Vstřícná banka:
Dejte České spořitelně své vysvědčení - II. čtvrtletí 2018


19. 06. 2018  00:46     Miroslav Zeman     komentáře (0)

Vstřícná banka - v rámci projektu prvního klientského ratingu bank, mají i čtenáři serveru Bankovní poplatky unikátní možnost ohodnotit tuzemské banky a vystavit jim své vysvědčení. Přečtěte si jak vstřícná byla mBank a rovnou ji ohodnoťte! ČTĚTE DÁLE!

Vstřícná banka: Dejte České spořitelně své vysvědčení - II. čtvrtletí 2018




Česká spořitelna zahajuje nový rok akční nabídkou pro zájemce o hypotéky

V závěru loňského roku vzrostl zájem o koupi vlastního bydlení, a to i přes zpřísnění podmínek pro poskytování hypoték ze strany ČNB. Mimořádné výhodné podmínky tak stále lákají nové zájemce o pořízení nemovitosti a Česká spořitelna jim chce vyjít vstříc. Na začátek roku proto připravila akční nabídku - odhad nemovitosti pro nové hypotéky zdarma v období od 8. ledna do 11. února 2018, a to u všech druhů fixací úrokové sazby. Akce platí i pro nové americké hypotéky.

TUTO BANKU MŮŽETE OHODNOTIT PŘÍMO ZDE!

čs

Česká spořitelna začala na podzim loňského roku jako první banka na trhu nabízet hypotéku s možností fixace úrokové sazby na 15 let. Dlouhodobá fixace znamená pro klienty jistotu nízkých a neměnných splátek na více let dopředu. Díky tomu mohou klienti lépe hospodařit se svými domácími rozpočty.

Pro běžné klienty může být přístup bank a ČNB poměrně matoucí. Zatímco ČNB mluví neustále o nutnosti brzdit hypotéky a zpřísňuje podmínky pro jejich poskytování, banky naopak i svými kampaněmi a akcemi apetit klientů zvyšují. Česká spořitelna se vydala zajímavou cestou. Našla skulinku v možnosti propagovat hypotéky v podobě velmi dlouhé fixace. Tu ČNB nijak neomezuje. Dlouhá fixace se může navíc aktuálně jevit jako velmi výhodná. Dlouhodobě totiž bude docházet k růstu úrokových sazeb.

Více než 90 tisíc klientů České spořitelny se zapojilo do kampaně Máme si co dát. Rozdělili neziskovkám půl milionu korun

Svým klientům jsme letos posílali dobročinné novoročenky - dali jsme jim vědět, že mohou svým hlasem ovlivnit, jak rozdělíme půl milionu korun mezi šest neziskových organizací, s nimiž dlouhodobě spolupracujeme. Kampaň si zobrazilo více než milion lidí a 93 063 jich hlasovalo.

Organizace působí v různých oblastech pomoci a v různých částech republiky. Největší podporu nadělili naši klienti Mobilnímu hospicu Ondrášek, který tak na svou činnost získal téměř 160 tis. korun. Mezi organizacemi nechybělo ani Sdružení Neratov, které je aktuální tváří naší kampaně "Když ve vás někdo věří, dokážete víc". Naši klienti mohou nejen této šestici organizací přispívat i nadále, a to prostřednictvím naší mobilní dárcovské aplikace Melinda.

Za každou pomoc potřebným a jakkoliv postiženým lidem jsme rádi. ČS v tomto případě dala na stůl 500 tisíc korun a své klienty zmocnila k tomu, aby tyto peníze svým hlasováním rozdělila mezi konkrétní projekty, které se jim zdají nejvíce potřebné. Je to výborný nápad, jak zapojit lidi do pomoci potřebným. Nejedná se o nic převratného. Podobné projekty známe třeba i z Tesca, kde házíte žetony do skleněných trubek. I zde ale můžeme rýpnout, zda je 500 tisíc na dobročinné účely ze strany jedné z největších bank se ziskem přesahujícím dlouhodobě 10 miliard korun opravdu dost. Jasně, jsou tu i další projekty, ale přeci jen budeme rádi za větší štědrost.

Školáci si vydělali na jarmarcích s Českou spořitelnou více než 350 tisíc korun

Od začátku školního roku se žáci čtvrtých a pátých tříd ze 17 škol napříč 12 regiony seznamovali v projektu Abeceda peněz se světem byznysu. Své znalosti průběžně přenášeli do praxe. Během několika týdnů si vyzkoušeli, jaké to je mít vlastní podnik, řídit ho i propagovat, vytvářet vlastní výrobky a nakonec je nabízet zákazníkům. V prostorách poboček České spořitelny děti uspořádaly 20 úspěšných jarmarků. Prodejem vánočního zboží a cukroví si celkem vydělaly téměř 350 tisíc korun. Splní si tak spoustu svých snů a v mnoha případech přispějí i potřebným.

Skvělý nápad jak učit děti hospodařit, podnikat a přemýšlet. A když se s tím ještě spojí pomoc potřebným lidem, tak to opravdu nemá chybu. Co ještě na takových projektech oceňuji je, že děti už od počátku nepodnikají a neprodávají pro svůj zisk a vlastní prospěch, ale kvůli tomu, aby pomáhaly druhým, kteří neměli takové štěstí jako oni. Učíme tak děti už od počátku solidaritě a také tomu, že hodnotou nejsou jen peníze sami o sobě, ale hodnotou je to, co za ně pořídíme a komu těmi penězi pomůžeme, nebo mu uděláme radost.

Na konci ledna zasíláme roční výpisy a daňové potvrzení

Roční výpis doplňkového penzijního spoření zašleme všem účastníkům, kteří u nás v uplynulém roce měli doplňkové penzijní spoření (spoření založené od roku 2013). S vysvětlení jednotlivých položek ve výpise Vám pomůže Průvodce výpisem . Kromě jiných důležitých informací v něm najdete zhodnocení našich fondů za rok 2017: konzervativní -0,6 %, etický 1,0 %, vyvážený 3,7 % a dynamický 8,2 %.

Daňové potvrzení odešleme všem, kteří mají nárok na daňový odpočet za rok 2017 ve výši minimálně 100 Kč, případně si své penzijní spoření převedli z jiné penzijní společnosti.

Daňové přiznání vyplňujeme už tradičně opravdu velmi „rádi“. Možná i díky tomu jsme vděční za každou pomoc či ulehčení s vyplňováním formulářů a doplňováním podkladů. Pokud banka takový servis poskytuje, je to přinejmenším velmi milé a příjemné. Jinak je ale nutné dodat, že potvrzení o výši zaplacených úroků na hypotéky, nebo potvrzení o úhradách pojištění zasílají povinně všechny banky, nebo tyto informace umisťují do internetového bankovnictví klientů.

Převody peněz mezi účty v řádu sekund? Jsme připraveni!

Implementovali jsme nový systém Dion Global Solutions a jakmile dojde ke sladění pravidel okamžitých plateb v rámci České bankovní asociace a České národní banky, bleskovým platbám nebude nic bránit. 

Jedná se sice o krátkou zprávu, ale o to důležitější. Je to jeden z nejvýznamnější a nejdůležitějších inovativních produktů na který netrpělivě čekáme. Chceme odeslat platbu a chceme by během několika sekund byla připsána na účet u jiné banky. Zcela jednoduchá a povrchní věc, která je velmi dobře řešitelná, ani po půl roce zcela nefunguje. I nadále musíte počítat s tím, že se platba do jiné banky připíše často až druhý den, nebo dokonce den následující. S rychlými platbami přitom přišly paradoxně právě nízkonákladové banky, které začaly tento způsob urychlení zavádět jako první.

Cenou Floccus jsme ocenili již počtvrté odvážné, jež mění společnost k lepšímu

Mění společnost k lepšímu, aby dokázali zajistit důstojné stáří, péči pro lidi s mentálním postižením a prevenci a léčbu drogové závislosti. Nebojí se ani měnit to, co nefunguje. Cena Floccus, kterou letos na konci ledna již počtvrté udílela Nadace České spořitelny, vyzdvihuje právě tyto organizace a jednotlivce.

Této akci jsme se věnovali již několikrát. Česká spořitelna tento projekt také velmi silně podporuje a to jak finančně, tak mediálně. Dá se říci, že díky propagaci a také účinné pomoc se jedná o jeden z nejznámějších projektů pomoci potřebným lidem. Rozsah pomoci je přitom poměrně široký. V každém případě budeme určitě rádi za jakékoliv zvýšení celkové pomoci a částky, které banka na podporu těchto cen a projektů poskytuje.

Česká spořitelna nabízí sloučení úvěrů

Česká spořitelna všem klientům bez rozdílu nově garantuje jednu z nejnižších úrokových sazeb na trhu s půjčkami. Při sloučení stávajících úvěrů v souhrnné částce 300 tisíc Kč, délce splatnosti 9 let a řádném splácení činí úroková sazba pouze 5,9 % ročně.

Nezřídka se stává, že si člověk vezme nevýhodnou půjčku. Ať už z jakéhokoliv důvodu - někteří si potřebují pořídit konkrétní věc okamžitě a nemají čas příliš se zabývat podmínkami, jiní si vezmou věc do domácnosti na splátky třeba ve více obchodech. Výsledkem je, že člověk má příliš mnoho půjček najednou a ztrácí přehled o splátkách - různé půjčky v různé dny, zároveň nemá nejvýhodnější podmínky na trhu.

No tak můžeme konstatovat, že i Česká spořitelna je konečně trošku slyšet s produktem slučování úvěrů. Do současné doby o tomto produktu víme spíše z akcí a reklamních kampaní nízkonákladových konkurentů této banky, jako jsou Equa Bank, Fio nebo Air Bank. Tyto banky si na refinancování úvěrů či jejich konsolidaci udělali své dobré jméno. Zajímavé je, jak si Equa Bank poradí se svou garancí nejnižšího úroku, pokud velké banky budou pokračovat ve snižování úroků u slučování úvěrů. Podmínky tohoto produktu totiž  vypadají skutečně dobře. A boj mezi bankami o co nejnižší úroky u slučování půjček může pokračovat.

Česká spořitelna přichází od března s další akční nabídkou

ČNB v prvních týdnech roku 2018 přistoupila k dalšímu zvýšení úrokových sazeb, což se odrazilo i ve vývoji na trhu hypoték. Česká spořitelna se i nadále snaží vyjít všem zájemcům o hypotéku vstříc. Nově tak nabídne od 1. března do 30. dubna 2018 ke všem novým hypotékám pojištění domácnosti i nemovitosti na 1 rok zdarma.

Skvělý titulek zprávy. ČS přichází od března s další akční nabídkou. A všichni jsou nesmírně zvědaví o co tak asi může jít. Je to poměrně jednoduché. Nečekejte nic převratného nebo přelomového. Pouze pokud jste si vzali hypotéku ve výše uvedeném období, dala vám banka pojištění domácnosti i nemovitosti na jeden rok zdarma. Ponechme stranou jaké jsou podmínky těchto pojistek a co vše kryjí, ale předpokládám, že banka by se ošizenou pojistkou nekryla. Akční nabídka je tak v pohodě a nijak nenarušuje doporučení ČNB pro zpřísnění kritérií pro pořízení hypotéky.

Za rok 2017 dosáhl konsolidovaný čistý zisk České spořitelny výše 14,6 mld. Kč

Česká spořitelna vykázala k 31. prosinci 2017 neauditovaný konsolidovaný čistý zisk počítaný podle mezinárodních standardů pro finanční výkaznictví (IFRS) ve výši 14,6 mld. Kč. Čistý zisk za rok 2016 činil díky jednorázovému příjmu z prodeje podílu ve Visa Europe 15,5 mld. Kč. Z tohoto důvodu se čistý zisk v meziročním porovnání snížil o 5,5 %. Stále však pokračuje výrazný růst klientských úvěrů; bez vlivu reverzních repo operací se jejich hrubý objem v roce 2017 zvýšil o 9,2 %, přičemž reportovaný růst dosáhl 9,8 %.

Zisk České spořitelny za rok 2017 byl opět skvělý, i když se proti předchozímu roku mírně snížil a nyní ho už nevylepšuje jednorázový příjem z prodeje podílu v kartové asociaci. Česká spořitelna si tak stojí na svém. Už tradičně ale nemáme chuť ziskovost bank chválit, protože tuzemský klient z toho reálně nic nemá. Naopak je jakýkoliv zisk bank zdrojem pro vyvedení zisku z České republiky a vylepšení bilance jejich zahraničních vlastníků. Minimum zisku tak směřuje zpět do tuzemska v podobě investic či zvýhodnění produktů pro tuzemské klienty. A změna na obzoru rozhodně není.

Stále více Čechů se zajišťuje do budoucnosti pravidelným investováním, potvrzuje Česká spořitelna

S legendárním americkým filantropem a investorem Warrenem Buffettem se setkalo jen velmi málo Čechů. Stále více lidí se ale začíná řídit jeho doporučením, že každý by měl utratit pouze tolik, kolik mu zůstane poté, kdy provede pravidelné investice na zabezpečení důstojné penze.
Investování, včetně toho pravidelného, se dostává „pod kůži“ Čechů. Vyplývá to ze statistik České spořitelny, která je největším správcem aktiv v Česku a která dlouhodobě zdůrazňuje význam pravidelného investování. V loňském roce přibylo do fondů spravovaných Českou spořitelnou 17,068 miliard korun, třetina z celkového nárůstu domácího trhu. Celkem v současnosti spořitelna lidem spravuje aktiva v souhrnné hodnotě 126,588 miliard korun.

Hádejte k čemu směřují zprávy tohoto typu? Opravdu chce banka informovat veřejnost o tom, že stále více Čechů pravidelně investuje? No banka vám tím chce říct, že investovat máte i vy, a ideálně využít investičních nástrojů právě této banky, jako to dělá velká část spoluobčanů. Neměli by jste tak zůstat pozadu a inspirovat se zkušenostmi dalších lidí. To vám chce banka říct. V podstatě se jedná o mírně zahalenou reklamu, která se skrývá za rádoby nezávislým průzkumem.

ČS nemovitostní fond kupuje industriální park Dubnica na Slovensku

ČS nemovitostní fond, který obhospodařuje REICO investiční společnost České spořitelny, a.s., kupuje industriální park v okolí města Dubnica nad Váhom na Slovensku. Hodnota nové akvizice fondu činí přibližně 990 mil. Kč (38,9 mil. EUR).

Po nedávném prodeji kancelářské budovy Táborská 31 v Praze 4 touto akvizicí ČS nemovitostní fond opět rozšířil své portfolio na 13 budov a výrazně tak prohloubil zejména svou sektorovou diverzifikaci. Celková tržní hodnota vlastněných nemovitostí nyní přesahuje 20,5 mld. Kč. Do fondu investovalo k 31. lednu 2018 přes 64 tisíc podílníků a jeho výnos za posledních 5 let byl 2,88 % ročně (k 22.únoru 2018).

Co lze najít v podobně laděné zprávě? Pro většinu klientů nic neříkající informace. Na druhou stranu se jedná o určitý náznak další investice tuzemského subjektu v zahraničí. Není už tak běžné, že investice či nákup majetku směřuje ze zahraničí do ČR, ale stále více se také investuje v zahraničí. To je také budoucí zdroj přílivu divident ze zahraničí do ČR. Dosud bohužel putuje více jak 250 miliard korun ročně spíše ven z České republiky.


 



Vstřícná banka: Dejte České spořitelně své vysvědčení - II. čtvrtletí 2018

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16290414080

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2390
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,5870
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8575
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3545
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,8710
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4150
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0716
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více