Září 2013 a změny sazebníků bank


18. 09. 2013  07:01     Poplatkozrout.cz     komentáře (5)

Ve spolupráci s portálem Poplatkožrout.cz vám přinášíme zářijové novinky z ceníků bank. Jde především o novinky od Equa bank v oblasti úvěrů, o změnu poplatku za výpisy z účtů u Fio banky, o zdražení výběrů z bankomatu kreditní kartou u GE Money Bank, o zdražení vedení kontokorentu a zdražení výpisů poštou pro podnikatele u stejné banky. S novinkami v úvěrech přichází i Sberbank.

Září 2013 a změny sazebníků bank




Další změny hlásí UniCredit Bank a u České spořitelny se do ceníku promítla srpnová novinka - bezkontaktní nálepka. Komerční banka u svých spotřebitelských úvěrů nově zpoplatňuje pojištění schopnosti splácet.

Equa bank přichází s novým produktem Minutová půjčka, u níž je poskytnutí, vedení, předčasné splacení a mimořádná splátka zdarma.

.

PRO VAŠE AUTO NEBO MOTOCYKL JEN TO NEJLEPŠÍ!

.

Fio banka mimo jiné od 1. září mění minimální a maximální poplatek za poštovné za zaslání výpisu z minimálně 10 Kč, maximálně 24 Kč včetně DPH na minimálně 12,10 Kč, maximálně 71,39 Kč včetně DPH. Do sazebníku zavádí novou položku „Poštovné za zaslání výpisu poštou mimo ČR - dle Ceníku poštovních služeb České pošty, s.p.“ minimálně 24,20 Kč, maximálně 344,85 Kč včetně DPH.

Položka sazebníku „Sankční úroková sazba z neoprávněného debetního zůstatku na účtu“ s původním poplatkem 0,5 % denně z debetního zůstatku se mění na „Smluvní pokuta za existenci neoprávněného debetního zůstatku na účtu“ s poplatkem na „0,1 % denně z debetního zůstatku“.

.

POTŘEBUJETE PŮJČKU NEBO ÚVĚR? NEPADNĚTE DO PASTI PODVODNÍKŮM!

.

GE Money Bank ukončila k 31. srpnu 2013 prodej konta Genius Dual.

Banka od 1. září 2013 zdražuje výběry kreditními kartami z bankomatu GE Money Bank v ČR z 59 Kč na 89 Kč (platí pro kreditní karty MoneyCard Gratis, MoneyCard Plus, MoneyCard Gold a AVON).

U Flexikreditu ke kontům Genius Active, Genius Start, Genius Dual a k Běžnému účtu Genius pak zvyšuje poplatek za čerpání povoleného debetního zůstatku z 19 Kč na 29 Kč.

Pro právnické osoby a fyzické osoby podnikatele pak banka zdražuje zasílání výpisů poštou pro všechny běžné účty:

  • s frekvencí jedenkrát měsíčně o 20 Kč
  • s frekvencí jedenkrát týdně o 80 Kč
  • s frekvencí jedenkrát denně nebo při pohybu na účtu o 400 Kč

U zajištěných podnikatelských úvěrů zvyšuje poplatek za změnu podmínek úvěrového obchodu z podnětu klienta z 3 000 Kč na 4 000 Kč.

Sberbank v polovině srpna aktualizovala sazebník díky dříve zavedeným novým produktům FÉR kontokorent a FÉR konsolidace. Zpracování, vedení (měsíčně) a změna výše FÉR kontokorentu jsou zdarma. U FÉR konsolidace je poskytnutí úvěru, vedení úvěrového účtu, zaslání výpisu z úvěrového účtu, předčasné splacení spotřebitelského úvěru také zdarma.

.

SPOČITEJTE SI ÚSPORU!

.

UniCredit Bank přestala od 1. září aktivně nabízet Spořicí účet MULTI konto. Banka v sazebníku zrušila položku „přerušení požadavku na mobilitu účtu směrem do UniCredit Bank“ za 100 Kč. Nově mimo jiné zavádí položku „doplňková služba Zavolej a zaplať“ u kreditních karet za 99 Kč a položku „zaslání výpisu transakcí z kreditní karty poštou“ za 20 Kč. Další změny se týkají přímého bankovnictví a šeků.

Česká spořitelna již od poloviny srpna nabízí tzv. bezkontaktní nálepky, s jejichž pomocí je možné platit bezkontaktně. Nálepku si můžete nalepit např. na mobilní telefon nebo na klíčenku. Je součástí základní varianty Osobního účtu II. Pokud si ji vyberete k jinému balíčku jako doplňkovou službu, zaplatíte za její vydání a používání měsíčně 6 korun. U již nenabízeného balíčku Osobní účet České spořitelny a jeho variant Junior, Student a Absolvent je jako bonus do 31. října 2013 vydání a používání bezkontaktní nálepky zdarma. Po tomto datu je účtována standardní cena, a to i u nálepek vydaných do 31. října 2013.

Komerční banka nově zpoplatňuje volitelné pojištění schopnosti splácet u svých spotřebitelských úvěrů, a to pro úvěry sjednané od 20.8.2013 cena pro prvního resp. jednoho pojištěného činí 0,10 % měsíčně z poskytnuté výše úvěru cena pro druhého až čtvrtého pojištěného za jednu osobu - 0,08 % měsíčně z poskytnuté výše úvěru



Září 2013 a změny sazebníků bank

Diskutovat (5)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16303942512

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2390
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,5870
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8575
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3545
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,8710
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4150
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0716
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více