Velký pátek. Co má společného s penězi?


28. 03. 2024  00:59     Miroslav Zeman     komentáře (0)

Přicházejí nejdůležitější křesťanské svátky a s nimi i dnešní Velký pátek. Proč právě o Velkém pátku píšeme na našem serveru, který se věnuje bankovním poplatkům? Velký pátek má totiž s penězi společného poměrně hodně.

Velký pátek. Co má společného s penězi?




Velký pátek slavíme vůbec poprvé jako svátek pracovního volna. I to nám také umožní si tento den více užít nebo ještě lépe prožít. Úkolem svátků je uvědomit si jejich význam a vytrhnout sváteční den z řetězu všedních a velmi podobných dnů. Velký pátek, protknutý tajemstvím je doboru příležitostí. Připomeňme si také v rámci tohoto dne, co se stalo před necelými dvěma tisíci lety. Byl ukřižován Ježíš, a tím vznikla legenda, světový názor, víra provázející život i smrt generací našich předků i mnohých z nás.

Pojďte se a námi přenést mimo realitu běžných dnů. Je tu velký pátek. Teď je ještě den a nic zvláštního se neděje. Ale po setmění..to se dějí věci. Jděte po setmění ven někam do přírody, do lesa nebo tam, co je nějaká skála. O Velkém pátku se totiž otvírají jeskyně s poklady a nesmírným bohatstvím. Tím se dostáváme k tomu, co má Velký pátek společného s penězi. 

Ano, peníze a bohatství je jedna věc, ale lidská poctivost, čestnost a vůbec lidskost je věc druhá. V případě Velkého pátku je třeba myslet na oboje. Stejně jako pasáček vepřů a mnoha jiným lidem, kterým se to stalo v minulosti, i vám se může stát, že se před vámi otevře jeskyně, která tam během roku jinak nebyla a tichý hlas a zvědavost vás bude zvát dovnitř. Člověk, který se nechá omámit bohatstvím začne hrabat zlato, drahokamy, naplní si kapsy, kabelky, tašky, pak začne házet zlato za bundu..a tak dlouho sbírá bohatství, až se skála zavře a pohřbí sebou i ty, kteří ztratili svůj rozum a své lidství a před obyčejnou skromností dali přednost nezaslouženému bohatství. Vše je tak přesně ve smyslu přísloví, "kdo chce hodně a víc, než si zaslouží, nemá nic".

Velký pátek tak má v sobě silnou magickou atmosféru. Říká nám a zvětšuje, a to nejen na Velký pátek, ale i po celý rok, že peníze jsou sice součástí života, stejně jako majetek, ale člověk by si měl uvědomovat především jiné věci a nenechat si svůj život otravovat a kazit pouze majetkovými věcmi a záležitostmi. Ale důležité jsou především věci duševní pohody, vztahů, rodinné pohody a klidného života bez zbytečných stresů.

Kéž by byl Velký pátek a jeho poselství dostatečným ponaučením nejen pro lidi, ale i pro banky, resp. ty, kdo je vedou a vlastní. Každý by si také měl uvědomit, že každý den je nesmírně cenný a velmi záleží na tom, jak ho prožijeme.., ale to už je jiné téma.

Naše redakce a Poplatkovi vám přejí krásné Velikonoce. 



Velký pátek. Co má společného s penězi?

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16156382240

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2830
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7420
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8565
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3150
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0420
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4100
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0812
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více