Vstřícná banka:
Dejte Raiffeisenbank své vysvědčení - IV. čtvrtletí 2018


29. 11. 2018  00:02     Miroslav Zeman     komentáře (0)

Vstřícná banka - v rámci projektu prvního klientského ratingu bank, mají i čtenáři serveru Bankovní poplatky unikátní možnost ohodnotit tuzemské banky a vystavit jim své vysvědčení. Přečtěte si jak vstřícná byla mBank a rovnou ji ohodnoťte! ČTĚTE DÁLE!

Vstřícná banka: Dejte Raiffeisenbank své vysvědčení - IV. čtvrtletí 2018




Raiffeisenbank působí jako velmi profesionální banka, která má dobře propracovanou strategii vůči individuálním klientům a umí jim přizpůsobit svou nabídku. Raiffeisenbank je totiž středně velká banka, která na individuálním přístupu postavila svou politiku. Kromě individuálního přístupu také boduje RB nízkými poplatky a různými bonusy za používání svých produktů zejména účtu. Je pravdou, že jinou cestu ani tyto banky nemají. Velkým bankám nemohou masovostí klientely a produktů konkurovat, proto musí nabízet něco jiného, speciálního. Lze říci, že toto banka docela dobře umí.

Raiffeisenbanku si také velmi dobře pamatujeme jako úplně, historicky první Vstřícnou banku, kterou se stala za první čtvrtletí roku 2010.


 rb TUTO BANKU MŮŽETE OHODNOTIT PŘÍMO ZDE!


S čím přišla banka ve III. čtvrtletí 2018

Raiffeisenbank byla i ve třetím čtvrtletí 2018 opět poměrně pasivní a s ničím převratným rozhodně nepřišla. Několik zajímavých témat se však určitě najde. Čtěte dále.

Raiffeisenbank dokončila kompletní modernizaci webových stránek

Nová a moderní stránka rb.cz je plně responzivní pro všechna elektronická zařízení, a díky možnosti používat rozšířené komponenty nabízí atraktivní a strukturovanější obsah. Banka si od modernizace slibuje nové konverzní cesty k přímému prodeji a získání více kontaktů díky uživatelské přívětivosti.

RB se pustila do modernizace webových stránek. A všimněte si jak si umí svou práci vychválit. Až tak velký posun oproti původním stránkám jsme přitom nezaznamenali. Strukturovaný obsah a přehlednost by mělo být prioritou a samozřejmostí již dávno. A určitě bych nehodnotil, že by tyto stránky byly o tolik lepší, než u konkurence.

Za první pololetí 2018 vykázala skupina RBI konsolidovaný zisk ve výši 756 milionů eur

V pondělí 1. ledna 2018 vstoupil v platnost nový účetní standard pro finanční nástroje IFRS 9. Kromě přijetí IFRS 9 RBI také změnila vzhled své rozvahy, která nyní odpovídá standardům finančního výkaznictví (FINREP) vydaným Evropským orgánem pro bankovnictví (EBA). Vzhledem k přijetí těchto standardů bylo také nezbytné upravit srovnatelné období a datum výkazů.

Banka se může pochválit, že dosáhla zisku za první pololetí roku 2018. Tento zisk však není nijak oslnivý, ale RB také nepatří k těm největším bankám a počtem klientů už ji dohánějí ,nebo dokonce předhánějí i mnohem mladší banky. A kam poputuje ve formě dividend zisk za letošní rok? Do Rakous.

Pro ukládání peněz Češi nejvíce využívají spořicí účty

Podle průzkumu Raiffeisenbank spoří až 86 % Čechů ve věku 25 až 55 let. Ke spoření využívají primárně spořicí účet a penzijní připojištění, nejčastějším důvodem ke spoření je pak vytvoření finanční rezervy a spoření na důchod.

Já si myslím, že toto není pravda. Češi prioritně používají ke spoření své běžné účty, kde mají také naspořené největší částky. Spořící či termínované účty už tolik klientů nevyužívá. Lidé chtějí mít své peníze prostě k dispozici a použít je kdykoliv je to potřeba. Spořící účty či termínované účty už jsou pro mnoho Čechů komplikované a zbytečná starost.

Začíná „druhé dějství“ – již druhou sezónu je Raiffeisenbank generálním partnerem Národního divadla

Poté, co se banka stala v minulém roce generálním partnerem Národního divadla, chce i nadále podporovat a rozvíjet kvalitní uměleckou tvorbu, kterou Národní divadlo na všech svých scénách přináší.

Tak doufejme, že RB nehraje divadlo se svými klienty, ale pouze divadlo podporuje ve své klasické podobě. Určitě tak můžeme podporu takto významné kulturní instituce ze strany RB výrazně ocenit. Na druhou stranu i propagace banky v Národním divadle není k zahození.

Raiffeisenbank podporuje inovativní projekty českých firem

Raiffeisenbank ve spolupráci s Evropským investičním fondem (EIF) nově nabízí zvýhodněné financování inovativních projektů pro malé a střední firmy.

Všichni se předhánění v podpoře inovativních projektů, ale podpora ve skutečnosti nějak efektivní není. Hlavním kdo by měl inovativní a skutečně perspektivní projekty podporovat má být stát. Bohužel ze strany státu tato podpora úplně dobře nefunguje. Podpora ze strany bank je spíše symbolická.


 



Vstřícná banka: Dejte Raiffeisenbank své vysvědčení - IV. čtvrtletí 2018

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15547017760

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2620
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7020
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8330
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5365
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,9990
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4050
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0774
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více