Komentované zprávy bank:
Klienti KB si počtou a Sberbank se chlubí čistým ziskem


17. 01. 2020  00:03     Redakce     komentáře (3)

KOMENTOVANÉ TISKOVÉ ZPRÁVY Z BANK:

O čem nás naše banky informují? A jak moc jsou jejich tiskové zprávy zajímavé? Podíváme se na ně trochu veselýma a trochu kritickýma očima. ČTĚTE DÁLE!

Komentované zprávy bank: Klienti KB si počtou a Sberbank se chlubí čistým ziskem




Komentované zprávy nejsou přesnými či seriózními zprávami o krocích bank a jejich náplni. Jedná se o odlehčený komentář a ironizování tiskových zpráv z bank, které jsou často strohé, vážné a banky se v nich rády nekriticky chválí.

Reakce některých zástupců bank na naši novou rubriku svědčí o faktu, že výše uvedený smysl této rubriky zatím nepochopili. Připomínáme, že se nejedná o aktuální zpravodajství, ale o výběr zpráv z předchozího čtvrtletí, které jsou zajímavé ke komentování a zároveň mohou sloužit k hodnocení bank v našem projektu Vstřícná banka.

Tento týden jsme vybrali následující zprávy, které banky vydaly v předchozím čtvrtletí. Čtěte!


Klienti KB mají zvýhodněný přístup k podnikatelskému zpravodajství ČIANEWS


KB Komerční banka (KB) nabízí nově ve spolupráci s Českou informační agenturou (ČIA) svým klientům ze segmentu Small Business zvýhodněný přístup k rozsáhlému ekonomickému zpravodajství ČIANEWS. Klienti banky mají od února 2019 k dispozici na míru připravené zprávy o tendrech, investičních záměrech a dalších obchodních příležitostech ze svého oboru nebo regionu.

Asi nebudeme přepokládat, že nějací lidé se stanou klienty Komerční banky jen kvůli tomu, že budou zvýhodněný  přístup k podnikatelskému zpravodajství. Na druhou stranu se však jedná o příjemný bonus pro současné klienty. Týká se to sice jen podnikatelů a nikoliv retailových klientů, ale je to docela dobrý nápad, který může danou cílovou skupinu pozitivně zasáhnout.


Výsledky skupiny MONETA za rok 2018


Moneta MONETA dnes zveřejnila konsolidovaný čistý zisk za rok 2018 ve výši 4,2 miliardy Kč (nárůst o 7,1 % oproti roku 2017) a návratnost hmotného kapitálu 17,9 % (nárůst o 190 bazických bodů oproti roku 2017). Vedení společnosti plánuje navrhnout akcionářům ke schválení výplatu dividendy za rok 2018 ve výši 3,1 miliardy Kč, což představuje výplatní poměr ve výši 75 %.

Za rok 2018 vykázala Moneta poměrně vysoký zisk 4,2 miliardy korun, který byl o 7,1 procenta vyšší než před rokem. Hned je také jasné, že 3,1 miliardy korun bude vyplaceno na dividendách. Jedná se o 75 procent zisku. I tato banka je tak příkladem toho, že zisky bank jsou předimenzované a banky jen minimum zisku investují zpět do rozvoje produktů a služeb. V případě Monety můžeme ocenit, že veškerý zisk nekončí v zahraničí, jako tomu bylo dříve.


Sberbank dosáhla v roce 2018 čistý zisk 377 milionů Kč


Sberbank Sberbank CZ vykázala za rok 2018 dle předběžných neauditovaných výsledků čistý zisk ve výši 377 milionů korun. Provozní výnosy před tvorbou rezerv a opravných položek se meziročně zvýšily o 7,6 % na celkových 2,4 mld. Kč.

Zisk této poměrně již starší banky na trhu odpovídá ziskům mnohem mladších nízkonákladových bank. Bance to zřejmě stačí, i když je nasnadě položit si otázku, jestli banka v konkurenci nezaspala. Určitě však bude ještě lépe. Uvidíme, jak si banka povede v roce 2019.


Minulé komentované zprávy bank: ČS získala zlatý hattrick a Fio naděluje úroky



Komentované zprávy bank: Klienti KB si počtou a Sberbank se chlubí čistým ziskem

idodohblessing@gmail.com
Ranner zajam Dajemo gotovinske kredite od 5000 do 50000 eura, 50000 do 300 000 evra po godišnjoj sto...
marisa
MOJ TESTIMONY Dobar dan,  moje ime je Jeremy Katica, građanin sam hrvatske. Želim da svjedočim o d...
joseluisloans@gmail.com
MOJ TESTIMONY Dobar dan,  moje ime je Jeremy Katica, građanin sam hrvatske. Želim da svjedočim o d...
Diskutovat (3)


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více