Visa rozšiřuje přeshraniční platby pro spotřebitele i malé a střední podniky


16. 12. 2019  00:14     Tisková zpráva     komentáře (0)

Posílání peněz by v dnešním propojeném světě mělo být stejně snadné jako odesílání textových zpráv. Přesto se spotřebitelé a firmy v mnoha případech potýkají s neautomatizovanými postupy, vysokými poplatky a nutností používat hotovost. S pomocí Visa Direct, řešení na posílání peněz v reálném čase, které za poslední rok zprocesovalo přes 2 miliardy transakcí, společnost Visa spolupracuje s partnery a klienty na zjednodušení, digitalizaci a snížení nákladů v prudce rostoucí síti remitenčních služeb.

Visa rozšiřuje přeshraniční platby pro spotřebitele i malé a střední  podniky




Společnost Visa oznámila, že globální technologická společnost pro mezinárodní platby TransferWise umožní svým zákazníkům rychle a bezpečně převádět peníze na debetní karty v reálném čase. Integrovaná služba byla nejprve dostupná ve Španělsku a následovat bude její spuštění v Rumunsku, Maďarsku, České republice a Bulharsku. S TransferWise zákazníci dopředu znají složení poplatku a můžou tak vidět, jaké náklady jsou spojeny s odesíláním a přijímáním mezinárodních plateb. TransferWise do svých nabídek integruje Visa Direct v Evropě a ve zbytku světa v roce 2020.

“Technologie nás sice sbližují, ale ještě nevyřešily výzvy spojené s převodem peněz po světě, kterým stále často musíme čelit,” řekl Marcel Gajdoš, generální ředitel Visa pro Českou republiku a Slovensko. “Díky spolupráci s TransferWise mohou naši klienti umožnit jednotlivcům i firmám posílat a přijímat mezinárodní platby prostřednictvím Visa Direct.”

isa spolupracuje s finančními institucemi a technologickými partnery jako jsou EMQ, MoneyGram nebo Remitly, aby mohli majitelé účtů ve více než 200 zemích připisovat peníze rovnou na kartu.

Naší misí je rychlý a přehledný převod peněz po světě za výhodnou cenu,” řekl Kristo Käärmann, CEO a spoluzakladatel TransferWise. “Integrací Visa Direct se celý proces zjednoduší a my budeme o krok blíž k cíli naší mise.”



Visa rozšiřuje přeshraniční platby pro spotřebitele i malé a střední podniky

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12543852528

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3060
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4400
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8760
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5935
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0060
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4250
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0918
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více