Viber společně s Mastercard spouští okamžité převody peněz


28. 11. 2019  00:16     Tisková zpráva     komentáře (0)

Převody peněz nejvýše za několik minut, a to i v nočních hodinách nebo o víkendu, nově nabízí na maďarském trhu chatovací aplikace Viber pod názvem Moneytou. Cílem je zpřístupnit ji od samého počátku klientům většiny maďarských bank.

Viber společně s Mastercard spouští okamžité převody peněz




Dlouhodobým plánem je průnik i na další trhy včetně České republiky  a používání v celosvětovém měřítku. Novinka využívá technologii Send společnosti Mastercard a je výsledkem spolupráce mezi firmami Rakuten a Mastercard. Inovativní službu Moneytou vyvinula společnost NeoPay.

„S potěšením oznamujeme nadcházející spuštění služby Moneytou. Jedná se o strategický projekt vyvinutý v Maďarsku, který přináší jedinečné platební řešení všem zdejším uživatelům. Spolupráce s firmami Mastercard a NeoPay nám umožnila nabízet maďarským občanům možnost snadno posílat, přijímat a převádět peníze svým rodinným příslušníkům a přátelům. A stačí k tomu jen pár klepnutí v mobilní aplikaci,“ říká Cristina Constandache, Chief Revenue Officer ve společnosti Rakuten Viber.

Předností novinky je zejména bezpečné, rychlé a jednoduché posílání a přijímání peněz. Převedená částka se připíše k zůstatku příjemce a je možné ji utratit prostřednictvím platební karty nebo vybrat v hotovosti. Aby byla služba pro uživatele ještě užitečnější, je možnost si v aplikaci Viber zaregistrovat více platebních karet a následně si vybírat, kterou pro transakci použít. Funkce Moneytou bude uživatelům aplikace Viber dostupná prostřednictvím samostatné ikony.

„Společnost Mastercard je dlouhodobě pro mnoho spotřebitelů první volbou při placení v kamenných obchodech i online. Ve spolupráci s mnoha partnery však Mastercard nabízí i řadu dalších inovativních platebních metod, včetně Apple Pay, různých mobilních digitálních peněženek, splátkových řešení Mastercard Installments či podpory řešení otevřeného bankovnictví. Nyní se k uživatelům dostává i průlomová funkce aplikace Viber, která je tak dalším přírůstkem mezi inovativními řešeními pro posílání plateb mezi dvěma uživateli,“ uvedl ředitel společnosti Mastercard pro Maďarsko a Slovinsko Endre Eölyüs.

Novinka využívá technologii Send společnosti Mastercard a je výsledkem spolupráce mezi firmami Rakuten a Mastercard. Inovativní službu Moneytou vyvinula společnost NeoPay. Finanční a technologické zázemí pro službu Moneytou budou poskytovat společnosti Libra Internet Bank a Wirecard.



Viber společně s Mastercard spouští okamžité převody peněz

Diskutovat (0)