Změny v sazebnících v květnu – co vás čeká a kde?


02. 05. 2012  12:54     BP.com     komentáře (0)

Jarní měsíce jsou oblíbeným časem, v němž banky mění své sazebníky poplatků. I letošní máj byl (a bude) na změny velmi bohatý. Jak se projevily v sazebnících třeba právě té vaší banky? Podívejte se sem…





Poštovní spořitelna

Změny v sazebníku „Poštovky“ jsou velmi drobné. První konto nabízí možnost dostávat výpisy v jiných než měsíčních periodách, u Červeného konta nově funguje minimální zůstatek 500 Kč.

.

 

MEGATEST NÁRODA VE FINANČNÍ GRAMOTNOSTI - TROUFNETE SI?

.

Výše uvedené uvozovky u jména banky mají svůj význam. Poštovní spořitelna totiž definitivně změnila své internetové stránky, což souvisí se stále intenzivněji užívaným brandem ERA. Nově najdete banku na adrese www.erasvet.cz (po zadání staré adresy se na ni dostanete také). Nových názvů se dočkaly i jednotlivé aplikace sloužící ke komunikaci s bankou – nyní můžete využívat Internetové bankovnictví (nikoliv MAX Internebaking PS), Mobilní bankovnictví (nikoliv Max Mobil PS), Telefonní bankovnictví (nikoliv Max Phone PS) ä jednoduché Info (nahradilo název (Info PS).

ČSOB

Z bank velké čtyřky si změny sazebníku od května nachystala ČSOB, ovšem o radikálních úpravách nemůže být řeč. Zbystřit by měli hlavně ti, kdo si do banky chodí měnit hotovost ve formě mincí – těm banka zvedla poplatek za zpracování více než 100 Ks českých mincí z 2 % na 3 % (min. 100 Kč zůstalo nezměněno), u výměny EUR je činí poplatek 2 %. Výměna nebo připsání běžně poškozených bankovek a mincí je zdarma. Mění se také poplatek vztažený ke spotřebitelskému úvěru, nově za vedení účtu, správu úvěru a výpisy písemnou formou zaplatíte měsíčně 79 Kč. S výpisem elektronicky ušetříte dvacku (59 Kč).

LBBW

LBBW od května nabízí novou položku s názvem autorizační karta k internetovému bankovnictví – pokud máte zájem, připravte si 490 Kč. Už v dubnu banka přidala u depozitních produktů možnost zasílání výpisu emailem a upravila minimálních zůstatků na účtu, u hypotečních úvěrů byl snížen poplatek za poskytnutí hypotečního úvěru.

Volksbank

Od 7. května banka zruší pojištění platebních karet Super a Premium, čímž zůstanou tři základní tarify Basic, Classic a Extra. Od změněného sazebníku Volksbank je možné také čekat zavedení nových poplatků – došlé platby z oblasti Evropské unie za 150 Kč, odchozí platba do EU přijde bratru na 250 Kč.

Evropsko-ruská banka

ERB stojí tak trochu v pozadí, což se ale management banky rozhodl změnit. V tom má pomoci i studentské konto, které banka nově nabídla od 1. 5. 2012. Bezplatné založení a vedení účtu, zasílání pravidelného elektronického výpisu, založení elektronického bankovnictví, dotaz na zůstatek a první 3 výběry v měsíci z bankomatu v ČR se zdají být dobrým lákadlem. Zdarma v bance student dostane vydání první VISA karty (další za 200). Změní se i ceny bezhotovostního platebního styku: tuzemský příkaz k úhradě na účty u banky vyjde na 6 Kč, zadarmo bude prostřednictvím internetového bankovnictví. Odchozí platba na účty jiných bank vyjde studenta na 20 Kč na pobočce, přes internetové bankovnictví bude zdarma.

.

Všem klientům se změní cena platebních příkazů přes internet – banka poplatky zrušila. Změnu, souhlas, nebo zrušení inkasa je však nově možné uskutečnit pouze přes pobočku. Za osobní převzetí výpisu z účtu na obchodním místě banky zaplatíte nově 100 Kč. Ušetří i majitelé VISA Gold Premium – roční poplatek za vedení karty a pojištění se sníží na 4 450 Kč.



Změny v sazebnících v květnu – co vás čeká a kde?

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15566170816

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2620
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7020
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8330
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5365
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,9990
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4050
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0774
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více