Zájem o pojištění splácení úvěru stále roste


20. 05. 2009  00:56     Martin Malý     komentáře (0)

Za posledních několik měsíců zaznamenala společnost Cetelem zvýšený počet klientů, kteří projevují zájem o různé druhy pojištění úvěrů. Přes 80 % všech klientů se do budoucna obává neschopnosti splácet své závazky a jako nejčastější důvod uvádí ztrátu zaměstnání.





Cetelem eviduje za první čtvrtletí tohoto roku meziroční nárůst pojištění proti neschopnosti splácet úvěry v řádech několika procent. „Klienti jsou stále více ochotni si připlatit za pojištění svých závazků. Například u úvěru ve výši 75 tisíc korun na 4 roky bude pojištění činit 71 korun měsíčně,“ uvedla Ing. Gabriela Pithartová, ředitelka Správy marketingu a komunikace společnosti Cetelem.   Pojištění ke spotřebitelským úvěrům sice pro klienta znamená vyšší měsíční výdaj, ale zároveň nabízí mnohem nižší možnost spadnout do úvěrové pasti. Klienti se mohou pojistit proti neschopnosti splácet z důvodu dlouhodobé nemoci, plné invalidity a úmrtí ve výši 3,34 % z pravidelné měsíční splátky. Navíc lze sjednat pojištění rozšířené o případ ztráty zaměstnání ve výši 6,99 % z pravidelné měsíční splátky. Pro klienty, kteří jsou držiteli některé z kreditních karet vydávaných společností Cetelem, je v balíčku zahrnuto i pojištění proti zneužití karty z důvodu její ztráty nebo krádeže. Cetelem jako jedna z mála finančních institucí dokáže nabídnout pojištění i pro partnera. Klient i jeho partner či partnerka se mohou jednoduše společně pojistit pro případ pracovní neschopnosti, plné invalidity nebo smrti.  

Výhody, které Cetelem klientovi nabízí, jsou kvalitní pojistná ochrana, jednoduchost uzavření a úhrada pojistného přímo v úvěrové splátce. Klient tak nemusí zadávat zvláštní příkaz k úhradě pojistného nebo vyplňovat individuální smlouvu a zdravotní dotazník a čekat na posouzení pojišťovny, vyřídí vše najednou přímo v obchodním místě, na pobočce či na internetu. Všechny formy pojištění nabízí Cetelem ve spolupráci s Pojišťovnou Cardif Pro Vita.



Zájem o pojištění splácení úvěru stále roste

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15719011280

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2560
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7050
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8560
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3735
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0530
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0756
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více