Významná dotace z EU pro inovativní projekt v automobilovém průmyslu


30. 12. 2011  10:34     Denisa Salatková     komentáře (0)

Společnost Behr Ostrava, přední český výrobce tepelných výměníků pro automobilový průmysl, získala ve spolupráci s ČSOB EU Centrem dotaci z programu Inovace ve výši 108 mil. Kč. V oblasti automotive získal v ČR v tomto objemu od roku 2007 podporu zatím jen jeden projekt.





„Hlavním cílem podpořeného projektu je zahájení sériové výroby a uvedení nové řady tepelných výměníků na trh. Díky realizaci tohoto projektu očekáváme především výrazné posílení naší konkurenceschopnosti na evropském trhu a navýšení tržeb společnosti díky získání nových zakázek pro inovované výrobky,“ říká jednatel Behr Ostrava s.r.o. Ing. Ladislav Kröbl.   


 „Máme velkou radost, že dotace, kterou se nám podařilo pro společnost Behr Ostrava s.r.o. získat, umožní nejen realizovat strategický projekt s celkovým rozpočtem 270 mil. Kč v plánovaném rozsahu a časovém harmonogramu, ale přispěje i k vytvoření nových pracovních míst ve strukturálně postiženém okrese Nový Jičín,“ uvedl David Pospíšil, Project Manager EU Centra ČSOB.  

O společnosti Behr Ostrava s.r.o.

Společnost Behr Ostrava s.r.o. byla založena v roce 2006 jako dceřiná společnost firmy Behr Czech s.r.o. Sídlo a výrobní závod společnosti se nachází v Mošnově, v okrese Nový Jičín a v současné době zaměstnává více než 400 pracovníků, čímž se řadí mezi významné zaměstnavatele Moravskoslezského kraje.
Behr Ostrava s.r.o. se zaměřuje na vývoj, výrobu a prodej modulů či komponentů pro chlazení motorů pro širokou škálu osobních automobilů. Je součástí mezinárodní skupiny BEHR GROUP, která patří mezi přední světové výrobce a inovátory těchto komponent a systémů na světě. Cílem společnosti je neustálé posilování pozice technologického leadera ve svém oboru, a to prostřednictvím inovačního procesu a servisu pro své zákazníky na vysoké úrovni.

O programu INOVACE z OPPI

Program INOVACE pomáhá podnikům, které na základě vlastní výzkumné a vývojové činnosti či prostřednictvím transferu technologií uvádí inovované produkty do výroby a na trh nebo zavádějí inovovaný výrobní proces. Program podporuje investice do pořízení moderních výrobních strojů a zařízení, technického zhodnocení staveb, hardware, software či práv k užívání duševního vlastnictví. Podnikatelské subjekty mohou získat dotaci ve výši 30 – 60 % z celkových způsobilých výdajů dle velikosti podniku a místa realizace projektu.



Významná dotace z EU pro inovativní projekt v automobilovém průmyslu

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16476692464

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1550
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4670
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8270
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3610
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,6875
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0552
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více