V roce 2012 v Evropě vzrostl počet MasterCard PayPass karet o více než 50 %


19. 12. 2012  18:24     tz     komentáře (0)

MasterCard v uplynulém roce 2012 úspěšně rozšiřoval platební systém PayPass v Evropě. Ten je nyní používaný v 26 zemích díky více než 200 vydavatelům karet a zpracovatelům plateb. V České republice už PayPass nabízí nebo velmi brzy začne nabízet deset bank.





MasterCard Europe oznámil, že zákazníci si stále více osvojují platební službu PayPass. Tato služba je inovační bezkontaktní platební metoda, která přináší zákazníkům i prodejcům rychlou a vhodnou alternativu hotovosti v platbě za každodenní nákupy. PayPass může být přidán k jakékoliv MasterCard® nebo Maestro® debetní, kreditní nebo předplacené kartě.

 
Od ledna 2012 došlo k nárůstu počtu karet s technologií PayPass o více než 50 %. V zemích jako například Polsko, kde je technologie PayPass velmi rozšířená, je více než 50 % všech karet s aktivovanou technologií PayPass. Kromě Polska jsou karty s technologií PayPass běžné ve Francii, Německu, Itálii, Turecku, Rusku, Švýcarsku a Velké Británii, kde se počet těchto karet pohybuje kolem milionu nebo ho dokonce výrazně přesahuje.

Od ledna roku 2012 se téměř zdvojnásobila síť obchodů, které tyto platby přijímají. Obchodních míst, která platby PayPass přijímají, je v Evropě až 255 000. Významní obchodníci, kteří nyní nově akceptují platby PayPass, jsou např. Marks&Spencer, IKEA, Transport for London a BP.  

Tyto výsledky nadále posilují pozici MasterCard jako hlavní volbu zákazníků i prodejců. „Například v IKEA je každá pátá transakce placená kartou MasterCard bezkontaktní. Velmi mě těší, že byl PayPass zaveden ve všech osmi obchodech IKEA v Polsku. Díky PayPass jsme pocítili zlepšení ve zkrácení front a to hlavně v nejvytíženějších časech, jako v době oběda v restauraci nebo během víkendů u pokladen,“ řekla Zofia Korbasiewicz, Treasury Manager IKEA v Polsku.

Rychlost a pohodlí jsou pro velké obchodníky, jako je IKEA, velmi důležitými kritérii a ocení je i dopravní obchodní partneři jako Transport for London (TfL). V nedávné době oznámil TfL, že bude od prosince 2012 přijímat platby za jízdné prostřednictvím MasterCard® PayPass™ a Maestro® PayPass™ v 8 500 autobusech v Londýně. „Díky tomuto kroku Transport for London mohou zákazníci používat kartu, kterou už mají v peněžence, k pohodlnému a bezstarostnému cestování po Londýně a využívat výhod bezpečné a zároveň jednoduché platby,“ vysvětluje Marion King, prezidentka společnosti MasterCard UK & Ireland.

Držitelé karet s technologií PayPass si mohou i nadále užívat jednoduchosti a pohodlí, které je spojené s bezkontaktním placením, a zároveň mohou přispět k vytlačení hotovostních plateb z Evropy. V Polsku se počet nákupů za méně než 50 zlotých (přibližně 12 euro) placených transakcí MasterCard zvýšil oproti loňsku skoro o 50 %. Nyní představuje platba PayPass téměř čtvrtinu všech transakcí v této cenové relaci.

„Rok 2012 byl přelomovým rokem pro PayPass v Evropě. Nyní mají PayPass v rukou miliony zákazníků a je akceptován tisícovkami prodejců napříč Evropou,“ řekl Chris Kangas, ředitel PayPass v MasterCard Europe. „Edukace zákazníků o rychlosti, pohodlnosti a bezpečnosti této technologie je klíčem. Pokud zákazníci požívající kartu, nebo jiné zařízení s PayPass, rychle porozumí tomu, že jim tento způsob platby nabízí stejnou ochranu před zneužitím jako běžné MasterCard platby, pak se bezkontaktní platby stanou běžnou součástí každodenního nakupování.“

PayPass v České republice

„Již deset bank v České republice nabízí nebo velmi brzy začne nabízet platební karty s technologií PayPass. Počet PayPass terminálů se tento rok více než zdvojnásobil a každý nový nebo vyměněný terminál přijímá PayPass. Dá se říci, že PayPass se stává standardem,“ říká Miroslav Lukeš, generální ředitel MasterCard Europe pro Českou republiku. Richard Walitza, ředitel pro rozvoj mobilních plateb a inovací MasterCard Europe pro Českou republiku a Slovensko, dodává: „PayPass je možné pořídit i jako praktickou samolepku nebo přímo do mobilního telefonu. Oboje si zákazníci chválí díky pohodlí.“

 

Celosvětově je PayPass dostupný ve 48 zemích a akceptován na téměř 550 000 obchodních místech.



V roce 2012 v Evropě vzrostl počet MasterCard PayPass karet o více než 50 %

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16493951968

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1550
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4670
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8270
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3610
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,6875
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0552
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více