Vyjádření AK TOMAN, DEVÁTÝ A PARTNEŘI k problematice plných mocí


05. 09. 2013  15:31     JUDr. Petr Toman     komentáře (0)

Přihlášíme vám prohlášení Advokátní kanceláře TOMAN, DEVÁTÝ A PARTNEŘI k aktuální problematice plných mocí pro iniciativu hromadného vymáhání poplatku za vedení úvěrového účtu. Text přetiskujeme v plném znění:

Vyjádření AK TOMAN, DEVÁTÝ A PARTNEŘI k problematice plných mocí




Vyjádření AK TOMAN, DEVÁTÝ A PARTNEŘI k problematice plných mocí

Někteří soudci Obvodního soudu pro Prahu 4 zpochybnili platnost plných mocí, kterými nás klienti služby Poplatkyzpet.cz zplnomocnili k jejich zastoupení v soudním řízení.

Zvolený postup udělování plných mocí je podle našeho právního názoru v souladu s právním řádem. Není nám znám jiný případ, kdy by české soudy platnost takových plných mocí zpochybnily. Obvodní soud pro Prahu 1 i Obvodní soud pro Prahu 5 standardně takové plné moci uznávají, což ostatně donedávna činily i všichni soudci Obvodního soudu pro Prahu 4.

Je zřejmé, že naši klienti souhlasí s tím, že jsou v řízení o vrácení neoprávněně účtovaných bankovních poplatků zastoupeni advokátem JUDr. Petrem Tomanem. Klienti toto zastoupení opakovaně potvrdili přímou komunikací s naší advokátní kanceláří, zaslali nám své úvěrové smlouvy i jiné dokumenty spjaté s jejich úvěry a na advokátní účet JUDr. Petra Tomana zaslali finance určené k zaplacení soudních poplatků. Není tedy pochyb o tom, že JUDr. Petr Toman klienty zastupuje, neboť k podání žaloby došlo až po doručení výše zmíněných náležitostí a na základě klientova výslovného pokynu. Pokud soud tyto skutečnosti zpochybňuje, ztěžuje toliko přístup klientů k rozhodnutí samotnému, ale na podstatě věci to nic nemění.

S právním názorem Obvodního soudu pro Prahu 4 se neztotožňujeme a budeme s jednotlivými klienty konzultovat další postup ve věci. S klienty se dohodneme buď na zaslání nové plné moci, nebo se klient může rozhodnout dostavit se osobně k soudnímu jednání a plnou moc udělit ústně do protokolu. Další možností je novou plnou moc soudu nepředkládat a podat odvolání proti případnému zastavení řízení s cílem změnit nesprávný názor Obvodního soudu pro Prahu 4 rozhodnutím odvolacího soudu.

Klient, který chce mít naprostou jistotu, že soud jeho nárok projedná, nám nepochybně vystaví plnou moc dle současné představy soudu, takže o soudní poplatek nepřijde.

Za situace, kdy není pochyb o tom, že každý jednotlivý klient zplnomocnil advokátní kancelář TOMAN, DEVÁTÝ & PARTNEŘI k právnímu zastoupení, vnímáme uvedený postup soudu jako přepjatě formalistický, který ve svém důsledku a znesnadňuje spotřebitelům, našim klientům, přístup ke spravedlnosti.

Rozporováním plných mocí je pouze odváděna pozornost od jádra celé problematiky, kterým je zásadní otázka neplatnosti ujednání o poplatcích inkasovaných bankami. Jménem našich klientů učiníme vše pro to, aby i přes veškeré procesní obstrukce bylo i českými soudy rozhodnuto o tom, že bankami účtované poplatky nebyly v souladu se zákonem a banky je musely všem našim klientům, kteří se nenechají odradit, vrátit.

V Praze dne 5. 9. 2013                                                                     JUDr. Petr Toman

.

VYJÁDŘENÍ ADVOKÁTA DANIELA PAĽKA K AKTUÁLNÍMU TÉMATU

.

TISKOVÁ ZPRÁVA ČESKÉ SPOŘITELNY K AKTUÁLNÍMU TÉMATU

.



Vyjádření AK TOMAN, DEVÁTÝ A PARTNEŘI k problematice plných mocí

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15620167536

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2670
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7180
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8355
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5095
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,1005
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,3900
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0773
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více