Vstřícná banka:
Dejte ČSOB své vysvědčení - IV. čtvrtletí 2018


08. 11. 2018  00:47     Miroslav Zeman     komentáře (0)

Vstřícná banka - v rámci projektu prvního klientského ratingu bank, mají i čtenáři serveru Bankovní poplatky unikátní možnost ohodnotit tuzemské banky a vystavit jim své vysvědčení. Přečtěte si jak vstřícná byla mBank a rovnou ji ohodnoťte! ČTĚTE DÁLE!

Vstřícná banka: Dejte ČSOB své vysvědčení - IV. čtvrtletí 2018




ČSOB umožní služby otevřeného bankovnictví

ČSOB plánuje otevřít své bankovnictví od letošního listopadu. Klienti tak budou moci uskutečnit některé operace s účty prostřednictvím jiných bank nebo nebankovních poskytovatelů s licencí. Otevřené bankovnictví umožnila evropská směrnice známá pod zkratkou PSD2.

Co to znamená? K ovládání svého bankovního účtu už nemusíte využívat výlučně aplikaci či internetbanking dané banky, ale můžete si sami zvolit poskytovatele, který vám přes své rozhraní umožní ovládat bankovní účty třeba na jednom místě. Nemusíte tak otvírat pokaždé jiné stránky pro ovládání bankovnictví, ale vše vyřešíte z jednoho místa, tudíž i bezpečněji. Banky se této revoluci hodně bránily, ale nakonec se nedalo nic dělat. EU je EU.


csob  TUTO BANKU MŮŽETE OHODNOTIT PŘÍMO ZDE!

 

 


Klienti skupiny ČSOB v Chorvatsku ušetří při placení kartou

Klienti ČSOB a Poštovní spořitelny mohou výrazně ušetřit, pokud budou v Chorvatsku platit za zboží a služby bezhotovostně. Banka bude držitelům karet Mastercard v červenci účtovat zvýhodněný kurz. Plná nádrž paliva tak díky placení kartou bude například stát v přepočtu 2 502 korun, což je o 127 korun méně než při výměně korun za chorvatské kuny. Více informací je na stránkách www.kartoulevneji.cz

Jo, jo, platit kartou se skutečně vyplatí. A to nejen doma, ale i v zahraničí. Na to už i tuzemští turisté a cestovatelé dávno přišli. Nevyplatí se tak už měnit stovky euro a riskovat, že je někdo, nejčastěji čeští kolegové turisté ukradnout, nebo je ztratíte. Výhodný je i kurz při placení a vše je velmi jednoduché. Téměř všude v blízkém zahraničí už jsou navíc platby kartou a terminály dostupné ve stejném rozsahu, jako v České republice.

ČSOB opět rozdělí až jeden milion korun mezi projekty zaměřené na bezpečnost v online prostředí

Ve druhé grantové výzvě devátého ročníku Nadačního programu vzdělání ČSOB podpoří projekty zabývající se bezpečností v online prostředí. Mezi neziskové organizace banka znovu rozdělí až 1 milion korun. Uzávěrka pro podání žádostí je 24. července, vítězné projekty pak budou vyhlášeny 23. října.

Podpora projektů pro bezpečnost v online prostředí je skvělá věc. Ale milion korun je dost málo. Za to se nepostaví ani nejprimitivnější projekt. No ale na druhou stranu je lepší něco než nic a také darovanému koni na zoubky nehleď. Takže díky za podporu a snad to skutečně přispěje k větší bezpečnosti na internetu. Věřme, že vítězové podporu ocení a použijí na zdokonalení svých produktů.

Další úspěch programu ČSOB pomáhá regionům: českým neziskovkám rozdělí více než 4 miliony korun

Minulý týden byl ukončen výběr finančních příspěvků v rámci jarní části programu ČSOB pomáhá regionům. Po historickém úspěchu z podzimu 2017, kdy se podařilo vybrat téměř 4,18 milionu korun, překročila i letos na jaře celková částka hranici 4 milionů. Individuální dárci přispěli neziskovým projektům více než 2 miliony korun, ČSOB pak přidala 2,1 milionu korun.

Těch několik milionů na rozvoj regionů a projektů rozvíjející regiony už je docela slušná pomoc. Jedná se navíc o projekt, který ČSOB provozuje už dlouho a vydobyl si docela dobrou pověst. A města a obce mají skutečně o dotace a podporu velký zájem. Jedná se tak o další velmi zajímavý grantový projekt této banky, který rádi ve svém hodnocení zmiňujeme.

ČSOB získala ocenění Euromoney a stala se tak nejlepší bankou v Česku

Československá obchodní banka zabodovala v anketě časopisu Euromoney a byla oceněna jako nejlepší banka na českém trhu. ČSOB byla v minulosti magazínem oceněna již devětkrát. Pětkrát v řadě si cenu odnesla ČSOB Private Banking za nejlepší privátní banku v České republice.

ČSOB se sice chlubí tím, že je nejlepší, my ale máme trošku jiný názor. Nejlepší hodnocení bank je právě naše Vstřícná banka, jejíž hodnocení si mimochodem čtete. A tam nám to vychází jinak. Nejvstřícnější je aktuálně Fio Banka, následovaná Air Bank a Equa Bank. Ale i tak umístění a úspěch ČSOB srdečně přejeme. Jen tak dál.

ČSOB financuje export českých autobusů do Afriky

Československá obchodní banka podpoří společnost Iveco Czech Republic s dodávkou 400 autobusů do Pobřeží slonoviny, dalších 50 autobusů poputuje do africké země z mateřské společnosti Iveco France. Celková hodnota vývozu dosahuje téměř 2,4 miliardy korun. ČSOB zajistí financování exportu, zatímco EGAP poskytne pojištění jejího bankovního úvěru.

Tak to je skvělé. ČSOB pomáhá prodávat naše autobusy v Africe, které tam budou vozit černoušky do školy. To je fajn. Každá podpora exportu, tím spíše v zemích na Africkém kontinentu je žádoucí a potřebná. Banku i za tuto podporu v rámci financování exportu chválíme. Jen více takových zajímavých a dobrých projektů.

ČSOB v prvním pololetí 2018 vzrostl počet klientů, pokračovalo i zvyšování investic do zaměstnanců

Počet klientů skupiny ČSOB vzrostl meziročně o 5 tisíc Čistý zisk skupiny ČSOB dosáhl 7,5 miliardy Kč (meziročně -20 % zejména v důsledku mimořádných výnosů v loňském roce).

Počet klientů se bance zvýšil opravdu jen symbolicky. Pět tisíc klientů se u tak velké banky v podstatě ztratí. Důležitý je spíše trend, kdy banka je ráda, že jí počet klientů alespoň neklesá, jako tomu bylo u velkých bank v posledních letech. Horší je to s čistým ziskem, který se snižuje. Na druhou stranu aspoň tolik peněz neodteče zase do zahraničí.

ČSOB umísťuje bankomaty i přímo do firem

Firemní klienti ČSOB, kteří denně operují s velkými objemy peněz v hotovosti, mohou přímo ve svých prostorách mít vlastní bankomaty a využívat je k bezpečnému ukládání. Několik desítek bankomatů už používají zásilková společnost a online supermarket. Zájem o tuto službu má i obchodní řetězec a o možné spolupráci se jedná se sítí čerpacích stanic. Bankomaty dodává ČSOB do firem jako jediná na trhu.

Ale, ale, co je to za zajímavou inovaci? Vypadá to jako velmi dobrý nápad. Tam kde firmy nakládají s velkými objemy peněz, poskytne tato banka velmi efektivní a inovativní službu a umístí do jejich prostor své bankomaty. Je to opravdu chytré řešení, kde banka zabíjí několik much jednou ranou. Nejen že může kasírovat poplatky za své služby a využívání bankomatů, ale také firmy a zaměstnance ve firmě motivuje k otevření účtů či využívání dalších služeb u této velké banky.

Kampaň ČSOB „Cash, na co chceš“ startuje. Mladým lidem může splnit sny

Už podruhé v řadě ČSOB nabídne šanci mladým lidem ve věku 18-26 let na splnění jejich snů. Od září do konce dubna vylosuje každé dva týdny výherce 100 000 Kč. Banka tak celkem odmění 16 nových i stávajících klientů. Jedinou podmínkou je založení Plus Konta.

Titulek tiskové zprávy mi připomněl jeden pořad na ČT1, který si vzal za cíl plnit přání a sny soutěžících, nebo účastníků pořadu. Ve skutečnosti jde ale bance o přitáhnutí perspektivních, mladých klientů na účet banky a to prostřednictvím poměrně fádní akce, kdy z tisíců klientů bude vylosováno 16 šťastlivců, kteří si za sto tisíc korun splní své nejšílenější sny. Jak velkou máte šanci na to, že dostanete svých vysněných sto milionů..pardon, sto tisíc korun?

ČSOB je nejlepší bankou s online službami v České republice

Československá obchodní banka získala ocenění CFI.co 2018 AWARDS PROGRAMME pro nejlepší online banku v České republice za rok 2018. Časopis zabývající se financemi ocenil skvěle nastavené digitální bankovnictví s propracovanou péčí o své zákazníky.

No tahle banka má štěstí na umístění v různých zahraničních soutěžích bank. Nejprve u časopisu Euromoney a teď u nějaké Awards programme, nikdy jsem o tom neslyšel, ale asi něco takového existuje a hodnotí to online služby bank. Chtělo by to ale také úspěch v nějaké tuzemské anketě či soutěži. Na lidi z tuzemska tyto úspěchy asi tahák úplně nebude.


 



Vstřícná banka: Dejte ČSOB své vysvědčení - IV. čtvrtletí 2018

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12494155440

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3140
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4540
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8640
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,6035
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,9030
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0905
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více