Více než polovina Evropanů je zvyklá nakupovat přes mobilní telefon


10. 06. 2015  00:04     Veronika Dusová (poplatkozrout.cz)     komentáře (0)

Více než polovina Evropanů, kteří vlastní chytrý telefon nebo tablet, uskutečnila za poslední rok nákup přes toto zařízení. V Čechách takto nakoupilo 47 % uživatelů smartphonů. Nejčastěji lidé nakupují přes mobilní telefon oblečení a elektroniku.

Více než polovina Evropanů je zvyklá nakupovat přes mobilní telefon




Z průzkumu ING bylo zjištěno, že více než polovina Evropanů (58 %), kteří vlastní chytrý telefon nebo tablet, provedla za poslední rok nákup přes toto zařízení. V Čechách takto nakoupilo 47 % uživatelů smartphonů.

Evropané za pomoci mobilu nejčastěji nakupují oblečení a elektroniku, dále pak hry, potraviny a hudbu. Klasickým uživatelem je muž ve věku 25–34 let.

„Mobilní nakupování jde ruku v ruce s využíváním mobilního bankovnictví. Z těch Evropanů, kteří v uplynulém roce provedli nákup přes mobilní telefon, jich čtyři pětiny používá zároveň i mobilní bankovnictví. Obdobně jsme na tom i u nás v Čechách, kde mobilní banku využívá 74 % dotazovaných, kteří realizují nákupy přes mobilní zařízení,“ říká Libor Vaníček, ředitel retailového bankovnictví ING Bank.

Nejvíce používají mobil k nakupování Turci (až 84 % dotazovaných), naopak v Belgii takto nakupují jen necelé dvě pětiny respondentů. Američané jsou na tom s 58% využíváním mobilů k nakupování stejně jako průměrný Evropan. Češi jako jedni z mála nakupují přes mobilní zařízení nejvíce elektroniku. 

Nejčastěji lidé nakupují přes mobilní telefon oblečení (35 %) a elektroniku (32 %). Zatímco u žen nákup oblečení (37 %) jasně vede před elektronikou (25 %), u mužů tak výrazný rozdíl nepanuje (39 % vs. 33 % ve prospěch elektroniky). Častými objekty zájmu nakupujících přes mobilní zařízení jsou hry, hudba a potraviny, ale nezanedbatelný podíl má i nákup dovolené nebo donáška jídla (15 %). 

Ve Spojených státech jsou čísla za mobilní nákupy v jednotlivých segmentech oproti Evropě vyrovnanější. Velká Británie je pak jedinou sledovanou zemí, kde nad oblečením a elektronikou vítězí mobilní nákup potravin.

55 % Evropanů také přiznalo, že pokud obchod uloží jejich platební údaje, mají později tendenci v něm nakupovat, protože je to jednodušší a rychlejší. V USA to potvrdilo dokonce 61 % dotázaných.

POJĎTE ROZHODNOUT O SVÉ NEJVSTŘÍCNĚJŠÍ BANCE A OZNÁMKUJTE SVOU BANKU V UNIKÁTNÍM HODNOCENÍ PRVNÍHO KLIENTSKÉHO RATINGU BANK GEEN VSTŘÍCNÁ BANKA ZDE!

geen_vstricna

 



Více než polovina Evropanů je zvyklá nakupovat přes mobilní telefon

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16208047040

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2610
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,6690
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8540
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3485
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,9780
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4200
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0765
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více