Zaměstnanci GE Money Bank pomáhají dětem zpříjemnit pobyt v Thomayerově nemocnici


05. 09. 2012  09:13     tz     komentáře (0)

Dobrovolníci z GE Volunteers pomohli v předposledním srpnovém týdnu zrenovovat oddělení dětské psychiatrie v Thomayerově nemocnici. Do malování chodeb, ložnic a položení nového lina se pustili zaměstnanci GE Money Bank včetně členů nejvyššího vedení banky. Pokračovali tak ve spolupráci s nemocnicí, která běží už od prosince loňského roku. Od té doby pomohli dobrovolníci s organizací řady tvůrčích dílen nebo dětského a sportovního dne. Byli rovněž u renovace tělocvičny v areálu nemocnice. Celkem 124 dobrovolníků z řad zaměstnanců banky, jejich rodin a přátel věnovalo dětem v Thomayerově nemocnici více než 800 hodin svého volného času bez nároku na finanční odměnu.





„Zájem zaměstnanců GE Money Bank podílet se na společensky prospěšných aktivitách je obrovský, často také přichází s vlastními nápady, komu by chtěli pomoci. Jedním z nich je právě spolupráce s Thomayerovou nemocnicí, kde se snažíme pomoci zpříjemnit pobyt hospitalizovaným dětem,“ říká Zuzana Pokorná, koordinátorka GE Volunteers, a dodává: „Naposledy se GE Volunteers koncem srpna věnovali renovaci oddělení dětské psychiatrie. Bylo jich na to celkem 63 a zapojili se i členové nejvyššího vedení banky. Společně přestavěli koupelnu, vymalovali chodby a položili v nich nové lino. Vymalování se dočkaly ale i ložnice.“

 

„Dobrovolníci z GE Volunteers jsou velkou pomocí Lékořice, naší dobrovolnické organizaci při Thomayerově nemocnici. Pomáhají nám pravidelně připravovat program pro děti, ale také vylepšovat prostředí nemocnice. Kromě poslední srpnové akce zaměřené na zkrášlení prostor našeho oddělení nám například v červnu pomohli s renovací tělocvičny. V říjnu se zase díky grantu GE Money Bank dočká modernizace jídelna,“ říká Jana Šplíchalová, primářka oddělení dětské psychiatrie v Thomayerově nemocnici. „Dětská psychiatrie si velice váží této spolupráce. Obdivujeme nadšení a elán dobrovolníků, kteří se vlastní prací přičinili o nové, krásné prostředí pro naše malé pacienty,“ doplňuje Jana Šplíchalová.

 

GE Volunteers v Thomayerově nemocnici

Spolupráce GE Volunteers s Thomayerovou nemocnicí začala v prosinci minulého roku, kdy se dobrovolníci věnovali vánočnímu tvoření s dětmi a jako dárek jim koupili trampolínu. V lednu pak uspořádali sbírku hraček pro děti mezi zaměstnanci celé skupiny GE. V březnu doprovázeli děti na Matějskou pouť a v dubnu s nimi tvořili velikonoční přání a malovali vajíčka. V květnu pomáhali GE Volunteers dětem vyrobit dárky ke Dni matek a pomohli také sdružení Lékořice zajistit dětský den, který podpořili i finančním darem. Červen byl ve znamení renovace tělocvičny v areálu nemocnice. V červenci uspořádali dobrovolníci sportovní odpoledne s dětmi. Na poslední srpnovou činnost zaměřenou na vymalování prostor oddělení dětské psychiatrie budou navazovat další akce. Například v říjnu by měly začít práce na úpravách jídelny díky schválenému grantu z prostředků GE Money Bank.

  Co je GE Volunteers

GE Volunteers je více než sto let staré celosvětové dobrovolnické hnutí společnosti General Electric (GE), které sdružuje tisíce dobrovolníků v téměř 50 zemích světa. Dobrovolníci GE Volunteers se zaměřují na služby komunitám, ve kterých působí, důraz je kladen zejména na vzdělávání, zdravotní péči, životní prostředí a rozvoj komunitních center. V České Republice působí GE Volunteers jako občanské sdružení financované GE Money Bank. Mimo zaměstnance GE Money Bank sdružuje také dobrovolníky z řad jejich známých a příbuzných a také zaměstnance dalších společností GE v ČR.

 

Cílem občanského sdružení GE Volunteers v České republice je podporovat společnost ve čtyřech hlavních oblastech: děti a vzdělání, senioři, znevýhodnění spoluobčané a životní prostředí. Společně s projektem finančního vzdělávání Rozumíme penězům, grantovým Programem na podporu potřebným a s projektem na podporu podnikání žen Život nápadům se tak GE Money snaží přispívat k rozvoji společnosti, ve které působí. Více o GE Volunteers a dalších projektech společenské odpovědnosti GE Money Bank najdete na stránkách www.gemoney.cz nebo na www.facebook.com/gemoney.cz.



Zaměstnanci GE Money Bank pomáhají dětem zpříjemnit pobyt v Thomayerově nemocnici

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15650411632

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2670
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7180
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8355
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5095
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,1005
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,3900
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0773
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více