Práva spotřebitelů pomáhá bránit mnoho nezávislých webů. Víme, které to jsou III. díl


07. 11. 2019  00:53     Miroslav Zeman     komentáře (0)

Server Bankovní poplatky se nekompromisně zastává spotřebitelů a brání jejich práva. Existuje však mnoho dalších nezávislých webů, které se zabývají ochranou spotřebitele, nebo pomoci spotřebitelům. Jak a v čem vám který web může pomoci a poradit? Prozkoumali jsme je!

Práva spotřebitelů pomáhá bránit mnoho nezávislých webů. Víme, které to jsou III. díl




Existuje několik velkých a významných webů, které jsou obecně známé a které poskytují komplexní pomoc a ochranu spotřebitelům. Za těmito weby stojí většinou různé spotřebitelské organizace a sdružení.


Tarifon


logo-small Jedná se o porovnávač cen služeb a tarifů tuzemských poskytovatelů mobilních a datových služeb. Výhodou je specializace webu právě na problematiku mobilních operátorů. Výrazně se zabývá i problematikou jednoduchého přechodu k jinému operátorovi.

 

Co o sobě říkají?

Tarifon je bezplatná veřejná služba akreditovaná Českým telekomunikačním úřadem. Poskytujeme nezávislé a nestranné srovnání cen telekomunikačních tarifů pro jednotlivce, domácnosti, živnostníky a malé firmy. Provozujeme tyto oficiální cenové kalkulátory: Mobilní tarify, Mobilní internet, Internet doma a Volání doma. Aktuálnost a správnost cenových kalkulátorů Tarifonu ověřuje pravidelně ČTÚ a stvrzuje ji akreditační značkou Schváleno Českým telekomunikačním úřadem.

Vladimír Stuchlý - Tarifon
Šlejnická 3/2017, 160 00 Praha 6
(zde není prodejna)

Telefon: 211 221 828
E-mail: info@tarifon.cz
Po - Pá  9 - 18 hod

Web: www.tarifon.cz


APMS


e7649128-a09e-11e4-ab23-00155d092808-logo-apms-tex

Asociace největších poskytovatelů mobilních služeb, kteří se tímto způsobem snaží o vzdělávání a informování spotřebitelů právě na poli mobilních a datových služeb.

 

Co o sobě říkají?

Asociace působí na českém trhu od roku 2003.

Předmětem její činnosti je vytváření optimálních podmínek pro rozvoj veřejných mobilních telekomunikačních sítí a poskytování veřejných mobilních telekomunikačních služeb v České republice. Vzhledem k tomu, že optimální podmínky pro rozvoj podnikatelských aktivit členů Asociace jsou založeny na otevřené soutěži, je základním cílem Asociace podpora a ochrana rovného a otevřeného trhu elektronických komunikací v České republice založeného na pravidlech respektujících ochranu hospodářské soutěže.

Sídlo: Kodaňská 1441/46, Praha 10, PSČ 101 00

IČ 75118891
DIČ CZ 75118891
Asociace není plátcem DPH.
apms@apms.cz
datová schránka: nn7uc3f

 

Web: www.apms.cz


Sdružení nájemníků ČR


logo_son_2017_top Sdružení zabývající se podporou a ochranou specifické části spotřebitelů, tedy nájemníků. Sdružení se zapsalo mediálně do historie odporem proti deregulaci nájemného. Výrazná je také právní a poradenská podpora nájemníků. Součástí služeb je i kvalitní poradenská činnost. Webové stránky působí velmi profesionálně a precizně.

 

Co o sobě říkají?

 

Sdružení nájemníků (SON ČR) je občanské sdružení a pracuje na principu lidské solidarity a neziskovosti. Služby členům odborových svazů, se kterými máme uzavřené dohody o spolupráci, budou poskytnuty po předložení odborové legitimace nebo doporučení základní odborové organizace.

SON ČR Vám pomůže orientovat se v bytové problematice, ať už jde o klasické nájemní bydlení, bytové družstevnictví nebo bydlení ve vlastním bytě.

  • Sídlo: Nám. W. Churchilla 2, Praha 3, 130 00
  • Sekretariát: tel.: +420 234 463 343, fax: +420 234 463 344, email: info@son.cz
  • Ič: 48133281

Web: www.son.cz


Business center a podnikatel


business-center-cz-300x300 Web, který se dívá na práva spotřebitelů z jiné strany, tedy ze strany podnikatelů. Vzdělávání podnikatelů jak se mají chovat ke spotřebitelům a jejich právům. Jinak se na webu objevují velmi komplexní a kvalitní informace spotřebitelského charakteru. Webové stránky působí již poměrně zastarale, ale obsah je velmi aktuální, včetně kvalitní formy vyhledávání v zákonech.

Co o sobě říkají?

Vydáváme odborné internetové deníky (např. Lupa.cz, Měšec.cz, Podnikatel.cz), pořádáme desítky významných konferencí (Czech Internet Forum, E-Business Forum, WebTop100) a prestižních společenských akcí (Křišťálová Lupa). Pravidelně připravujeme vlastní unikátní obsah, objevujeme nové informace a souvislosti, představujeme originální osobnosti, zajišťujeme netradiční výstupy či události, plánujeme efektivní komunikační a marketingové kampaně.

Pracují u nás lidé s dlouholetými zkušenostmi, kteří patří ke špičkám ve svém oboru.

Naše výstupy jsou pravidelně citovány v ostatních médiích, včetně rozhlasu a televize.

Internet Info, s.r.o.
Milady Horákové 116/109
160 00 Praha 6

Najdete nás přímo nad stanicí metra A Hradčanská
Hradčanská Office Center, budova A, 5. patro

T: +420 778 88 55 02
T: +420 277 004 600
E: info@iinfo.cz

Web: www.business.center.cz

        https://www.podnikatel.cz/




Práva spotřebitelů pomáhá bránit mnoho nezávislých webů. Víme, které to jsou III. díl

Diskutovat (0)