Více než třetina českých živnostníků šetří a v brzké době neplánuje žádné investice


21. 02. 2012  10:55     Zuzana Kalátová     komentáře (0)

Nejistota na trhu, obavy ze zdražování výrobních vstupů a současná recese české ekonomiky - to jsou jen některé důvody, proč 36 % živnostníků neplánuje v letošním roce žádné významné investice. Téměř polovina z nich pak svoji podnikatelskou činnost v dlouhodobém horizontu vůbec neřeší. Vyplývá to z průzkumu, který si nechala zpracovat Era od Poštovní spořitelny.





Téměř polovina podnikatelů sice plánuje investovat peníze do nákupu zboží nebo vybavení provozovny, ale při jejich financování jsou opatrní. „Peníze na veškeré aktivity plánují čerpat v první řadě z vlastních zdrojů. Jen čtrnáct procent živnostníků zvažuje financování půjčkou od banky,“ vysvětluje Aleš Pospíšil, výkonný ředitel Řízení segmentů Poštovní spořitelny.   Při vyřizování bankovní agendy se podnikatelé nejčastěji řídí heslem: „Čas jsou peníze“. Proto přibližně 90 % používá pro své podnikatelské i osobní účely internetové bankovnictví. Jeho prostřednictvím vyřizují standardní a pravidelné finanční operace. „Průzkum ukázal, že živnostníci se nejčastěji se svým problémem obrací na svého osobního poradce na pobočce banky. V případě vyřizování osobních účelů využívají častěji zákaznickou linku,“ doplňuje Aleš Pospíšil.         Poštovní spořitelna je součástí Československé obchodní banky, a. s.


Více než třetina českých živnostníků šetří a v brzké době neplánuje žádné investice

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16414836432

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2350
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,6060
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8235
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3795
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,8270
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4100
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0710
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více