Založení vlastního účtu považují mladí za krok k dospělosti – Era jim ho nyní usnadňuje


19. 01. 2012  11:36     tz     komentáře (0)

Celých 29 % mladých lidí si zřizuje svůj první osobní účet těsně po dosažení plnoletosti. Chtějí se totiž vymanit z finanční závislosti na rodičích a samostatně hospodařit s vlastním výdělkem. Era jim nyní tento krok ještě více usnadňuje – od 1. Února 2012 zlevňuje poplatek za vedení účtu ze současných 8 korun na nulu a navíc ponechává stávající výhody, mezi které patří dva výběry z bankomatů Poštovní spořitelny nebo ČSOB bez poplatku. Toto zvýhodnění se vztahuje na všechny klienty do 26 let, bez ohledu na to, zda se jedná o studenty, pracující či například matky na mateřské dovolené.





Dnešní generace mladých pracujících si podle průzkumu Poštovní spořitelny uvědomuje hodnotu peněz a snaží se o finanční nezávislost ze zcela praktických důvodů. Chtějí být materiálně zajištění a navzdory všeobecnému názoru o jejich nezodpovědnosti patří mezi nejčastější přání najít a udržet si dobrou práci, která jim pomůže ke koupi vlastního auta a bytu. 24% mladých lidí se tak v budoucnu chystá využít hypoteční úvěr a skoro třetina uvažuje o založení spořicího účtu a penzijního spoření. První krokem je ale zřízení osobního účtu.

 

„Mladí se snaží peníze spíše šetřit. Pokud se účastní akcí, vyhledávají ty, kde neplatí za vstup, sledují slevové akce apod. Reagujeme tedy na jejich potřeby a nabízíme maximálně úsporný, ale zároveň funkční bankovní účet,“ popisuje Libor Svoboda, manažer pro Produkty a služby Poštovní spořitelny.

Polovině mladých Čechů při výběru prvního bankovního účtu pomáhají rodiče. Většina z nich má pak hlavní účet u jedné banky a nechystá se ho změnit. Při práci s ním se pak soustředí výhradně na základní úkony. „Nejčastěji naši mladí klienti využívají internetové bankovnictví a platební kartu,“ dodává Libor Svoboda.

Z průzkumu dále vyplývá, že ideální účet by měl podle mladých lidí nabízet levnější poplatky za vedení účtu, internetové bankovnictví, výběry z bankomatu zdarma a velké množství benefitů ve formě slev na nákup zboží a služeb. Právě takovým požadavkům vyhovuje Era osobní účet. „Naši zákazníci mají neomezený přístup k účtu, příchozí tuzemské platby a elektronický výpis z účtu zdarma, odchozí elektronické platby za korunu a od února nově navíc již zmíněné bezplatné vedení,“ říká Libor Svoboda.

Pro současnou mladou generaci je práce s mobilními telefony, počítači a tablety naprosto přirozenou a běžnou součástí života. ERA si je tohoto trendu vědoma a s příchodem nového roku spustila společně s ČSOB aplikaci Erasmartbanking, tedy internetové bankovnictví pro obsluhu financí právě přes chytré telefony a tablety. Aplikace je dostupná pro systém iOS (iPhone, iPad) a Android (THC, Samsung…). Služba i její stažení z App Storu a Android Marketu jsou zdarma jak pro klienty ERY a ČSOB, tak pro zákazníky jiných bank.  

 

S instalací a následným ovládáním smartbankingu se mohou uživatelé seznámit také pomocí instruktážního videa na stránkách Poštovní spořitelny: http://www.postovnisporitelna.cz/Fyzickeosoby/Ostatni/Stranky/Smartbanking.aspx?tab=Demo

 


Založení vlastního účtu považují mladí za krok k dospělosti – Era jim ho nyní usnadňuje

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12589543328

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3060
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4400
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8760
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5935
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0060
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4250
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0918
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více