Fio banka

Fio banka

Fio banka, a.s.
Předseda představenstva a generální
ředitel: Mgr. Jan Sochor
Sídlo: V Celnici 10, 117 21 Praha 1
Tel.: 224 346 111
E-mail: fio@fio.cz, www.fio.cz

Kód banky: 2010

Infolinka: +420 224 346 800

Blokace karet: +420 224 346 777

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 1 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 0,32 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2017
Banka roku
2016
Banka roku
2015
Banka roku
2014
Ohodnoťte banku

Porota 4Q 2010 59
Bedřich Danda

Fio banka své místo na trhu teprve hledá. Pro podnikatele však nabízí zajímavé a často i nejvýhodnější produkty na trhu. Typickým produktem, který nutně podnikatelé ocení je nejlevnější platba v měně EURO do zahraničí. Zcela jistě má však banka před sebou dobrou budoucnost.

František Pavelka

Její bezpoplatková strategie se osvědčuje, zároveň se plní má původní úvaha, že její minulost se bude silně projevovat i v jejích aktivitách (investiční obchody).

Miroslav Zeman

Nová banka v hodnocení OVB Vstřícné banky se hned ve III. čtvrtletí stala Nejvstřícnější bankou tohoto čtvrtletí. Jak si banka vedla v této souvislosti ve čtvrtletí následujícím?

Čtvrtletí začala nejnovější tuzemská banka investicí do vzdělávání svých klientů. Největší český on-line broker Fio banka a RM SYSTÉM, česká burza cenných papírů spouštějí podzimní sérii vzdělávacích seminářů. Stejně tak díky Fio bank získají studenti možnost pokusit se investovat do cenných papírů. RM-SYSTÉM, česká burza cenných papírů ve spolupráci s Fio bankou spustila v rámci projektu finančního vzdělávání nové kolo studijního výukového programu StudentBroker. Programu se účastní poprvé studenti 13 vysokých škol a univerzit z celé ČR.

Banka se také pochlubila přílivem nových klientů. Fio banka zažívá velký zájem o své služby. Od integrace bankovních produktů do jejího portfolia, která proběhla k začátku září, získala do konce října přes 7000 nových klientů. Za třetí čtvrtletí se stala Nejvstřícnější bankou klientského ratingu v ČR.

Eva Poláchová

Od 8. 11. 2010 dochází ke změnám v nabídce spořicích a vkladových produktů Fio banky. Nově jsou zřízeny termínované vklady s obnovou na 36, 48 a 60 měsíců pro ty, kteří si přejí své prostředky uložit dlouhodobě (v korunách, eurech i dolarech). Sazby termínovaných vkladů jsou pro fyzické osoby nově pevné - střadatelé tak mají jistotu, že se jim úrok až do splatnosti vkladu nezmění. Pro právnické osoby jsou od dnešního dne všechny sazby vyhlašované. V rámci změn byly z nabídky vyřazeny vklady s výpovědní lhůtou a Prémiový vkladový list, které byly nahrazeny standardními termínovanými vklady s fixní sazbou.

Zároveň s účinností od 8. 11. 2010 dochází ke změnám úrokových sazeb. Sazba Fio konta v korunách se mění z 1,60 % p.a. na 1,35 % p.a., v EUR z 0,90 % p.a. na 1,00 % p.a.

Otakar Schlossberger

Fio banka, a. s., jak sama píše na svých internetových stránkách, je bankou nové generace zaměřené na investice do cenných papírů a poskytování běžných bankovních služeb bez poplatků. Toto její motto je celkem příznačné, neboť s produkty spojenými s investicemi do CP má velké zkušenosti jako OCP a bankovní služby si banka osahala, kdy skupina Fio provozovala družstevní záložnu.

 

Internetové stránky jsou přehledné, lze nalézt vše potřebné a důležité pro klienta. Jen na první pohled spíše vnímám to, že banka je určena pro podnikatele,nikoliv pro spotřebitele. Až na další „proklikání“ se lze dočíst, že banka je i pro obyčejného občana.

 

Banka má nevýhodu v tom, že prodejních míst není tolik jako u velkobank působících na území ČR. Ve srovnání však s bankami stejného rozsahu je síť Fio na dobré úrovni. Lze předpokládat, že pokud bude dobře fungovat IB, lze tuto nevýhodu překlenout. Banka dává také dobrý návod, jak se stát jejich klientem a co vše pro to udělat.

 

Protože je to nová banka, historie se opírá o původní společnosti. Totéž se týká i hospodářských výsledků banky.

 

Ani v tomto posledním čtvrtletí roku jsem nenašel informace, které by odpovídaly tomu, že se banka hlásí ke společenské odpovědnosti. Není k nalezení ale ani reklamační řád nebo etický kodex. Přestože je k dispozici i mapa stránek,, tak jsem tyto dokumenty nenašel. Proto v této části bude hodnocení i nadále minimální.

 

Hodnocení v I. části zvyšuji o jeden bod, hodnocení II. části, bohužel k výše uvedenému, ponechávám na původní výši.

Bankovní poplatky 4Q 2010 83.8
Bankovní poplatky.com

Nově hodnocená banka v minulém čtvrtletí zazářila. A protože nedošlo k žádným změnám i nadále platí, že vedle mBank je Fio banka nejlevnější bankou na trhu. Navíc poskytuje celou řadu služeb (jako třeba hotovostní operace, podnikatelské účty apod.) a má celkem hustou pobočkou síť, kterou i nadále rozšiřuje. Struktura bankovních poplatků je pro klienty přívětivá. V poslední době se banky soustředí na zlevňování europlateb. Ty má Fio banka již delší dobu na úrovni 1 euro (respektive 2 eura).

Poslední změny jsme zaznamenali k datu 1.9., takže v aktuálním IV. čtvrtletí není důvod měnit hodnocení z předchozího období.

Sazebník banky patří i nadále k těm přehlednějším, kdy všechno najdete v jednom dokumentu, který je přitom jen na pěti stranách. Pro někoho může působit rušivě oceňování poplatků i v jiných měnách než jenom v korunách. V sazebníku také najdeme na relativně malém prostoru množství hvězdiček a pomocných vysvětlení.

Fio se ve všech průzkumech umísťuje i ve  IV. čtvrtletí se svým běžným účtem na druhém místě, hned za mKontem. To je patrné zejména v Klientském indexu Kalkulátoru bankovních poplatků. Navíc u klientů, kteří poptávají také hotovostní operace, posunuje se Fio banka pravidelně na místo první. U kalkulátoru bankovních poplatků je například účet nejlevnější pro aktivního bankovního klienta.

 

Veřejnost 4Q 2010 89.2
Jaroslava Borecká
Josef Marcián
Jaroslav Uhlárik

Mohu hodnotit jen kladně a to hlavně vstřícnou poplatkovou politiku banky, kdy se za běžné služby nic neplatí. Tedy kromě výběru z bankomatu, ale těch 6 kaček za měsíc mě nezabije. Trošku chybí širší nabídka produktů - půjčky, hypotéky. Také kontokorent zdá se trošku drahý za jednorázový poplatek, nicméně pokud jsem se správně díval, zase se neplatí za vedení. Co se týká poboček, nemohu moc hodnotit, neb jsem tam byl jen jednou založit účet. Internetové bankovnictví je velice dobré a to jsem už využíval, či ještě využívám IB jiných bank. Takže pro mé účely a účely velké části populace určitě ideální banka. Snad nezačne vymýšlet podobné nesmysly jako mBank. Howgh!

Tomáš Mázdra

Naprostá spokojenost s se službami dané banky. Vše co očekávám od účtu mám za nula. V případě dotazů rychlá a spolehlivá odpověď . 

Výměna karty by jistě mohla proběhnout bez návštěvy pobočky.

Vladimír Pražák
Martin Skalický

Vsechny standardni sluzby zdarma, vyhodne EUROpltaby, jen zatim skoda ze nemaji vlastni karty :)

Petr Vít

Zatím nemá moc velkou škálu služeb...  nemá hypotéku a podobně... 

Vladimír Dědek

Super přístup, vše zdarma, možnost investovat do akcií, zdarma semináře.

Patrik Havrda

Tuto banku mohu hodnotit pouze z hlediska výhodnosti bankovních poplatků, který jsem nastudoval při nedávném výběru vhodné banky pro můj osobní účet z důvodu odchodu od České spořitelny kvůli zmíněné výši popatků. Banka má bez poplatků vše co běžný zákazník využívá, není nijak omezený počet příkazů k úhradě za měsíc. Je pouze zpoplatněný výběr z bankomatu, ale nevysokou částkou.

Katka Coufalová

velice se mi líbí poplatková politika banky


Pobočky

Bankomaty