Komentované zprávy bank:
ČS získala zlatý hattrick a Fio naděluje úroky


15. 01. 2020  00:02     Redakce     komentáře (0)

KOMENTOVANÉ TISKOVÉ ZPRÁVY Z BANK:

O čem nás naše banky informují? A jak moc jsou jejich tiskové zprávy zajímavé? Podíváme se na ně trochu veselýma a trochu kritickýma očima. ČTĚTE DÁLE!

Komentované zprávy bank: ČS získala zlatý hattrick a Fio naděluje úroky




Komentované zprávy nejsou přesnými či seriózními zprávami o krocích bank a jejich náplni. Jedná se o odlehčený komentář a ironizování tiskových zpráv z bank, které jsou často strohé, vážné a banky se v nich rády nekriticky chválí.

Reakce některých zástupců bank na naši novou rubriku svědčí o faktu, že výše uvedený smysl této rubriky zatím nepochopili. Připomínáme, že se nejedná o aktuální zpravodajství, ale o výběr zpráv z předchozího čtvrtletí, které jsou zajímavé ke komentování a zároveň mohou sloužit k hodnocení bank v našem projektu Vstřícná banka.

Tento týden jsme vybrali následující zprávy, které banky vydaly v předchozím čtvrtletí. Čtěte!


Česká spořitelna získala v soutěži Zlatá koruna šest medailí. Zlatý hattrick si odnáší za nejlepší hypotéku, prémiovou kartu Visa Infinite a projekt Nová krev


ČS logo Česká spořitelna uspěla v soutěži Zlatá koruna a za své produkty a služby si odnesla hned tři zlaté medaile – za nejlepší hypotéku, platební kartu Visa Infinite k účtu Erste Premier a firemní úvěr Nová krev. Úspěch slaví také naše dceřiné společnosti - Stavební spořitelna ČS a Penzijní společnost ČS. V kategorii společenská odpovědnost získal stříbrnou medaili projekt zaměřený na finanční vzdělávání dětí Abeceda peněz.

Tři zlaté medaile v soutěži Zlatá koruna jsou skvělý výsledek. Ale stejný výsledek dosáhla například i mnohem menší Air Bank, nebo Fio banka. Je vidět, že menší banky v oblasti inovací a kvality produktů za velkými bankami vůbec nezaostávají. Naopak jim směle a hrdinně konkurují.


Na jaře jsou v Raiffeisenbank štědří…


Reiff logo Předzvěstí jara se už tradičně staly Hypodny u Raiffeisenbank. Zájemci o nový hypoteční úvěr mohou při splnění podmínek od 18. 2. do 28. 6. 2019 po podpisu smlouvy získat mimořádný bonus ve výši 5000 Kč. Banka navíc nabízí sjednání úvěru s pomocí takzvaného vzdáleného hypotečního poradce, díky kterému lze vše řešit z domova.

Že by byli v Raiffeisenbank štědří pouze na jaře? Alespoň tak si lze vyložit název zprávy. Štědrostí rozumí banka mimořádný bonus ve výši 5 tisíc korun. Štědřejší banku jsme tu snad ještě nikdy neměli – míněno ironicky. Ale co si klienti tedy počnou v létě, když už RB tak štědrá není? Má smysl si teď u neštědré banky brát hypotéku, nebo se spíš obrátit na štědřejší konkurenci? Problémem slevových akcí a bonusů, nebo sezónní štědrosti je fakt, že si na ně klienti zvyknou a pak je očekávají i do budoucna. Za standardních neštědrých podmínek se jim pak do sjednávání služby moc nechce.


Fio banka znovu zvyšuje úrokové sazby a zavádí rostoucí pásmové úročení


Fio Česká Fio banka reaguje na rostoucí úrokové sazby na trhu jejich znovunavýšením a zároveň zavádí rostoucí pásmové úročení u spořicích účtů, kdy úrok roste s výší vložené částky. Lze tak dosáhnout až na úrokovou sazbu 0,60 %. Spořicí účet tak nyní nabízí atraktivní úrokovou sazbu při zachování okamžité dostupnosti uložených peněz. Zatraktivnění sazeb se týká i termínovaných vkladů.

I Fio začala už na konci roku 2018 navyšovat úrokové sazby u svých spořících a termínovaných účtů. I když ČNB zvyšovala své úrokové sazby po celý rok 2018 a to dost výrazně, banky začaly reagovat poměrně se zpožděním. Důvodem je i skutečnost, že banky mají stále velké množství hotovosti a spíše hledí kam by mohly investovat a tyto prostředky zhodnocovat, než přijímat další. Je ale zřejmé, že nejen u úvěrů, ale i u spořících produktů začalo docházet ke zvyšování sazeb.


Další komentované zprávy bank: K hypotéce od ČS pojištění zdarma, KB má Apple Pay naleznete zde!



Komentované zprávy bank: ČS získala zlatý hattrick a Fio naděluje úroky

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15590447504

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2620
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7020
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8330
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5365
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,9990
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4050
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0774
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více