Vstřícná banka:
Dejte Komerční bance své vysvědčení - II. čtvrtletí 2018


29. 06. 2018  00:57     Miroslav Zeman     komentáře (0)

Vstřícná banka - v rámci projektu prvního klientského ratingu bank, mají i čtenáři serveru Bankovní poplatky unikátní možnost ohodnotit tuzemské banky a vystavit jim své vysvědčení. Přečtěte si jak vstřícná byla mBank a rovnou ji ohodnoťte! ČTĚTE DÁLE!

Vstřícná banka: Dejte Komerční bance své vysvědčení - II. čtvrtletí 2018




Komerční banka a Potravinářská komora ČR upevnily spolupráci

Komerční banka (KB) a Potravinářská komora ČR (komora) prodloužily smlouvu o spolupráci na rok 2018. Tento krok opět stvrzuje již tradičně dobré vztahy mezi Komerční bankou a komorou, jejímiž členy je řada klientů KB.

Komerční banka patří k nejvýznamnějším bankovním partnerům domácích potravinářů a zemědělců, snaží se jim proto být co nejblíže. Financováním firem z oboru a budováním dlouhodobých vztahů přispívá k rozvoji celého odvětví v ČR.

Ještě, že tu Komerčku máme. Díky její aktivitě budeme mít co jíst, a jídla a pití bude dost i do budoucna. Komerční banka totiž výhradně spolupracuje s Potravinářskou komorou. Banka se tak chlubí, že díky partnerství a financování zemědělců přispívá k rozvoji zemědělského odvětví v celé České republice. Až tedy budete jíst tu svojí jitrnici k večeři, vzpomeňte si prosím na Komerční banku, která vám garantuje, že se nejedná o vaší jitrnici poslední.

TUTO BANKU MŮŽETE OHODNOTIT PŘÍMO ZDE!

kb

Kulturní projekty mohou získat v Komerční bance zvýhodněné financování

Komerční banka ve spolupráci s Evropským investičním fondem (EIF) začala nabízet zvýhodněný úvěrový produkt EuroCreative. Ten je určen pro financování kulturních a kreativních projektů. Jedná se například o produkci filmů, překladatelství, vydávání a prodej knih, design nebo scénická umění. Příjemce úvěru získává automatickou záruku EIF. V rámci jednoho projektu je možné čerpat až 52 milionů Kč.

Komerčka bude poskytovat až 52 milionů korun na projekty spojené s kulturou. Není to typická podpora, ale zvýhodněné financování. Pokud tedy vedete ve své vesnici ochotnický spolek v místní hospodě, neváhejte a požádejte Komerční banku o zvýhodněné financování vašeho kusu. Nakoupíte si kostýmy a kulisy a můžete oslnit celou vesnici. A teď vážně. Zvýhodněné financování je fajn, otázkou je na kolik projektů bude 52 milionů korun stačit a jaký bude způsob rozdělování těchto peněz. Ne každý se totiž k těmto penězům dostane, tím spíše právě ti ochotníci.

Komerční banka se rozhodla uklízet

Komerční banka (KB) se aktivně zapojí do projektu „Ukliďme svět, ukliďme Česko“. Dobrovolnickou akci, která se v letošním roce uskuteční 7. dubna a 15. září, podpoří nejen jako hlavní partner, ale také dá možnost svým zaměstnancům připojit se k úklidu ve vybraných lokalitách.

Pokud se v souvislosti s bankou píše o uklízení, představíme si spíše praní špinavých peněz. To ale určitě nebude případ naší čisté Komerční banky. Banka bude skutečně uklízet. Uklízet vybrané lokality. Tedy banka nažene své zaměstnance s košťaty a lopatkami, po boku pracovníků komunálních služeb do akce v ulicích a tam budou bankovní poradci sbírat špačky, papírky a zbytky nedojedených potravin. Však je správné když i bankéři vidí reálný svět a nedívají se na něj jen z prosklených stěn svých kanceláří.

Komerční banka rozšiřuje svoji podporu klientům s poruchou sluchu

Komerční banka (KB) výrazně rozšiřuje počet poboček, které zlepšují přístup ke sluchově postiženým klientům. Na více než 60 nejvýznamnějších pobočkách je nyní k dispozici bezplatná služba eScribe. Jednání mezi klientem a bankovním poradcem je v on-line režimu převáděno do písemné formy. Neslyšící klient bude moci nyní pohodlně a samostatně komunikovat se svým poradcem. Službu zajišťuje ve spolupráci se sociální firmou Transkript online, která je úspěšným zaměstnavatelem nevidomých rychlopísařů.

Skvělá zpráva pro osoby se zdravotním postižením, v tomto případě s postižením sluchovým. Jakoukoliv podporu OZP ze strany bank upřímně vítáme. Jedná se navíc o skvělý nápad jak mohou neslyšící velmi pohodlně jednat se svým bankéřem a projednávat s ním i poměrně náročné finanční záležitosti. Tato inovace určitě bance pomůže v hodnocení bank z pohledu osob se zdravotním postižením Vstřícná banka – Handicap Friendly.

Komerční bance roste počet klientů, objem vkladů i aktiv od občanů a dále vylepšuje digitální bankovnictví. Čistý zisk meziročně vyšší díky snížení opravných položek

Komerční banka dnes zveřejnila své neauditované konsolidované výsledky za rok 2017. Běžné vklady klientů ve Skupině KB vzrostly meziročně o 8,9 % na 756,1 miliardy Kč1. Aktiva zákazníků Skupiny KB v podílových fondech, penzijním spoření a životním pojištění stoupla o 8,0 % na 163,9 miliardy Kč. Objem klientských úvěrů (bez repo operací) narostl meziročně o 1,8 % na 606,1 miliardy Kč2. Z toho objem úvěrů občanům na bydlení od KB a Modré pyramidy stoupl o 6,5 % a spotřebitelské úvěry od KB a ESSOXu vzrostly rovněž o 6,5 %.

Banka jede. I Komerční bance roste počet klientů. Stejně tak banka dosáhla velmi solidního zisku ve výši bezmála 15 miliard korun. Tento zisk je navíc meziročně vyšší. Jak už je ale naší tradicí, tak zvyšování zisku banky čistě pozitivně nehodnotíme, protože víme, co se s takovým ziskem stane a kde skončí. A také víme to, že z drtiví části zisku tuzemští klienti, ani stát vůbec nic nemají. Vše se pak transferuje ven za hranice.

Chytré oznámení o neprovedeném inkasu

V prosinci minulého roku jsme v Komerční bance spustili tzv. Chytré inkaso, jehož součástí jsou i emailové, sms a tzv. PUSH oznámení neboli notifikace. Chceme vám co nejvíce zjednodušit používání inkas a s tím souvisí i informování o neprovedeném inkasu typicky kvůli nedostatku prostředků na vašem účtu, kvůli nízkému limitu povolení inkasa, nebo kvůli vypršení platnosti povolení inkasa.

Chytré oznámení o neprovedeném inkasu si tak nějak dokážeme představit. Prostě nám jen dá banka vědět, že inkaso neproběhlo. Super. Mnohem více by mně ale zajímalo, jak by vypadalo hloupé oznámení o neprovedeném inkasu. To by asi nakonec oznámení vůbec nedorazilo, nebo bych se o něm nedozvěděl..nevím. Asi by bylo dobré říci, jaký je rozdíl mezi chytrým a hloupým oznámením o neprovedeném inkasu. Ale nyní vážně. Banka si chytrost oznámení představuje především v tom, že vám o neprovedení inkasa přijde sms, nebo mailová zpráva. No, asi je to skvělé.

V Komerční bance strmě roste počet plateb zadávaných přes QR kód

V minulém roce vzrostl u klientů Komerční banky (KB) na dvojnásobek počet plateb zadávaných přes QR kód. Měsíčně je tímto jednoduchým a rychlým platebním nástrojem zadáno přes 35 tisíc plateb. Aktivně QR Platby využívá více než 21 tisíc klientů.

Tato zpráva je důkazem toho, že se inovace bankám vyplácí a je o ně postupně velký zájem. To platí i o placení prostřednictvím QR kódů. Jak to funguje? Prostě načtete do zařízení qr kód, ideálně do chytrého mobilu, a veškeré platební údaje se vám automaticky načtou, pak už jen stačí odkliknout tlačítko a je zaplaceno. Klient tak nemusí složitě kopírovat nebo si pamatovat čísla účtů, variabilní symboly apod. Vše je ukryto v příslušném QR kódu.

Živnostníci a malí podnikatelé při fakturování často využívají neefektivní způsoby

Dvě třetiny českých živnostníků a malých podnikatelů by využily možnost bezplatně vystavovat a spravovat své faktury přímo z prostředí internetového bankovnictví. Polovina by dokonce uvítala možnost automatizace fakturování, tedy přímé propojení s bankovním účtem a párování plateb. Tyto závěry vyplývají z aktuálního průzkumu, který pro Komerční banku na vzorku 525 respondentů zpracovala agentura IPSOS. Průzkum rovněž odhalil, že při vystavování faktur ještě do značné míry převládají nepraktické a neefektivní metody, neboť více než polovina respondentů vystavuje faktury v tabulkovém procesoru.

Zvyk je zvyk, to by mohli díky průzkumu nyní vědět i odborníci v Komerční bance. Živnostníci, kteří se mají za chvíli vypravit opravit rozbité potrubí, nebo dodat nějaký produkt nemají moc času sledovat inovace a učit se novým kouskům. Jsou spíše rádi, když jim fakturu obchodní partner uhradí, než aby řešili jak jí vystaví. Asi je spíše úkolem bank, aby nenásilným způsobem a velmi jednoduše nové možnosti vystavování faktur zprostředkovaly a přesvědčily je o tom, že změnou způsobu si časově polepší a nikoliv pohorší. Vše navíc musí být velmi jednoduché a inovativní. Jinak se na nový způsobe většina podnikatelů jen tak motivovat nepodaří.

PSD2: Komerční banka spustila první inovaci – propojení s online fakturací Fakturoid

Všichni klienti s podnikatelským účtem v Komerční bance mají nyní k dispozici službu Fakturoid, která je první inovací bezprostředně navazující na evropskou směrnici PSD2 účinnou od poloviny letošního ledna. Fakturoid je aplikace na vystavování a správu faktur pro živnostníky a menší firmy. Velký důraz klade na automatizaci – od vydávání a rozesílání faktur přes kompletní správu, automatické upomínky až po párování plateb s bankou.

Je dobře, že tu máme takovou inovaci. Velmi mi připomíná Šanon, který u Air Bank funguje už více než rok. Zde se ale jedná vyloženě o službu pro podnikatele a živnostníky. Nyní už je jen na bance, aby o výhodách nové služby přesvědčila své klienty a skutečně jim i reálně ušetřila čas, který musí využít na vystavování a správu faktur. V této souvislosti bychom spíš ocenili průzkum ve smyslu kolik času může nová aplikace ušetřit podnikatelům oproti současnému běžnému způsobu vyplňování faktur v tabulkovém editoru, a o co je snadnější na ovládání.

Vylepšená aplikace MojeBanka

Velké zjednodušení se bude týkat hned úvodní obrazovky aplikace. Nové produktové kartičky se budou řadit pod sebe a uvidíte tak mnohem více svých produktů již po přihlášení bez nutnosti posunu na stávajícím pásu produktů. Současně jsme zdůraznili důležité informace a tlačítka, abyste se mohli ihned snadno zorientovat ve vašem aktuálním stavu financí.

Ne každé tzv. vylepšení či modernizace aplikace či stránek vede směrem ke zlepšení. V některých případech hraje také roli zvyk lidí používat původní rozhraní a na nové si zvykat nechtějí. Osobně mohu říci, že skládání boxíků pod sebe v aplikaci mi až tak moc nevyhovuje. Namísto posunování vodorovně po produktech nyní zase musíte rolovat směrem dolů a podnikatelský účet dokonce musíte rozkliknout. To je spíše takový první dojem z používání inovované aplikace. Jinak ovládání podobné, ale původní rozhraní a vzhled se mi líbily více.

Komerční banka předělala od základu svoje webové stránky

Zcela novou platformu použila Komerční banka při tvorbě svých nových webových stránek, které se vyznačují přehledností, jednoduchostí a srozumitelností. Zásadní inovací je vytvoření samostatných domovských stránek pro hlavní skupiny klientů – občany, podnikatele a firmy. Na české poměry je výjimečná i cenová otevřenost, neboť u většiny produktů nalezne návštěvník stránek přímo informaci i o ceně. Získat bankovní produkt nebo službu je nyní díky novým stránkám KB jednodušší než nakupování na klasickém e-shopu.

Přeměna webových stránek se docela povedla. Nenajdeme tedy na změnách nic převratného, nebo zcela inovativního. KB vychází z již vyzkoušených a použitých modelů, ale vlastně je to i dobře. Není dobré zkoušet nevyzkoušené věci přímo na klientech. Stránky jsou tak přehledné a našel jsem v nich vše co jsem hledal a potřeboval. Opět se tedy jedná o inovaci a změnu, kterou můžeme pochválit.


 



Vstřícná banka: Dejte Komerční bance své vysvědčení - II. čtvrtletí 2018

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16284247264

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2390
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,5870
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8575
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3545
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,8710
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4150
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0716
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více