Raiffeisenbank

Raiffeisenbank

Raiffeisenbank a. s.
Igor Vida, předseda představenstva a generální ředitel
Hvězdova 1716/2b, 140 78 Praha 4
Tel.: 225 541 111
E-mail: info@rb.cz, www.rb.cz

Kód banky: 5500

Infolinka:+420 800 900 900

Blokace karet: +420 800 900 900

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 3,36 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 1,86 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2010
1. čtvrtletí
2010
Ohodnoťte banku

Porota 1Q 2015 65,1
Martina Hedvičáková

I Raiffeisenbank reaguje na situaci na trhu a opět spustila své tradiční jarní Hypodny. Klienti mohou získat slevu na úrokové sazbě, mimořádný bonus 4000 Kč při podpisu hypotéky i možnost bezplatných mimořádných splátek.

Raiffeisenbank od 1. února spustila nový spořicí účet bez výpovědní lhůty, který se s úrokovou sazbou 1,3 %.

Miroslav Zeman

Raiffeisenbank působí jako velmi profesionální banka, která má zmáknutou strategii vůči individuálním klientům a umí jim přizpůsobit svou nabídku. Raiffeisenbank je totiž středně velká banka, která na individuálním přístupu postavila svou politiku. Kromě individuálního přístupu také boduje RB nízkými poplatky a různými bonusy za používání svých produktů zejména účtu. Je pravdou, že jinou cestu ani tyto banky nemají. Velkým bankám nemohou masovostí klientely a produktů konkurovat, proto musí nabízet něco jiného, speciálního. Lze říci, že toto banka docela dobře umí.

Raiffeisenbanku si také velmi dobře pamatujeme jako úplně, historicky první Vstřícnou banku, kterou se stala za první čtvrtletí roku 2010.

Nový rok započala Raiffeisenbank informací o vývoji počtu svých hypoték. Podle tvrzení banky se počet hypoték zvýšil v roce 2014 o celých 11 procent.  Lze dodat, že i v případě hypoték uplatňuje banka ve své politice a strategii individuální přístup ke klientům.

Raiffeisenbank od 1. února spustila nový spořicí účet bez výpovědní lhůty, který se s úrokovou sazbou 1,3 % zařadil dle tvrzení banky mezi nejvýhodnější spořicí účty na českém trhu.

V březnu se banka nezapomněla pochlubit výší odměn, které poskytla svým klientům za používání kreditních karet. Raiffeisenbank již na odměnách za používání kreditních karet vyplatila přes 100 milionů korun. O odměnách ke kreditním kartám, které sami o sobě působí jako skvělý produkt si myslím své.

Raiffeisenbank se také pochlubila dubnovým zvýhodněním svých hypoték. Raiffeisenbank je pojala jako tradiční jarní Hypodny. Klienti mohli získat slevu na úrokové sazbě, mimořádný bonus 4000 Kč při podpisu hypotéky i možnost bezplatných mimořádných splátek. Ne že by podobné věci nenabízely i jiné banky, nicméně banka to umí hezky zabalit a přidat pentličku, což působí mile.

Bedřich Danda
Otakar Schlossberger

Banka má poměrně nápadné internetové stránky, kde převažují firemní barvy – žlutá a černá. Orientace na internetových stránkách není až tak dobrá. Sazebník jsem musel hledat přes vyhledávač a pak se objevil. Je připravena změna již k 1. 7. 2015. Reklamu na RBCZ lze nalézt v podobném duchu, jako jsou nyní jejich internetové stránky. Nicméně osobně na mne banka nepůsobí nijak výrazně.

Banka se hlásí ke společenské odpovědnosti nejen potřebným, ale i v oblasti kultury, vzdělávání a sportu, i když jen okrajově.  

Markéta Grušáková

Banka spustila v prvním čtvrtletí nový spořicí účet, navíc bez výpovědní lhůty, který dokáže jeho majitelům zhodnotit finance až o 1,3 procenta. Nadále také zůstává mezi nejlepšími společnostmi poskytujícími hypotéky. Za první čtvrtletí uzavřela banka 1600 hypoték v celkovém objemu téměř 3,2 miliardy korun.

Bankovní poplatky 1Q 2015 77.5
Bankovní poplatky.com

Žádné změny

Veřejnost 1Q 2015 50
Jana Kovačiková

Raiffka je je banka, která ukázala, že to s klienty umí. Vezla se dokonce i na bankovních poplatcích či bonusech za vedení účtu, jinak pozitivní ohlas

Milan Mroczkowski

Účet zatížen podmínkami, některé služby mohou být pro některé zákazníky zajímavé.

Vladislav Král

Sazebníky

Pobočky

Bankomaty