Vyzkoušejte skvělou věc:
BANKERAT, půjčky mezi lidmi bez bank a institucí


14. 08. 2011  15:12     Patrik Nacher     komentáře (6)

Náš server Bankovnipoplatky.com se dohodl na spolupráci se specializovaným serverem Bankerat.cz, který poskytuje unikátní službu – půjčky mezi lidmi bez zprostředkující finanční instituce, která „sežere“ velkou část peněz. Jde o půjčky do výše 500 tisíc korun.





Unikátost projektu

Na celém projektu je mimochodem pikantní, že jej založil dlouholetý Vice-President americké Citibank v Praze a bývalý risk manažer České spořitelny Roman Kakos, který je výkonným ředitelem a většinovým vlastníkem. K samotnému projektu říká: „Půjčky jsou u nás obecně jedny z nejdražších v Evropě a za své peníze, které bance svěříme, nejen, že téměř nic nedostaneme, ale ještě musíme každý měsíc zaplatit nejrůznější poplatky. Navíc banky nejsou dnes příliš ochotné půjčovat novým klientům“.

Individuální půjčky

Jde o první internetovou platformu v České republice, která zprostředkovává individuální půjčky přímo mezi konkrétními lidmi. Tento systém se ve světě jinak také označuje P2P banking, nebo P2P lending (peer-to-peer nebo také person-to-person). Lidé zde vydělávají na tom, že obcházejí banku nebo jinou finanční instituci jako drahého prostředníka, který spotřebovává svou marži (rozdíl mezi úročením vkladu a celkovými náklady na půjčku) na financování svých stále rostoucích provozních nákladů – jako jsou vysoké odměny bankéřů nebo údržba luxusních sídel apod. „P2P půjčky jsou dobrým nástrojem pro lidi, kterým nechce půjčit z jakéhokoliv důvodu banka, ale přitom jsou úvěruschopní. Takoví pak bohužel často končí v rukou noname nebankovních úvěrových institucí, kde se úroky pohybují v desítkách či dokonce stovkách procent ročně, o podmínkách různých pokut či penále ani nemluvě. Tím se z původně nevinné půjčka rozjíždí spirála dluhů, kterou lze jen těžko a draze zastavit. To se teď může změnit“, říká provozovatel www.bankovnipoplatky.com Patrik Nacher. „Naopak pro potenciální věřitele se zde nabízí zajímavá příležitost pro investici, která se s úrokovými sazbami na spořicích či termínovaných účtech, při daném riziku, nedá srovnat“, dodává Nacher.

Aukční systém

Principem fungování je aukční systém, který se v zásadě neliší od jiných aukčních systémů zprostředkovávajících nákup či prodej zboží s tím rozdílem, že předmětem obchodu jsou peníze (půjčky). Potenciální věřitelé se účastní aukce, ve které dávají své nabídky potenciálním dlužníkům. V aukci vyhrává ten, kdo nabídne potenciálnímu dlužníkovi půjčku s nejnižším úrokem. Dlužník má potom možnost jednu či více nabídek přijmout, odmítnout nebo přijmout pouze část nabízené částky. Riziko nesplacení půjčky leží na věřiteli a je zahrnuto v jeho úrokovém výnosu. Zprostředkovatel (provozovatel platformy) si účtuje poplatek 3% od dlužníka a 1,5 % p. a. od věřitele za administraci a správu půjčky.        Světovým průkopníkem v oboru P2P půjček byla firma Zopa, která ve Velké Británii představila svou platformu v únoru 2005. Zatímco v roce 2005 byly ve světě poskytnuty v rámci platforem P2P půjčky ve výši 118 mil. USD, v roce 2007 to bylo už 647 mil. USD. Odhad pro rok 2010 udává astronomických 5,8 mld. USD. V současnosti je na světě pouze kolem 35 společností provozujících P2P banking platformu.

Kde se přihlásit?

Přihlásit se můžete na: https://www.bankovnipoplatky.com/bankerat.html


Vyzkoušejte skvělou věc: BANKERAT, půjčky mezi lidmi bez bank a institucí

prvni pujcka zdarma?
dobry den, je prvni pujcka zdarma podvod nebo ne? na strance http://pujckadovyplatybez1kc.cz/ ji nab...
Re: POZOR NA NĚ
Ano, souhlasím, většina věřitelů se do roka zdejchne i s penězi, exekuce trvá roky a stejně ji akorá...
POZOR NA NĚ
Skvělý byznys. Ale jen pro provozovatele, rozhodně ne pro ty, co půjčují. Ti mají přinejmenším 50pro...
Re: DOSTAL JSEM PŮJČKU,NEJDE O PODVOD
poslete me prosim maila odkoho mate pujcku a za jakych podminek dekuji za odpoved...
Diskutovat (6)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15220133664

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2110
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7010
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8040
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5065
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,9570
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,3900
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0661
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více