Volksbank od srpna zdraží atraktivní Aktiv konto


15. 06. 2011  04:00     bp.com     komentáře (0)

Další články

Volksbank se chystá k zajímavé úpravě sazebníku, která se stávajícím klientům nebude líbit. Klienti nalákaní na Aktiv konto si za něj budou muset výrazně připlatit. Zdraží i výběry z ATM, ale klienti mohou také dosáhnout na slevu poplatků...





Banka se již před několika lety rozhodla posílit svou klientskou základnu tím, že jim nabídne konto zdarma. Proto začala od září 2006 ve svých VolksbankShopech v obchodní síti Kaufland nabízet Aktiv konto, které obsahovalo platební kartu, internetové nebo telefonní bankovnictví, elektronický výpis a možnost povoleného přečerpání. Až do července 2010 bylo vedení zdarma a banka vybírala pouze za odchozí platby, transakce v bankomatech a hotovostní transakce na pobočkách. Od srpna loňského roku však ve Volksbank sáhli ke zpoplatnění balíčku na 9 Kč; pro lidi, kteří si účet založili před zpoplatněním, byl stále zdarma.

"Přestože v průběhu loňského roku prošel koncept VolksbankShop změnou, která měla přinést oživení celé sítě, k očekávanému zlepšení obchodních výsledků nedošlo," řekla k tomu vloni Aktuálně.cz mluvčí banky Lucie Hálová. Během prvních šesti měsíců v roce 2010 Volskbank zrušila třetinu VolskbankShopů, další postupně rušila až do letošního března.

.

CHCETE PŮJČIT PENÍZE? PŮJČUJTE SI MEZI SEBOU..

 

 .

Zhruba 10 tisíc klientů se tak musí připravit na to, že měsíčně zaplatí 55 Kč, jak stojí v sazebníku, jenž banka zveřejnila na svých stránkách. Platí to pro všechny klienty, kteří k bance přišli od 14. března 2007. Poplatky za odchozí platbu do jiných bank (5 Kč), inkaso a trvalý příkaz (6 Kč) zůstávají v platnosti.

Záměrem banky je převést klienty na nový účet s názvem Domácí konto, které stojí 47 Kč měsíčně. Za něj každý majitel dostane vedení účtu, internetbanking, platební kartu, kontokorent a elektronické výpisy. I zde však zůstane v platnosti poplatek pět korun za každou odchozí platbu do jiné banky a 6 Kč za inkaso a trvalý příkaz a za výběry z bankomatů. Nové i stávající klienty chce Volksbank k vlastnictví Domácího konta přesvědčit sedmiměsíčním zkušebním provozem zcela bez poplatků.

 

.

SPOČTĚTE SI SPLÁTKY ÚVĚRŮ

 

.

Najdou se i tací klienti, kteří se zdražením nesouhlasí. Ti mohou po uvedení nesouhlasu se změnami sazebníku podle zákona od smlouvy bezplatné odstoupit.

 

.

Zdraží i výběry z ATM, ale můžete dosáhnout na slevu z poplatků

Klientům Volskbank však nastanou i další změny. O korunu zdraží výběry z vlastních bankomatů (nyní 3 Kč), z ATM ČSOB z šesti na 8 Kč, v ostatních bankách na 35 Kč (o pět Kč více).

Pokud měsíčně provedete pět odchozích transakcí a na účet vám přistane platba alespoň 15 tisíc Kč, banka vám 25 Kč z uvedených poplatků ušetří.



Volksbank od srpna zdraží atraktivní Aktiv konto

Diskutovat (0)


Další články k tématu

Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12565859920

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3060
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4400
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8760
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5935
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0060
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4250
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0918
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více