Raiffeisenbank

Raiffeisenbank

Raiffeisenbank a. s.
Igor Vida, předseda představenstva a generální ředitel
Hvězdova 1716/2b, 140 78 Praha 4
Tel.: 225 541 111
E-mail: info@rb.cz, www.rb.cz

Kód banky: 5500

Infolinka:+420 800 900 900

Blokace karet: +420 800 900 900

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 3,36 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 1,86 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2010
1. čtvrtletí
2010
Ohodnoťte banku

Porota 2Q 2012 57,5
Bedřich Danda
Petr Kučera
Miroslav Zeman

 

Oproti prvnímu čtvrtletí, ve kterém banka příliš novinek nenabídla, zažila ve druhém čtvrtletí přímo boom s novými kartami.

Vyjma levnějších hypoték přišla na trh s novým typem základní kreditní karty. Easy karta nabídne klientům nulové poplatky za vedení, jednoduchou správu a její součástí je i slevový program Sphere. Novinkou je i startovací karta bez dokládání příjmu. To ale není vše. V České republice je možné poprvé získat „Rolls-Royce mezi kreditními kartami“. Kartu MasterCard World Elite nabízí Raiffeisenbank klientům své privátní banky Friedrich Wilhelm Raiffeisen, držitelé karty získají ojedinělé služby především v oblasti concierge a pojištění. Privátní bankovnictví FWR tak přináší na český trh další ojedinělou službu, důraz na kvalitní a inovativní služby se odráží v prudkém nárůstu aktiv pod správou FWR. K tomu však Raiffeisenbank připravila ještě jednu speciální nabídku - prestižní kartu Visa Gold při příležitosti konání Raiffeisenbank Prague Golf Masters, nejvýznamnějšího golfového turnaje v České republice. Milovníci golfu tak s touto kartou mohou získat řadu slev na golfová hřiště i vybavení. Kartu je navíc možné získat na půl roku zdarma.

V neposlední řadě stojí za zmínku žádost o přidělení licence pro nově vytvořenou penzijní firmu s názvem Raiffeisen penzijní společnost a.s., o kterou si Raiffeisenbank zažádala u České národní banky. Akcionáři nové společnosti jsou Raiffeisenbank a slovenská Tatra Asset Management.

Oproti prvnímu čtvrtletí je tedy u Raiffeisen bank vidět jasný pohyb. Její hodnocení bych proto lehce navýšil. 

Jan Klička

Banka nezaspala a ještě před snížením centrální úrokové sazby zlevnila hypoteční úvěry o 0,5 bodu a zvýšila slevu za vedení běžného účtu. Obě věci jsou co do vstřícnosti banky velmi pozitivní. Kromě toho banka myslí i na drobnější střádaly. Nabízí jim dluhopis s ročním úročením 2,4 procenta. Když k tomu přidáte novou kreditní kartu Easy, banka si zaslouží velké produktové plus. Minimálně za tento kvartál. 

Martina Hedvičáková

 

Oproti předcházejícímu čtvrtletí byla aktivnější naopak Raiffeisenbank. Raiffeisenbank, která zlevnila hypotéky a rozšířila své věrnostní výhody pro klienty.

Raiffeisenbank uvádí na trh nový typ základní kreditní karty. Easy karta nabídne klientům nulové poplatky za vedení, jednoduchou správu a její součástí je i slevový program Sphere. Novinkou je i startovací karta bez dokládání příjmu.

Raiffeisenbank posílí kapitál o dvě miliardy korun. Raiffeisen Bank International AG (RBI) vykázala v prvním čtvrtletí konsolidovaný zisk ve výši 541 milionů eur, což představuje meziroční nárůst o 100,4 %. Zisk před zdaněním vzrostl o 69 %t na 685 milionů eur a zisk po zdanění o 88 % na 574 milionů eur. Výnos na akcii se tak zvýšil z 1,13 eura na 2,52 eura.

Raiffeisenbank vydává nový prémiový dluhopis s ročním výnosem 2,4 %.

Raiffeisenbank začíná nabízet klientům kartu MasterCard World Elite své privátní banky Friedrich Wilhelm Raiffeisen. Držitelé karty získají ojedinělé služby především v oblasti concierge a pojištění. Privátní bankovnictví FWR tak přináší na český trh další ojedinělou službu, důraz na kvalitní a inovativní služby se odráží v prudkém nárůstu aktiv pod správou FWR.

Bankovní poplatky 2Q 2012 72.5
Bankovní poplatky.com

 

Raiffeisenbank svoji poplatkovou politikou směřuje klienty k maximálnímu využívání eKonta při splnění podmínek pro věrnostní výhody, tedy varianty Prémium. V aktuálním čtvrtletí nedošlo k žádným strukturálním ani jiným významným poplatkovým změnám, takže hodnocení z minulého kvartálu neměníme.

RB už delší dobu nepřišla s významnými změnami sazebníku a v tomto trendu pokračovala i v aktuálním II. čtvrtletí 2012. Banka v tomto kvartále na druhé straně představila celkem sympatické výhody kolem nabídky svých hypoték – jejich zlevnění plus sleva pro hypoteční klienty za vedení běžného účtu. RB také v tomto čtvrtletí přišla s nabídkou nového typu kreditní karty (Easy karta), kde z našeho pohledu zaujmou samozřejmě nulové poplatky za vedení účtu ke kreditní kartě. V minulém čtvrtletí jsme psali, že vzhledem k pasivitě banky, hodnocení v této části snížíme, nicméně s ohledem na tyto pozitivní novinky, které přerušily delší dobu bez poplatkových aktivit, jej zatím ponecháváme na stejné výši.

Sazebník nedoznal žádných grafických změn a patří tak stále k těm přehlednějším a klienti by se v něm mohli dobře orientovat. Lépe je poznat, co všechno patří do preferovaného eKonta. U RB je třeba vyzdvihnout, že jako jedna z mála bank vydává při změnách sazebníku speciální pdf. dokument, kde nejen, že popíše seznam změn s původní a novou cenou (dokonce i s výpočtem rozdílu), ale také přidá tipy a alternativy pro klienty, kteří jsou změnou nějak postiženi. V rámci aktuálního čtvrtletí se podoba sazebníku nezměnila a tak hodnocení neměníme.

Q Report Scott & Rose nezaznamenal žádné změny ročních nákladů a to ani u standardního (1.799 Kč), ani u aktivního (2.307 Kč) bankovního klienta. V Kalkulátoru bankovních poplatků také nedošlo k posunům. Po minulém snížení jsme se rozhodli tentokrát hodnocení ponechat na stejné úrovni.

RB zlevnila hypotéky a rozšířila věrnostní výhody, 2.4.2012

Klienti aktivně využívající další produkty z nabídky Raiffeisenbank získali ještě výhodnější hypotéky než doposud. Kromě plošného snížení úrokových sazeb až o 0,5 procentního bodu banka totiž rovněž navyšuje slevu za vedení běžného účtu u banky.

Nová Easy kreditní karta: nulové poplatky, jednoduchost a slevový program, 4.6.2012

Raiffeisenbank uvedla na trh nový typ základní kreditní karty. Easy karta nabídne klientům nulové poplatky za vedení, jednoduchou správu a její součástí je i slevový program Sphere. Novinkou je i startovací karta bez dokládání příjmu.

Zvýhodnění variabilní hypotéky, 26.6.2012

Raiffeisenbank snížila úrokové sazby na Variabilní hypotéce – obdobě u kontokorentu zajištěného nemovitostí. Banka přešla z denního Priboru na měsíční a až o 0,9 procentního bodu snížila úrokovou přirážku, klienti tak měsíčně na průměrné hypotéce ušetří několik set korun.

Veřejnost 2Q 2012 46.7
Petr Svoboda
Petr Vít
Psenda Psendovic
Petr Kolomazník
Hynek Folwarczny
Tomas Havrlant

Vysoke poplatky a neochota banky s tím něco dělat. A jen nabízejí možnost uvěru, vždy když jim volám. Ale nikdy nenabídly možnost slevy. A pokud se už stane, že nabídnou slevu, tak jen v případě, že tam pošlete velký obnos peněz.


Sazebníky

Pobočky

Bankomaty