Zlatá Koruna poosmé prověří trh finančních produktů


07. 03. 2010  16:07     Jaroslav Brož     komentáře (0)

8. ročník soutěže Zlatá koruna byl zahájen. Stejně jako v minulých letech budou také letos odborníci zastoupení ve Finanční akademii vybírat v 15 kategoriích nejlepší finanční produkty z těch, které jsou v současné době na trhu a vyhlásí Novinku roku. Vedle hodnocení, kterého se letos zúčastní na 300 odborníků, členů Finanční akademie, proběhne rovněž hlasování veřejnosti a podnikatelů o nejoblíbenější produkty tohoto roku. Vítězové 15 kategorií a držitelé tří hlavních cen budou vyhlášeni 3. června.





„Považuji za zásadní, aby občané měli možnost získat všechny informace nutné pro zodpovědný výběr finančních produktů a Zlatá koruna je dobrou příležitostí, jak se k tomuto cíli přiblížit,“ řekl před zahájením tohoto ročníku Zlaté koruny ministr financí Eduard Janota.   Finanční společnosti mají možnost přihlašovat své produkty do soutěže Zlatá koruna do 31. března 2010. Do tohoto termínu mohou také členové Finanční akademie nominovat do soutěže produkty, které jsou přínosem pro trh a dotvářejí a zpestřují jeho nabídku. V dubnu pak proběhne hodnocení Finanční akademií, která sdružuje více než 300 odborníků. Výsledky, tak jako každým rokem, budou očekávány s velkým zájmem.   Loni přihlásilo do soutěže Zlatá koruna rekordních 67 finančních společností celkem 213 produktů. V hlavních kategoriích si odnesli ocenění Flexi životní pojištění Pojišťovny České spořitelny v Novince roku, Internet Banka GE Money Bank v Ceně veřejnosti a mBusiness konto mBanky v Ceně podnikatelů. „Ukázalo se, že i v době krize se náš finanční sektor dokázal vyrovnat s nepříznivými dopady a zůstat v kondici. V nabídce se objevilo více novinek, kterými finanční společnosti reagují na změny v chování zákazníků. Tyto trendy by se měly naplno projevit letos a odrazit se i na úrovni letošní Zlaté koruny. Právě v době krize a rostoucí nezaměstnanosti je o to důležitější být velmi obezřetní při nakládání se svými penězi,“ říká Pavel Doležal, ředitel soutěže Zlatá koruna.   Již tradičně je významnou součástí Zlaté koruny hlasování veřejnosti o nejoblíbenější produkty roku. Toto hlasování si rovněž získalo respekt, neboť reprezentuje názory samotných klientů na to, co finanční trh nabízí a co pro ně představuje kvalitu. V Ceně veřejnosti nyní probíhá nominační kolo. Na www.zlatakoruna.info může každý účastník nominovat svůj nejoblíbenější finanční produkt. Dvacet produktů, které získají nejvyšší počet nominací, postoupí v dubnu do finálového hlasování, které bude probíhat jak na internetu, tak prostřednictvím SMS zpráv, a kde se rozhodne o konečných vítězích. V této době již také probíhá hlasování o Cenu podnikatelů, která je určena nejoblíbenějším produktům pro malé a střední podnikatele. Letos bude Cena podnikatelů udělena již potřetí. Loni mělo hlasování v Ceně veřejnosti a Ceně podnikatelů rekordních 126 tisíc účastníků.


Zlatá Koruna poosmé prověří trh finančních produktů

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16301098064

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2390
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,5870
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8575
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3545
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,8710
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4150
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0716
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více