VRBA:
Nesmyslně vysoké poplatky u bank platíte stále


26. 07. 2018  01:10     Miroslav Zeman     komentáře (0)

ČTVRTEČNÍ SERIÁL - VRBA: Čtenář si stěžuje na nesmyslně vysoké poplatky bank az zcela nenáročné a nenákladné úkony. Jediným argumentem bank je, že je poplatek uveden v jejich sazebníku.

VRBA: Nesmyslně vysoké poplatky u bank platíte stále




Klient banky a současně náš čtenář se pozastavuje a podivuje nad tím, proč banky uplatňují přehnaně až nesmyslně vysoké poplatky za běžné a nenáročné úkony. Banky reagují a odůvodňují tyto poplatky pouze tak, že jsou uvedeny v jejich ceníku či sazebníku.

Stížnost klienta:

Dobrý den,

dnes jsem byl nucen řešit kopii smlouvy u ČMSS a byl jsem v šoku, že chtějí poplatek 500 kč!! Tím že jsem to nikdy nepotřeboval, tak to člověk nezjistí, ale pak jsem jen tak nahlédl do smlouvy s Moneta Bank a tak je upomínka 600 Kč, kopie dokumenty 300 Kč a podobně?

Co to jako je? Druhý byznys bankovních domů? Nevím ani jak to nazvat, zda vědomá krádež, lichva nebo výsměch.... Za co jako 500 Kč. Ano smlouvu jsem doma někde zašantročil při stěhování, pochopil bych poplatek 100 nebo 200 Kč, ale 500 Kč?!? Co na tom stojí 500 Kč. že si to někdo vytáhne z archivu, kde už to mají v elektronické podobě a pošle do mailu?

Předpokládám, že nejsem sám s tímto "objevem". Co na to regulátor ČNB? Zákazník nemá moc možnost s tím něco udělat, pokud chce daný bankovní produkt, nezbývá nic víc než s tím souhlasit......

Reakce stavební spořitelny:

ano, tento poplatek je uveden v našem ceníku – kopie úvěrových dokumentů s částkou 500 Kč. Jen ještě doplním, že klient samozřejmě má možnost kontaktovat naší ombudsmanku v případě, že s nějakým poplatkem nesouhlasí nebo si myslí, že byl naúčtován neprávem.

Díky,

Tomáš Kofroň, ČMSS



VRBA: Nesmyslně vysoké poplatky u bank platíte stále

Diskutovat (0)