VI. ročník ankety o nejabsurdnější bankovní poplatek pro rok 2010 – 1. KOLO HLASOVÁNÍ


01. 12. 2010  00:01     Patrik Nacher     komentáře (1)

Počínaje 1. 12. 2010 se bude hlasovat v ČR a SR O přízeň hlasujících se bude „ucházet“ 15 absurdních bankovních poplatků.





Odkaz pro hlasování: https://www.bankovnipoplatky.com/1kolo10nejabsurdnejsi.html     Server www.bankovnipoplatky.com vyhlašuje 6. ročník ankety „o nejabsurdnější bankovní poplatek“. A opět se anketa uskuteční nejen v České republice, ale i na Slovensku. V 1. ročníku návštěvníci webu zcela suverénně zvolili za vítěze poplatek za příchozí platbu. Ve 2. ročníku pak zvítězil poplatek za výběr z bankomatu vlastní banky. Ve 3. ročníku zvítězil poplatek za vedení běžného účtu. Ve 4. ročníku to byl poplatek za nadměrný vklad. A loni v 5. ročníku vyhrál poplatek za vklad na přepážce na vlastní účet. Pro 6. ročník ankety jsme nezařadili vítěze předchozích pěti ročníků, aby měly šanci vyhrát i jiné absurdní poplatky. Dále již nebude nominován poplatek za připsání úroku (loni na 2. místě), neboť ho žádná banka nevybírá. Anketa by kromě zjištění postojů bankovních klientů měla do jisté míry vyvinout tlak na banky při změně jejich poplatkové politiky. Do 30. listopadu 2010 měli šanci ovlivnit strukturu navrhovaných bankovních poplatků návštěvníci webu tím, že nominovali poplatek, který považovali za absurdní.   Harmonogram ankety:
1. 11. – 30. 11. 2010 Nominace bankovních poplatků ze strany klientů (automaticky bude nominováno 8 nejabsurdnějších poplatků z loňského ročníku)
1. 12. 2010 – 31. 1. 2011 1. kolo hlasování
1. 2. – 28. 2. 2011 Finálové kolo hlasování (5 poplatků)
1. 3. 2011 Vyhlášení nejabsurdnějšího bankovního poplatku pro rok 2010
  Hlasy z ČR a Slovenska se budou zaznamenávat do jedné tabulky, která bude na konci vyhodnocena. Pro statistické a mediální účely budeme schopni prezentovat výsledky i odděleně. Vzhledem k objektivitě hlasování bude omezen počet PC v rámci jedné IP adresy na 20.   Hlasovat se bude o následujících 15 bankovních poplatcích:  (název bankovního poplatku nemusí přesně odpovídat terminologii ze sazebníků bank, ale měl by pro účely hlasování srozumitelně popsat příslušný bankovní poplatek) •                Poplatek za předčasně splacený úvěr •                Poplatek za zjištění zůstatku přes bankomat •                Poplatek za výpis z účtu zaslaný elektronickou cestou •                Poplatek za vložení variabilního symbolu do příkazu k úhradě •                Poplatek za neuskutečnění platby (např. nepřijatý příkaz přes sběrný box) •                Poplatek za účetní položku •                Poplatek za tisk na papír (výpis z účtu) •                Poplatek za vedení platební karty •                Poplatek za zřízení smlouvy o stavebním spoření •                Poplatek za vedení hypotečního účtu •                Poplatek za zrušení či změnu TP přes internetové bankovnictví •                Poplatek za vedení kontokorentu i v době nečerpání služby •                Poplatek za výběr na přepážce z vlastního účtu •                Výše poplatku za příchozí platbu ze zahraničí •                Výše poplatku za vklad na účet na přepážce třetí osobou  
Organizátor ankety:                                       Bankovnipoplatky.com
Spoluorganizátor ankety pro Slovensko:      HNonline.sk
Generální mediální partner:                            Novinky.cz
Hlavní mediální partner:                                Deník Naše peníze.cz
Hlavní internetový partner:                            Peníze.cz
Mediální partneři:                                           Kurzy.cz Neviditelný pes.cz Akcie.cz
Partner: SHERLOG
 


VI. ročník ankety o nejabsurdnější bankovní poplatek pro rok 2010 – 1. KOLO HLASOVÁNÍ

bankovní poplatek
Pro mně jerovněž absurdní, že Česká spořitelna vybírá od svých klientů "Poplatek za vedení výhodného...
Diskutovat (1)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12454481488

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3210
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4030
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8690
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5540
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,8400
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4150
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0907
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více