Více než třetina klientů Komerční banky ovládá svůj účet přes mobilní aplikaci


21. 12. 2018  12:49          komentáře (0)

Komerční banka (KB) má již 600 tisíc klientů, kteří si stáhli a aktivovali aplikaci pro mobilní bankovnictví Mobilní banka nebo Mobilní banka Business. Znamená to, že nejmodernější aplikaci mobilního bankovnictví v ČR využívá již každý třetí klient banky. Za strmým nárůstem zájmu o mobilní bankovnictví KB, který odstartoval v minulém roce, je unikátní a bezplatné bezpečnostní řešení Trusteer od IBM a rovněž řada inovativních vychytávek, jako například Face ID (identifikace obličejem), potvrzování transakcí otiskem prstů nebo propojení na chytré hodinky.

Více než třetina klientů Komerční banky ovládá svůj účet přes mobilní aplikaci




„Mobilní bankovnictví využívá v Komerční bance 36 procent všech klientů, což je na českém trhu nejvyšší podíl. Kromě důrazu na bezpečnost a inovativnost se zaměřujeme rovněž na to, aby bylo ovládání mobilního bankovnictví jednoduché, rychle a intuitivní. Proto také na jeho vylepšování spolupracujeme přímo s našimi klienty,“ uvedl David Barczi, odpovědný za rozvoj digitálních kanálů.

Komerční banka je první bankou v ČR, která umožňuje při ovládání účtu prostřednictvím mobilního telefonu autorizovat platební transakce pouhým otiskem prstu. Výrazně se tak zrychluje a zjednodušuje schvalování plateb, a to při zvýšení bezpečnosti. Jako jedna z prvních bank v ČR zavedla KB možnost platby u obchodníků přes mobilní telefon. Na začátek příštího roku plánuje Komerční banka spuštění plateb přes telefony Apple – Apple Pay. Dále jako první ve své aplikaci začala zobrazovat i bankomaty cizích bank (aktuálně Air bank a další připravuje) a dokonce umožnila prostřednictvím mobilní aplikace nahrát klientům jejich občanský průkaz a ušetřit jim cestu na pobočku.


 



Více než třetina klientů Komerční banky ovládá svůj účet přes mobilní aplikaci

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16451998832

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2350
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,6060
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8235
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3795
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,8270
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4100
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0710
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více