Změna úrokové sazby u hypoték. mBank chce rozhýbat trh s nemovitostmi


07. 04. 2020  08:58     Tisková zpráva     komentáře (0)

Žádné vyčkávání, mBank v pondělí 30. března spustila akci na zvýhodněnou úrokovou sazbu hypoték s fixací na 5 let do 80 % LTV a hypotéky tak zlevnila. „Úrokovou sazbu těchto hypoték jsme snížili o půl procentního bodu na 1,94 procenta. Chceme trh hypoték rozhýbat a lidi v této nelehké situaci podpořit,“ vysvětluje Martin Podolák, ředitel divize úvěrových produktů mBank pro Českou republiku a Slovensko.

Změna úrokové sazby u hypoték. mBank chce rozhýbat trh s nemovitostmi




Vyvíjí se také situace okolo vyhlášení moratoria na splácení úvěrů a hypoték. Vláda ve středu 1. dubna schválila návrh Ministerstva financí ČR, který nyní musí odsouhlasit ještě obě komory parlamentu. Pokud se tak stane, lidé, kteří si sjednali úvěr nebo hypotéku před 26. březnem 2020, budou moci požádat své věřitele o odklad splátek až na šest měsíců z důvodu postižení epidemií COVID-19.  
 
Z pohledu mBank je navrhovaný koncept rozumný. „Jsme rádi, že vláda ustoupila od plošného odkladu splátek. Všechny naše průzkumy naznačovaly, že výrazně větší část klientů nezvažuje odklad využít. Plošný přístup by proto znamenal mnohem více administrativy pro klienty i banky. Celkově je navrhovaný koncept z pohledu mBank rozumný, ať už se jedná o výši úroků nebo proces, který se do velké míry shoduje s tím, co už máme pro naše klienty připraveno,“ říká Podolák.
 
Jedna velká neznámá přesto podle banky zůstává. „Velkým otazníkem pro nás ale i nadále je to, jak je to se zamýšleným doplacením úroků po skončení splátky jistiny. Tím, že se splátka nemůže po ukončení úvěrových prázdnin navýšit, bude muset být úrok doplácen dodatečně. Zde se bojíme, že tento koncept bude celkově moc složitý a na trhu k němu budou různé přístupy,“ dodává Martin Podolák.


Změna úrokové sazby u hypoték. mBank chce rozhýbat trh s nemovitostmi

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16147506112

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2830
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7420
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8565
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3150
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0420
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4100
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0812
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více