Že by KB poplatek za správu hypotéky nezrušila, ptá se čtenář? Známe odpověď!


14. 02. 2013  00:29     BP.com     komentáře (4)

Tiskovou zprávu o tom, že se Komerční banka rozhodla přestat účtovat poplatek za správu hypotečních a úvěrových účtů, jsme otiskli velmi rádi. Proto nás překvapil dopis čtenáře, který vyslovil podezření, že banka tento poplatek nezrušila - pouze jej přejmenovala. My jsme však nelenili a oslovili samotnou "Komerčku" - a tisková mluvčí banky uvedla věci na pravou míru.

Že by KB poplatek za správu hypotéky nezrušila, ptá se čtenář? Známe odpověď!




DOPIS KLIENTA:

Hezký den,

ke zprávě Komerční banky z 20. 12. 2012, a tomu, že od 1. 1. 2013 již u  nových a refinancovaných hypoték ruší poplatky za správu hypotéky, bych  rád sdělil svoji osobní zkušenost. Při refinancování hypotečního úvěru a  přechodu na tzv. flexibilní hypotéku si banka účtuje tzv. poplatek za  flexibilitu 99,- Kč měsíčně. Banka tedy šalamounsky pouze změnila název  poplatku, ale dle mého názoru, se stále jedná o službu, kterou má banka  již zahrnutou v úrokové sazbě. Mohu Vás k výše uvedenému požádat o Váš  názor?
Velmi děkuji.

S pozdravem
MD

ODPOVĚĎ KOMERČNÍ BANKY (MONIKA KLUCOVÁ):

"Od začátku letošního roku nově nabízíme klientům možnost sjednat hypotéky a spotřebitelské úvěry bez poplatku za spravování úvěru. Poplatek za flexibilitu se týká výhradně produktu Flexibilní hypotéka (je uveden v Sazebníku), tedy konkrétně:

Co se týče produktu Flexibilní hypotéka, zde nově také není poplatek za spravování úvěru (pro úvěry poskytnuté do 31. 12. 2012 byl 250 Kč), nicméně zavedli jsme poplatek za flexibilitu 99 Kč/měs. S Flexibilní hypotékou si mohou klienti Komerční banky velmi jednoduše přizpůsobit výši splátek podle svých aktuálních potřeb a možností. Mohou odložit počátek splácení až o 12 měsíců, kdykoli snížit výši měsíční splátky až o 50 %, přerušit splácení až na 3 měsíce nebo opakovaně složit mimořádnou splátku až do výše 20 % úvěru. To vše bez zbytečné administrativy."

.

VYHRAJTE SKVĚLÝ FOTOAPARÁT - ZVYŠUJEME FINANČNÍ GRAMOTNOST FORMOU SOUTĚŽE

.



Že by KB poplatek za správu hypotéky nezrušila, ptá se čtenář? Známe odpověď!

KB jsou lhari
taky mi slibovali, ze po celou dobu splaceni budu mit Flexi hypo zdarma, jsou to podvodnici a lhari....
poplatek za flexibilitu
Vyjadreni KB je lez. Refinancoval jsem hypoteku v unoru 2013, flexibilni hypoteku mam od zacatku. ...
Poplatek za flexibilitu po refixu v unoru 2013, puvodne poplatek za vedeni uctu 150Kc. EOM
...
Diskutovat (4)