Expobank CZ

Expobank CZ

Expobank CZ a. s.
Ilya Mitelman, předseda představenstva,
Vítězná 126/1, 150 00 Praha 5
Tel.: 233 233 233
E-mail: info@expobank.cz, www.expobank.cz

Kód banky: 4000

Infolinka:+420 844 844 822

Blokace karet: +420 272 771 111

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 201 milionů Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 52 milionů Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

Ohodnoťte banku

Porota 2Q 2013 57
Bedřich Danda

Své hodnocení mírně snižuji

Petr Kučera
Dalibor Z. Chvátal

ČSOB: Potěšilo rozšíření akceptace všech karet ČSOB v oddílech České pošty, už tak nejsou jen doménou ERA/PS. Teď ještě další krok k akceptaci všech karet bez ohledu na vydavatele.

GE: GE Money Manager je příjemný grafický nástroj pro osobní finance, potěšilo, že si už rozumí s transakcemi kreditními a debetními kartami.

 

 

Je vidět, že banky postupně začaly ustupovat od poplatků za vedení hypotéky, jiné jej stále drží, ale jeho existenci zvýhodňují úrokovou sazbou. Stoupá počet spotřebitelských soutěží. Ty mají jednak udržet stávající klienty a naučit je používat služby banky, ale zároveň výrazně levnějším způsobem (od standardní reklamy) sehnat nové klienty.

Martina Hedvičáková

Také LBBW zareagovala na nabídku konkurenčních hypoték a nabízí úrokové sazby 2,73 % p.a. s fixací na 5 let a bez poplatku za správu úvěru platí od 15. dubna 2013.

Jan Klička

Hypotéka na pět let s fixací 2,73 procenta. To je velmi sympatická nabídka LBBW banky, která pokračuje v nastoupeném trendu být „hypotečně přitažlivá“. Chtělo by to určitě rozšířit i další nabídky.

Bankovní poplatky 2Q 2013 66.3
Bankovní poplatky.com

Struktura bankovních poplatků se u této banky ani v aktuálním II. čtvrtletí nezměnila. Hodnocení v této části proto ponecháváme na stejné úrovni jako v minulém kvartále.

Banka tentokrát nepřišla s žádnými významnými pohyby. Jedinou a poněkud méně příjemnou změnou je, že debetní karta Maestro již nebude součástí nově otevřených kont IQkonto ZDARMA (poplatek 20 Kč měsíčně). Vzhledem k této jedné změně, hodnocení v této části zatím ponecháváme na stejné úrovni jako minule.

Sazebník nedoznal žádných grafických změn a tak platí hodnocení z předchozího čtvrtletí. Je sice celkem viditelné, co všechno spadá pod balíčkové účty, přesto by mohl být sazebník poněkud přátelštější ke klientům. Členění jednotlivých částí uvnitř kapitol je graficky nepřehledné a především nevýrazné. V sazebníku se špatně orientuje. Jinak je dostupný jak ve formátu html, tak ve formátu pdf. Pro klienty je také přínosné, že má banka zároveň na stejném místě archív sazebníků (pdf. dokumenty) s přesnými daty změn. Banka také pravidelně dopředu informuje v tiskových zprávách o změnách ve svém sazebníku a k tomu přikládá i dokument, kde jsou změny popsány, takže klient hned ví, jakých služeb se budou týkat. Hodnocení v této části zatím není důvod měnit.

 

Podle Q Reportu Scott & Rose došlo ke zdražení nákladů standardního klienta, který ročně nově zaplatí 1.357 Kč (minule 1.249 Kč), u aktivního klienta se jeho náklady nezměnily 7.999 Kč ročně. Vzhledem k opakujícímu se pohybu směrem vzhůru a celkem vysokému hodnocení banky, jsme se rozhodli její hodnocení v této části snížit o 0,5 bodu.

Veřejnost 2Q 2013 37.5
Peter Bramak
Jana Kovačiková

LBBW je pro mě neviditelná banka

Jan Komár
Miloš Nohavica

Absolutně nevýrazná banka


Sazebníky

Pobočky

Bankomaty


Tiskové zprávy Expobank CZ