Václav, 54 let - Dal byt svému synovi. Dnes nemá kde bydlet


18. 02. 2016  00:34     Miroslav Zeman     komentáře (0)

KAZUISTIKA - PRAVDIVÉ PŘÍBĚHY OBYČEJNÝCH LIDÍ: Vašek je člověk, kterému šlo vždy jen o dobro a radost svých blízkých. Před třemi lety přišel o manželku, která předčasně zemřela. I proto se rozhodl důvěřovat svému synovi. Ale udělal chybu. ČTĚTE DÁLE!

Václav, 54 let - Dal byt svému synovi. Dnes nemá kde bydlet




Václav se smrtí manželky velmi trápil. Život ho bez ní moc nebavil a tak trvalé mnoho měsíců, než se vrátil zpět do života. A protože věděl, že konec života může přijít kdykoliv a velmi rychle, rozhodl se Václav vyřešit své majetkové záležitosti. Důvodem byl i tlak syna Jiřího, který trval na tom, že bych chtěl mít vyřešen byt rodičů, ve kterém otec dosud bydlí.

Jiří nasliboval otci, že i po přepisu bytu na něj bude moci táta Václav v bytě samozřejmě bydlet, dokud bude potřebovat, že i nadále byt zůstane v podstatě jeho a převod bytu pouze vyřeší předem případné starosti, které by měl Jiří s nabytím bytu v budoucím dědickém řízení. Ty argumenty zněli i Václavovi logicky a přesvědčivě. Vše by i fungovalo, kdyby byl Jiří skutečně čestný člověk ne sobec, který myslí a vždy myslel pouze na sebe a své výhody.

Václav tedy převedl byt na svého syna. Rok bylo vše v pořádku. Po roce Jiří zbaběle - písemně oznámil otci, že si nepřeje, aby v bytě už bydlel, protože sám nemá s manželkou kde bydlet a protože je byt jeho, chce se do něj co nejdříve nastěhovat. Václav se snažil Jiřího ihned kontaktovat a připomenout mu jeho sliby, ale Jiří byl najednou po telefonu nedostupný. Jiří Václavovi neodpovídal ani na doporučené dopisy.

Asi po měsíci pak kontaktoval Václava advokát Jiřího a pohrozil, že pokud Václav z bytu neodejde do 15 dnů, podá na něj Jiří žalobu o vyklizení bytu. Zlomený a zklamaný Václav se rozhodl byt, kde prožil s manželkou nejkrásnější léta opustit. Našel si garsonku v nájmu, která ho vyšla na výrazně vyšší částku, než původní byt.

Václav skončil sám, zlomený, bez blízkých lidí a zklamaný ze svého syna. Nyní už ví, že bylo chybou při přepisu bytu nezřídit si výměnek na bytě, který by mu umožnil užívání bytu až do konce života.

PŘÍBĚHY REÁLNÝCH LIDÍ VÁM PŘINÁŠÍ ADVOKÁTNÍ KANCELÁŘ PROFIPRAVNIK.CZ

logo



Václav, 54 let - Dal byt svému synovi. Dnes nemá kde bydlet

Diskutovat (0)