Expobank CZ

Expobank CZ

Expobank CZ a. s.
Ilya Mitelman, předseda představenstva,
Vítězná 126/1, 150 00 Praha 5
Tel.: 233 233 233
E-mail: info@expobank.cz, www.expobank.cz

Kód banky: 4000

Infolinka:+420 844 844 822

Blokace karet: +420 272 771 111

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 201 milionů Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 52 milionů Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

Ohodnoťte banku

Porota 4Q 2010 56,9
Bedřich Danda

LBBW je banka, která může podnikatele potěšit, ale pouze v případě, že je podnikateli dostupná. To se bohužel nedá říci především v případě mimopražských podnikatelů.

LBBW však byla jako malá banka poměrně aktivní a tak ve čtvrtém čtvrtletí přinesla několik novinek. Jednou z novinek je tak poměrně výrazné snížení hypotečních úvěrů, či rozšíření možností rizikového připojištění k hypotékám.

František Pavelka

LB=BW se drží a snaží, ale zatím ještě podle mého názoru nebyla s to překročit svůj stín.

Miroslav Zeman

Jak si vedla LBBW ve srovnání s III. čtvrtletím, které bylo z hlediska banky velmi aktivní?

Ani LBBW se nemůže vyhnout trendu a nebýt vstřícná v oblasti úrokových sazeb hypotečních úvěrů. LBBW Bank CZ rozšířila svou speciální nabídku na podporu hypoték na bydlení, která spočívá ve výhodné garantované úrokové sazbě, a to nyní nově i na hypoteční úvěry s fixací 5 let včetně refinancování stávajícího hypotečního úvěru. Úroková sazba začala již na 3,99 %, v listopadu byla snížena dokonce na 3,79 %.

Banka začala v říjnu nabízet ke svým hypotečním úvěrům Rizikové pojištění. Klienti banky se tak mohou pojistit proti problémům se splácením hypotečního úvěru.

LBBW se věnovala také prospěšným činnostem. V arcidiecézním muzeu Olomouc na adventním setkání významných představitelů společenského, politického, podnikatelského a akademického života i neziskového sektoru olomouckého regionu předala banka šek v hodnotě 150 000,- Kč Nadačnímu fondu ADIUVARE.

Banka přišla také s průzkumem, dle něhož 83 % obyvatel České republiky ví, že má své finance u bank pojištěny, nevědí ale přesně, do jaké výše.

Eva Poláchová

LBBW Bank CZ od 15. listopadu rozšířila svou nabídku hypotečního úvěru o Rizikové pojištění od Allianz pojišťovny, a.s.  a nabídla úrok 3,79% p.a. pro jakoukoliv hypotéku na bydlení

Otakar Schlossberger

Universální banka s celou škálou produktů jak v oblasti depozit, tak úvěrů vč. hypotéčních. Banka nabízí na svých stránkách spořící účet s úrokem až 1,75 procent, který ze byl již i minulé čtvrtletí. Ostatní produkty zde již také byly prezentovány.

 

Nezaznamenal jsem žádnou výraznou reklamní kampaň, která by mne jako spotřebitele přímo oslovila v této etapě. Dříve však oslovení veřejnosti bývalo výraznější.

 

Internetové stránky banky jsou celkem přehledné až na to, že hospodaření banky je zařazeno do části „tiskové zprávy“. Lepší by bylo rovnou uvést část „hospodaření banky“ nebo „informační povinnosti“.

 

Banka se také hlásí ke společenské odpovědnosti a podílí se na sponzorování sociálně potřebným lidem. V tomto duchu pokračovala významně i ve IV. čtvrtletí, což lze vnímat velmi pozitivně.

 

Konečně se mi podařilo nelézt základní informace o hospodaření banky k 30. září t.r. Bylo nutno ale hledat přes mapu stránek, neboť údaje jsou uloženy jinde, než je lze nalézt u jiných bank.. Přesto hodnocení banky v I. skupině o jeden bod zvýším, ve druhé jej zvyšuji také o jeden body z důvodu společenské odpovědnosti, sponzoringu kultury, kodexu chování, reklamačnímu řádu a dalších dokumentů, které napomáhají „vstřícnosti“  této banky.

 

Bankovní poplatky 4Q 2010 66.3
Bankovní poplatky.com

Struktura bankovních poplatků se u této menší banky nezměnila. Nicméně banka některé svoje služby v tomto čtvrtletí zdražila. Banka působí sympaticky, proto je celkem zajímavé, že i nadále má právě tato banka poplatek za příchozí platbu z cizí banky (2 Kč), přitom ale vklad na účet je zdarma.

LBBW Bank změnila svůj sazebník k 1.11.2010. Banka zvýšila zejména poplatky za transakce uskutečněné na pobočce banky. Převod v rámci banky v papírové podobě vzrostl z 10 Kč na 35 Kč, výběr hotovosti z 30 Kč na 55 Kč jednorázově (přitom vklad hotovosti je stále zdarma). A stejně jako v minulém čtvrtletí přišla banka s nabídkou garantované úrokové sazby u hypoték 3,79 %. Kvůli tomuto zdražení mírně snižujeme hodnocení v této části o půl bodu.

Sazebník nedoznal žádných změn a tak platí hodnocení z předchozího čtvrtletí. Je sice na první pohled zřejmé, co všechno spadá pod balíčkové účty, přesto by mohl být sazebník poněkud přátelštější ke klientům. Zejména členění jednotlivých částí uvnitř kapitol je graficky nepřehledné a nevýrazné.

Z Q Reportu Scott & Rose vyplývá, že LBBW Bank je vedle ČS druhou bankou, kde došlo v posledních měsících roku 2010 k posunu. U standardního klienta z 1 025 Kč přes 1 058 Kč (k 1.10.) na 1 226 Kč na konci roku. U aktivního klienta z 6 455 Kč přes 6 505 Kč (k 1.10.) na 7 105 Kč k 31.12. Na druhé straně jak IQ konto zdarma, tak Konto 5 za 50 se v rámci různých srovnání pohybují dlouhodobě na předních místech. V rámci kalkulátoru bankovních poplatků je dokonce Konto 5 za 50 druhé nejlevnější pro aktivního bankovního klienta.

Veřejnost 4Q 2010 59
Karel Novák
Karel Novák
Jaroslav Uhlárik

Co se týká této banky, tak jsem tam měl také účet. Myslím, že poměr cena/výkon je zvláště u konta 5 za 50 velice dobrý, oproti jiným bankám. Co bych viděl jako nedostatek, tak je nemožnost zadat souhlas s inkasem a SIPO přes internet a musí se na pobočku. Taky je trošku zdlouhavější zadávání příkazů přes IB, protože je nutné ťukat čísla do čtečky. IB je také trošku nepřehledné. Co je potřeba ocenit je také vstřícná obsluha na pobočkách a rozumná otvírací doba. Také poslední dobou jsou zajímavé úrokové sazby na hypotečních úvěrech. Bance by slušela větší míra flexibility a širší nabídka produktů - podnikatelské úvěry, úvěry pro občany, zajímavější kreditní karty apod. Takže co se týká poplatků - oproti velkým bankám výborné, nicméně já využívám bezplatné služby. Howgh!

Jan Čermák
Vladimír Pražák
Petr Vít
Pavel Dvořák
Markéta Filípková

Stále hodnotím velmi vysoko, jen mně vadí, že i když mi peníze přijdou na účet dopoledne a mohu s nimi manipulovat přes net nebo přímo v bance, tak na kartě je mám až odpoledne kolem čtvrté, páté. Jak mi bylo vysvětleno v bance, je to díky tomu, že tato banka nemá vlastní síť bankomatů a peníze se na karty načítají v určitý čas dvakrát denně - ráno a odpoledne a bohužel vám cizí bankomaty nejsou ochotny ukázat stav vašich peněz na účtu. Jinak oceňuji stále osobní a příjemný přístup, kdy mi jsou zodpovězeny všechny otázky většinou ten den, kdy je vznesu, umí se i omluvit a pokud nejsou schopni zodpovědět mi můj dotaz ten den, zavolají mi a sdělí, co se děje s mým dotazem atd.

Patrik Havrda

Tuto banku mohu hodnotit pouze z hlediska výhodnosti bankovních poplatků, který jsem nastudoval při nedávném výběru vhodné banky pro můj osobní účet z důvodu odchodu od České spořitelny kvůli zmíněné výši popatků. Banka v mém výběru neobstála ani z daleka, proto uděluji nejhorší možné hodnocení.

Willibald Meinl

Jsem klientem od druhého měsíce letošního roku.Líbí se mi účet 5.za 50.Líbí se mi,že mohu vybírat ze všech bankomatů za stejný poplatek.Zdá se mi však,vysoký poplatek při výběru hotovosti v zahraničí (přes sto korun ).Jinak spokojen velmi.

Váš Klient Willibald


Sazebníky

Pobočky

Bankomaty


Tiskové zprávy Expobank CZ