Za první rok na trhu hypoték poskytla Equa bank úvěry o objemu 2, 1 miliardy korun


27. 02. 2013  21:40     tz     komentáře (0)

Equa bank má za sebou úspěšný rok od vstupu na hypoteční trh. S nabídkou hypoték začala jako první z nových bank. Během několika měsíců se zařadila počtem nově poskytnutých hypoték do první desítky hypotečních bank. Koncem roku 2012 činil celkový objem poskytnutých hypoték 2,1 miliardy korun.

Za první rok na trhu hypoték poskytla Equa bank úvěry o objemu 2, 1 miliardy korun




Equa bank začala jako první z nových bank nabízet hypotéky v únoru loňského roku. Nejprve klientům nabídla refinancování stávajících hypoték. O dva měsíce později rozšířila nabídku o účelové i neúčelové hypotéky, hypotéky BEZ (bez doložení příjmu), FIT (s přihlédnutím k menším záznamům v registru) a PRO (pro podnikatele). V srpnu nabídla klientům možnost uzavřít k hypotečním úvěrům pojištění schopnosti splácet půjčky s unikátním krytím pro případ závažných onemocnění, a dále jednoduché pojištění nemovitosti a domácnosti. „První rok našeho působení na hypotečním trhu považujeme za velice úspěšný. Jako nováčci jsme dokázali naší nabídkou zaujmout a klienty si získat. Z hlediska objemu nově poskytnutých hypoték se nám dokonce podařilo předstihnout banky, které úvěry na bydlení poskytují řadu let,“ komentoval první rok na hypotečním trhu Petr Řehák, generální ředitel a předseda představenstva Equa bank.
V roce 2013 očekává Equa bank nárůst objemu hypotečních úvěrů o
5 – 10%, na celkových 130 miliard korun. Růst bude přitom tažen zejména refinancováním stávajících hypoték. „Odhadujeme, že v letošním roce by mohlo být refinancováno zhruba 20 tisíc hypotečních úvěrů. Především se jedná o hypoteční úvěry z roku 2007 s tří letou fixací úrokové sazby a o úvěry z roku 2008 s pětiletou splatností úrokové sazby.  Celkem se jedná o hypotéky v objemu zhruba 40 miliard korun,“ uvedl Ondřej Hák, ředitel úvěrových produktů Equa bank.
Podle Ondřeje Háka se v letošním roce dá očekávat i zvýšený zájem o nákup druhé či další nemovitosti, které budou sloužit především jako alternativa tradičních úspor na důchod. Nahrává tomu skutečnost, že ceny nemovitostí jsou nyní příznivé a na nízké úrovni, stejně jako úrokové sazby hypoték. „Tento trend bude patrný především u generace dnešních třicátníků až čtyřicátníků.  U nich pozorujeme stále častěji zájem pořídit si další nemovitost, ať už v ČR nebo v zahraničí, kterou chtějí pronajímat a z nájmu částečně splácet hypotéku. Nákup nemovitosti přitom berou jako alternativu k dalším formám spoření na důchod,“ objasnil Ondřej Hák. 
„Letošní rok bude pro zájemce o hypotéky příznivý. Sazby jsou nyní velice nízké a dá se předpokládat, že neporostou. Naopak může dojít k určitému poklesu v rámci sezónních, zvýhodněných a časově omezených nabídek. Příznivé jsou i ceny nemovitostí, přičemž se nepředpokládá, že letos porostou. K růstu cen dojde pravděpodobně až v roce 2014,“ uzavřel Ondřej Hák.
Equa bank nabízí v současné době hypotéky na refinancování hypoték s úrokem od 2,89 % p.a., účelové hypotéky od 2,99 % p.a., neúčelové hypotéky s úrokem od 5,49 % p.a. a neúčelové hypotéky pro podnikatele se sazbou od 4,99 % p.a. Minimální hranice výše úvěru pro nejnižší sazby byla nedávno výrazně snížena z 3 miliónů korun na 1,5 miliónu. Splatnost hypotéky u Equa bank je 5 – 35 let, úrokovou sazbu lze zafixovat na 1, 3 nebo 5 let. Hypotéku lze při dodržení podmínek získat i bez doložení příjmu (Hypotéka BEZ) nebo na základě zohlednění úvěrové historie s méně významnými záznamy v úvěrových registrech, které by v jiné bance bránily k získání hypotéky (Hypotéka FIT).
Do konce března 2013 nabízí Equa bank ke všem sjednaným hypotékám bonus ve výši 5.000 korun.



Za první rok na trhu hypoték poskytla Equa bank úvěry o objemu 2, 1 miliardy korun

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15191855632

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2110
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7010
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8040
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5065
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,9570
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,3900
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0661
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více