNIKÁTNÍM HODNOCENÍ PRVNÍHO KLIENTSKÉHO RATINGU BANK GEEN VSTŘÍCNÁ BANKA ZDE!

  GEEN_vstricna



V Polsku působí první samoobslužné pobočky banky

Diskutovat (0)