Výhodné projektové financování díky spolupráci ČSOB Leasing a ČMZRB


26. 07. 2017  11:48          komentáře (0)

ČSOB Leasing od června spolupracuje při podpoře podnikání malých a středních podniků s Ministerstvem průmyslu a obchodu (MPO) a Českomoravskou záruční a rozvojovou bankou (ČMZRB) prostřednictvím projektu EXPANZE. Získání výhodného financování s veřejnou podporou je nyní pro zájemce výrazně snadnější díky unikátní nabídce služeb Centra dotačního poradenství ČSOB Leasing.

Výhodné projektové financování díky spolupráci ČSOB Leasing a ČMZRB




Nově je možné využít nabídky kombinace úvěrů od ČSOB Leasing a ČMZRB v rámci programu „OPPIK – Expanze úvěry, výzva I“. Zvýhodněný úvěr, nebo dokonce zvýhodněný úvěr s finančním příspěvkem od ČMZRB je určen na rozvoj podnikání pro malé a střední podnikatele z odvětví zpracovatelského průmyslu, stavebnictví, velkoobchodu, maloobchodu, ICT, poradenství, nebo výzkumu a vývoje.

 

„Veřejná podpora investic v průmyslu a obchodu ve formě výhodných finančních nástrojů je nový trend, kterým se celá Evropská unie v oblasti dotací ubírá. ČSOB Leasing stojí vždy v čele inovativních řešení financování investičních záměrů svých klientů, proto ani v tomto případě nezůstáváme pozadu. Naopak, komplexností nabízených služeb spojených s programem Expanze se od svých konkurentů odlišujeme,“ uvádí Josef Rosenkranz, místopředseda představenstva a obchodní ředitel ČSOB Leasing.

 

ČSOB Leasing svým klientům prostřednictvím vlastního Centra dotačního poradenství za účelem získání veřejné podpory prostřednictvím zvýhodněného úvěru od ČMZRB nabízí kompletní balíček služeb. Jedná se o audit způsobilosti investice a vhodné nastavení komerčního úvěru z pohledu programu Expanze, kompletní zpracování žádosti o zvýhodněný úvěr včetně podnikatelského záměru, komunikaci a vyřizování administrativy s poskytovatelem veřejné podpory ČMZRB či zajištění případného finančního příspěvku na úroky komerčního úvěru.

 

Zvýhodněný úvěr od ČMZRB ve výši až 45 % způsobilých výdajů lze čerpat na nové stroje a zařízení, případně doplnit o rekonstrukci či pořízení staveb a pozemků. Úvěr je bezúročný s dobou splatnosti do 7 let a odkladem splátek až na 3,5 roku. Podmínkou programu OPPIK – Expanze je spolufinancovat alespoň 20 % způsobilých výdajů projektu komerčním úvěrem (ČSOB Leasing). Pro projekty realizované v okresech s nadprůměrnou nezaměstnaností je navíc možné u ČMZRB čerpat finanční příspěvek na úroky komerčního úvěru, a to až do výše 7 % čerpaného komerčního úvěru. Za určitých okolností tak může být financování celého projektu i bezúročné.



Výhodné projektové financování díky spolupráci ČSOB Leasing a ČMZRB

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16241700848

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2390
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,5870
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8575
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3545
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,8710
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4150
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0716
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více