Zlatá koruna:
Novinkou roku je Platební karta v mobilu od GE Money Bank


11. 06. 2014  12:22     TZ     komentáře (0)

Platební karta v mobilu (NFC) od GE Money Bank se stala Novinkou roku, rozhodla o tom odborná porota soutěže Zlatá koruna. Moderní platební metody zařadila odborná porota na nejvyšší příčku už druhým rokem. Produkty od GE Money Bank bodovaly i jinde, v kategorii Karty zvítězila Bezkontaktní platební nálepka. Mezi podnikatelskými úvěry byl stříbrnou korunou za druhé místo oceněn produkt Rámec na nákup zemědělské techniky. V kategorii Úvěry se na třetí příčce umístila Konsolidace půjček bez poplatků, která bbodovala v ocenění Zlatá koruna už po páté.

Zlatá koruna: Novinkou roku je Platební karta v mobilu od GE Money Bank




„Velmi si vážíme si ocenění, která jsme získaly od odborné poroty i od našich klientů. Naše moderní platební metody zařadila odborná porota na nejvyšší příčku už druhým rokem. To jen potvrzuje pozici GE Money Bank jako lídra inovací na českém trhu,“ říká tiskový mluvčí GE Money Bank Pavel Zúbek. „Ocenění v oblasti úvěrů je pro nás obzvlášť velkou poctou. Konsolidace půjček, se kterou jsme přišli na český trh před osmi lety jako první a každý rok ji inovujeme, získala také cenný kov. V ocenění Zlatá koruna bodovala už po páté.“ dodává Pavel Zúbek.

 Kategorie Novinka roku 1. místo: Platební karta v mobilu (NFC)

NFC platební kartu v mobilu od společnosti MasterCard nabídla GE Money Bank jako první banka v Česku. Debetní i kreditní kartu integrovanou do mobilního telefonu mohou klienti využívat pro bezkontaktní platby u obchodníků i k nákupům na internetu. Placení probíhá přiložením chytrého telefonu vybaveného SIM kartou s technologií NFC k terminálu. Do částky 500 Kč se nemusí zadávat PIN. Od prosince 2013 si klienti banky navíc mohou do svých chytrých telefonů nahrát až tři platební karty prostřednictvím technologie Over the Air, tedy přímo přes mobilní síť mobilního operátora O2. V kombinaci s možností žádosti o kartu prostřednictvím internetového bankovnictví, je tak zřízení služby podstatně rychlejší a komfortnější.

Kategorie Karty 1. místo: Bezkontaktní platební nálepka

Klienti GE Money Bank mohou bezkontaktní platební nálepky MasterCard využívat už od ledna 2013. Banka je, jako první v Česku, nabídla coby alternativu klasických debetních karet všem klientům. „GE Money Bank letos potvrdila svoji pozici lídra v platebních inovacích, protože jako první banka v historii dokázala obhájit prvenství v kategorii Novinka roku,“ říká Pavel Doležal, ředitel projektu Zlatá koruna.

Výhodou platebních nálepek jsou rychlé a pohodlné bezkontaktní platby, menší rozměry a libovolné umístění například na mobilní telefon, klíčenku nebo jiný předmět, který jsou lidé zvyklí nosit stále u sebe. K platbě stačí jen přiložit nálepku k bezkontaktnímu terminálu. Do 500 korun není nutné zadávat PIN. Placení je asi třikrát rychlejší než v případě běžné platební karty.

Nálepka je zároveň zcela bezpečná, protože platba u obchodníka, v kavárně, dopravním prostředku či jinde proběhne pouze v případě, že ji přiblížíme k terminálu na vzdálenost zhruba dvou centimetrů. Nechybí ani dokonalý přehled o jejím používání. Všechny informace o uskutečněných transakcích najde klient ve svém bankovním výpisu i v internetovém bankovnictví, tedy stejně, jako když platí běžnou debetní kartou. Vydání platební nálepky je zdarma.

Od září 2013 je možné bezkontaktní nálepku získat i jako dodatkovou kartu ke kreditní kartě MoneyCard Plus a MoneyCard Gold. Klienti mohou i s platební nálepkou využívat věrnostního programu bene+ a získávat tak odměny v síti obchodních partnerů.

Podnikatelské úvěry 2. místo: Rámec na nákup zemědělské techniky

GE Money Bank poskytuje zemědělcům jistotu finančních prostředků a zároveň umožňuje velmi rychlé vyřízení jednotlivých obchodů. Umožňuje financování až 100% pořizovací ceny, možnost vyřízení úvěru i na DPH s možností předčasného splacení zdarma. Zároveň financování všech značek zemědělské techniky na trhu a možnost nastavení nepravidelného splátkového kalendáře. GE Money Bank se na českém trhu specializuje na uzavírání úvěrů pro zemědělce. 

Úvěry – 3. Konsolidace půjček bez poplatků

Spotřebitelský úvěr umožňuje klientům jednoduše a bez námahy sloučit všechny půjčky, kontokorenty či kreditní karty bank či splátkových společností do jediného úvěru. Další výhodou je možnost získání dalších finančních prostředků navíc. GE Money Bank se jako jediná banka na trhu zdarma postará o kompletní vyřízení administrativy spojené s předčasným splacením všech půjček zákazníka i jeho rodiny. Klient tedy podepíše dokumenty pouze v GE Money Bank a dále se již nemusí o nic starat.

Soutěž bankovních produktů Zlatá koruna

Zlatá koruna je soutěž, v níž se od roku 2003 hodnotí finanční produkty na českém trhu. Letos se koná její 12. ročník. Produkty jsou rozděleny do 15 kategorií a zahrnují veškerou nabídku od bankovních produktů až po leasing. Tím, že jde o soutěž otevřenou pro všechny finanční společnosti, má pevná pravidla a produkty hodnotí nezávislí odborníci, je v současných podmínkách finančních trhů zcela ojedinělá.

Další zajímavé zprávy z bank naleznete ZDE!



Zlatá koruna: Novinkou roku je Platební karta v mobilu od GE Money Bank

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12549002528

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3060
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4400
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8760
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5935
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0060
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4250
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0918
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více