Zaměstnanci skupiny AXA pomáhají zrakově postiženým


10. 06. 2010  12:05     Marek Zeman     komentáře (0)

Na začátku června byl zahájen již třetí ročník projektu AXA Pomáháme srdcem. Přihlásilo se zhruba 50 dobrovolníků z řad zaměstnanců finanční skupiny AXA, kteří se zapojili do stavby Kavárny POTMĚ.





Desátým červnem byly také zahájeny Mezinárodní sportovní hry nevidomé mládeže v Brně, na jejichž organizaci se zaměstnanci skupiny AXA rovněž jako dobrovolníci podílejí.     „AXA je již pátým rokem generálním partnerem projektu Světluška, jehož je Kavárna POTMĚ součástí. Od počátku spolupráce přispíváme Světlušce ročně dva miliony korun a letos potřetí pomáháme i dobrovolnickou prací našich zaměstnanců,“ uvedl Marek Zeman, ředitel PR a komunikace skupiny AXA pro ČR a SR.   V rámci projektu AXA Pomáháme srdcem se dobrovolníci skupiny AXA nejprve zúčastnili speciálního školení, na němž se dozvěděli, jakým způsobem lze lidem s postižením zraku nejlépe pomáhat. V praktické části školení si pak mohli roli nevidomého vyzkoušet na vlastní kůži. Získali tak nepostradatelné zkušenosti, jež se jim budou hodit při asistenci zrakově postiženým členům personálu Kavárny POTMĚ, kterou v uplynulých dnech pomáhali stavět. Své poznatky o životě lidí s tímto handicapem budou moci také využít na Mezinárodních sportovních hrách nevidomé mládeže v Brně, na jejichž organizaci se zaměstnanci skupiny AXA rovněž podílejí.    „Podpora charitativních projektů je jednou z priorit skupiny AXA ve všech zemích, kde působí. Dobrovolnická činnost zaměstnanců přitom hraje v oblasti společenské odpovědnosti stále větší roli,“ uvedl Marek Zeman.   Slavnostní otevření Kavárny POTMĚ proběhne 10. června ve 13 hodin na Ovocném trhu v Praze. Kavárna zde bude veřejnosti k dispozici do 24. června. Mezinárodní sportovní hry nevidomé mládeže v Brně budou probíhat ve dnech 10. – 13. června.   Světluška (projekt Nadačního fondu Českého rozhlasu pomáhající nevidomým) rok co rok (počínaje r. 2006) staví v Praze na několik dní kavárnu, v níž je uměle vytvořena tma. Vše je zde naruby. Nevidomí se pohybují ve svém přirozeném prostředí, zatímco hosté tápají a vyhledávají jejich pomoc. Hlavním cílem je, aby si vidoucí lidé vyzkoušeli roli zrakově postiženého člověka a svou útratou přispěli do Nadačního fondu Českého rozhlasu.  


Zaměstnanci skupiny AXA pomáhají zrakově postiženým

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15575185376

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2620
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7020
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8330
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5365
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,9990
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4050
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0774
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více