Zaměstnanci ČS věnují svůj čas i peníze na dobročinnost


14. 06. 2011  14:48     Helena Matuszná     komentáře (0)

-    V Grantovém programu ČS zaměstnanci rozdělili 300 tisíc Kč mezi 10 neziskových organizací -    Už pátým rokem učí seniory používat platební karty -    1 655 z nich loni pracovalo v neziskových organizacích v rámci projektu Den pro charitu s ČS -    Na začátku tohoto roku darovali Kojeneckému ústavu Flexi Passy za 52 400 Kč   Zaměstnanci České spořitelny se aktivně zapojují do řady projektů společenské odpovědnosti banky (CSR).
Tyto aktivity vycházejí ze strategie banky, která je postavena na třech pilířích – vzdělávání, pomoc lidem v nouzi a udržitelný rozvoj. Stále více zaměstnanců tak např. přihlašuje projekty neziskových organizací,
se kterými spolupracují ve volném čase, do tzv. Grantového programu České spořitelny.  V rámci projektu Senioři komunikují přispívají ke zvyšování finanční gramotnosti občanů – již pět let lektorují seniory a učí je používat platební karty a nyní nově i internetové bankovnictví. Každým rokem roste také počet těch, kteří se zapojují do dobrovolnického Dne pro charitu s ČS.   „Těší nás přístup našich zaměstnanců, kteří investují svůj volný čas a energii do společensky prospěšných činností a hodláme je v tom nadále podporovat,“ řekla Klára Gajdušková, ředitelka úseku Firemní komunikace České spořitelny a předsedkyně správní rady Nadace ČS.   Grantový program umožňuje třetím rokem všem zaměstnancům Finanční skupiny ČS získat pro neziskovou organizaci, se kterou spolupracují ve svém volném čase, grant ve výši 30 tis. Kč. O vítězných projektech rozhodují všichni zaměstnanci banky – v letošním roce hlasovalo 3 054 z nich. V loňském roce banka podpořila částkou 180 tisíc Kč šest takovýchto projektů, v letošním roce si 300 tisíc Kč rozdělí deset projektů. Vítězové využijí finanční dar například na nákup dvou multimediálních notebooků pro onkologicky nebo hemato-onkologicky nemocné děti anebo na nákup rehabilitačních pomůcek pro parkinsoniky.   Česká spořitelna se v oblasti CSR zaměřuje také na finanční vzdělávání a pomáhá tak veřejnosti k lepší orientaci ve světě financí. V rámci projektu Senioři komunikují, na kterém banka spolupracuje již pět let s Nadačním fondem Livie a Václava Klausových, se mohou zaměstnanci banky aktivně zapojit v roli lektorů. V týdenních bezplatných kurzech seznamují seniory s obsluhou internetového bankovnictví a s praktickým používáním platebních karet. V letošním roce proběhne 117 kurzů napříč celou Českou republikou.   Každým rokem roste počet zaměstnanců ČS, kteří se účastní dobročinného Dne pro charitu. Již pátým rokem mohou dva dny v roce v pracovní době a za běžný plat pracovat pro charitativní a obecně prospěšné organizace. Loni této možnosti využilo 1 655 zaměstnanců, což je o 28 % více než v roce 2009. Zaměstnanci pomáhali ve více než sto neziskových organizací po celé České republice.   Zaměstnanci České spořitelny pomáhají i materiálně – v průběhu roku přispívají svými finančními nebo věcnými dary. Na začátku roku např. věnovali své Flexil Passy v celkové hodnotě 52 400 Kč na podporu Dětského centra Kojeneckého ústavu při Fakultní Thomayerově nemocnici v Praze.


Zaměstnanci ČS věnují svůj čas i peníze na dobročinnost

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16212270864

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2610
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,6690
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8540
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3485
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,9780
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4200
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0765
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více