Zbavujeme se otravných roušek. Tisícové pokuty však trvají


25. 05. 2020  08:16     Miroslav Zeman     komentáře (0)

Dosud největší vlna uvolňování restriktivních opatření způsobených koronavirovou krizí přichází právě dnes. Venku už nebude povinné nosit roušky, otevírají se restaurace i fast foodové řetězce v obchodních centrech. I nadále však můžeme vyfasovat pokutu až 10 000 korun za nenošení roušky. Kdy?

Zbavujeme se otravných roušek. Tisícové pokuty však trvají




Od pondělí už nemusíme nosit roušky

Roušky, které si lidé šili často sami od poloviny března, kdy začala platit přísná restriktivní opatření, můžeme odložit. Nehrozí tak, že bychom ve 30 stupňových letních vedrech museli mít na nose a ústech kus silné látky, která omezuje dýchání a zadržuje teplotu a vlhkost na obličeji. Právě toto je nejcitelnější změna, která bude ihned viditelná po tom, co lidé opustí bezpečí domova. Kromě odložení roušek už budeme moci také navštěvovat vnitřní prostory restaurací, fast foodové restaurace v obchodních řetězcích, otevře první stupeň základních škol, většina školek a povoleny budou akce do počtu 300 účastníků.

Povinnost nosit roušky trvá

Roušky bychom však měli mít i nadále při sobě, a brát si je v místech kde se shlukuje větší množství lidí, v autobusech, vlacích, metru, nebo právě ve velkých obchodních centrech a supermarketech. Povinnost mít roušku platí také pokud se budeme nacházet v jakékoliv uzavřené budově, s výjimkou domova. Roušku bychom měli mít nasazenou také pokud se budeme nacházet u cizích lidí v blízkosti menší než dva metry.

Pokuty budou platit i nadále

Právě za porušení povinností spojených s bezpečným používáním roušky v rizikových prostředích, můžeme i nadále dostat tučnou pokutu. Pokuty ve výši až 10 000 korun se začaly naplno uplatňovat koncem března a na začátku dubna, kdy kulminovala koronavirová krize a počty nakažených rychle rostl.

Ve stovkách případů tak byla udělena policií pokuta za porušování vládních nařízení v době nouzového stavu. Nejčastěji se jednalo o nenošení roušky na veřejnosti.

Ani nyní tak nemáme vyhráno. I když nemusíme automaticky při odchodu z domova nasazovat roušky, stále platí, že v nařízených případech musíme roušky na obličeji mít.


Hlasujte v Ankety o nejabsurdnější bankovní poplatek v roce 2020 a pomozte nám ho zrušit ZDE!

Páka poplatky



Zbavujeme se otravných roušek. Tisícové pokuty však trvají

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

11131915344

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

5,62


ČÍSLO TÝDNE - 5,62 právě tolik procent činila průměrná úroková sazba hypoték na počátku března. Mírně se tak zvýšila o 0,02 procenta.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2310
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,2130
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8350
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5375
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,1440
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,3850
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0736
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více